Rachel Geboortekaartje naam Rachel m2

Betekenis Rachel

Schaap, Ooi (afgeleid van het Hebreeuwse woord rāchēl)
Meer informatie

Geslacht

Rachel wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rachel is Hebreeuws

Naamsopbouw

Rachel is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 4 medeklinkers (r, c, h, l).

Populariteit van de naam Rachel

Rachel is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rachel tussen 1994 en 2023. De naam Rachel is minder populair geworden.

 • Rachel is 20x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rachel

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rachel is een prachtige klassieke meisjesnaam. Rachel (Hebreeuws: רָחֵל, Modern: Raḥel, Tiberiaans: Rāḫēl, Rāḥēl) is een vrouwelijke voornaam van Hebreeuwse oorsprong, gepopulariseerd door de bijbelse figuur Rachel (aartsmoeder), de vrouw van de Israëlitische patriarch Jacob .Rachel is een Hebreeuwse meisjesnaam. Rachel is afgeleid van het Hebreeuwse woord rāchēl, wat 'ooi' betekent. In het Oude Testament was Rachel de favoriete vrouw van Jacob, en moeder van Jozef en Benjamin. Internationale variaties zijn onder meer de Spaanse Raquel en de Israëlische Rahel. In Engeland is Rachelle een populaire variant. In de Engelssprekende wereld is die waarschijnlijk beïnvloed door de spelling van Rochelle. Rae is een mooie en populaire verkorte versie van de naam. De zachtheid en het belang van het Oude Testament maakten Rachel vanaf de jaren zeventig tot een Bijbelse topkeuze. Veel eerder werd Rachel als typisch Joods beschouwd – de naam werd pas na de Reformatie als christelijke naam gebruikt – maar het feit dat de naam in de VStot de Top 10 is doorgedrongen, toont aan dat de naam volledig omarmd is door de ouders. van alle achtergronden. Hoewel Rachel niet op zijn hoogtepunt is, is het nog steeds een van de meest populaire meisjesnamen die beginnen met een R, evenals een van de meest klassieke meisjesnamen. Ook in Frankrijk, België en Nederland weten ouders de naam nog steeds goed te vinden. Verdere leuke weetjes over de naam Rachel: Rachel was een Amerikaanse First Lady-naam, via de vrouw van Andrew Jackson, en huidige prominente dragers zijn onder meer Rachels Weisz, Rachel Dratch, Rachel McAdams, Rachel Griffiths, Rachel Maddow, Rachel Roy en Rachel Zoe. In Nedeland kennen we natuurlijk de weduwe van André Hazes, Rachel Hazes. Een grote invloed op de naam was het iconische personage Rachel Karen Green van Jennifer Aniston in Friends; andere fictieve Rachels werden gevonden in de series Anne of Green Gables en Percy Jackson, en op Glee. En een rachel of raggel is ook een smalle plank van 10 cm breed en 2,2 cm dik, gebruikt voor onder andere betimmeringen.

Beroemdheden met de naam Rachel

Rachel Rosier
Presentatrice

Rachel Rosier (spreek uit als: RAAgol ROsier;[1] IPA: [ˈrɑxɔl ˈrosir]?[2][3]) (Huizen,[4] 16 maart 1990) is een Nederlands televisiepresentatrice en programmamaker. Ze werkt mee aan verschillende programma's, zowel voor als achter de schermen, maar landelijk bekend wordt ze als gezicht van het testprogramma Checkpoint, dat wordt uitgezonden op Zapp, NPO 3.

Rachel Kramer
Zangeres

Rachel Kramer (Rotterdam, 9 augustus 1980) is een Nederlandse zangeres. Kramer werd in 2001 bekend bij het grote publiek door het programma Starmaker, waarna ze deel uitmaakte van de groep K-otic die uit het programma voortkwam. Nadat de groep werd ontbonden, probeerde Kramer een solocarrière op te bouwen. Inhoud

Rachel Bilson
Actrice

Rachel Sarah Bilson (Los Angeles, Californië, 25 augustus 1981[1]) is een Amerikaans actrice. Ze is opgegroeid in Californië in een showbusinessfamilie en ze was voor het eerst op de televisie in 2003. Ze is daarna zeer bekend geworden met haar rol als Summer Roberts in het FOX-tienerdrama The O.C.. In 2006 heeft ze voor het eerst in een film gespeeld toen ze een rol had in The Last Kiss en in 2008 speelde ze de rol van Millie in de thriller Jumper.

Rachel Blaustein Sela
Dichteres

Rachel (Hebreeuws: רחל), Rachel de Dichteres (Hebreeuws: רחל המשוררת) of Rachel Blaustein Sela (Russisch: Рахель Блувштейн Сэла) (Vyatka (Keizerrijk Rusland), 20 september 1890 - Brits mandaatgebied Palestina, 16 april 1931) is een van de bekendste moderne Hebreeuwse dichters.

Rachel
Bijbelse figuur

Rachel (Hebreeuws: רָחֵל, Rāḥêl, "ooi") was volgens Genesis in de Hebreeuwse Bijbel de tweede vrouw van de aartsvader Jakob, na haar zus Lea, die eerder met Jakob trouwde. Rachel was de tweede dochter van Laban (na Lea), de broer van Jakobs moeder Rebekka. Rachel was dus een nicht van Jakob. Ze was de moeder van Jozef en Benjamin.

Films met de naam Rachel

Rachel, Rachel (1968)

Rachel, Rachel is een dramafilm uit 1968 geregisseerd door Paul Newman. De hoofdrol wordt gespeeld door Joanne Woodward. De film is gebaseerd op het boek A Jest of God van Margaret Laurence. De film werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder de Oscar voor Beste Film. Rachel is een 35-jarige lerares die geen man in haar leven heeft en bij haar moeder woont. Als een man uit de grote stad terugkeert en haar mee uit vraagt, begint ze beslissingen over haar leven te nemen.

Namen die lijken op Rachel

Rachelle

Hoe spel ik de naam Rachel?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • C Casablanca
 • H Havanna
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • C Celine
 • H Hidde
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • C Charlie
 • H Hotel
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Rachel met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Rachel in braille

r
a
c
h
e
l

Zo sein je Rachel in morsecode

· — ·
· —
— · — ·
· · · ·
·
· — · ·

Zo sein je Rachel met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rachel bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een R

Top 10 meisjesnamen met 6 letters