Anas Geboortekaartje naam Anas j2

Betekenis Anas

Vriendelijkheid, Een persoon die je vreugde en gemoedsrust brengt, die je angsten en zorgen wegneemt', De naam is afgeleid van de A-N-S wortel (zien, herkennen, zich veilig voelen)
Meer informatie

Geslacht

Anas wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Anas is Arabisch

Naamsopbouw

Anas is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (n, s).

Populariteit van de naam Anas

Anas is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Anas tussen 2011 en 2023. De naam Anas is minder populair geworden.

 • Anas is 31x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Anas maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Anas

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Anas ( أنس )is een Arabische jongensnaam. De naam Anas betekent "vriendelijkheid" in het Arabisch. Anas was de naam van een van de metgezellen van de profeet Mohammed. Het ging om Anas ibn Malik ibn Nadr al-Khazraji Al-Ansari ( Arabisch : أنس بن مالك الخزرجي الأنصاري (c.612 - c.712). Hij was een bekende sahabi (metgezel) van de islamitische profeet Mohammed. De naam Anas komt ook voor als achternaam. De naam komt overal wel voor, van Syrië tot Indonesië. In Europa komt de naam het meest voor in Frankrijk. Anas is een indirecte korannaam en betekent 'een persoon die je vreugde en gemoedsrust brengt, die je angsten en zorgen wegneemt'. De naam is afgeleid van de A-N-S wortel (zien, herkennen, zich veilig voelen) die op een aantal plaatsen in de Koran wordt gebruikt en is de wortel voor het woord Insaan (mensheid). Spelling varianten die bestaan in Nederland en België zijn onder meer ook Anàs en Anäs. Variant van de naam is onder meer de naam Anass. In Nederland kiezen meer ouders voor de variant Anass. Bekende dragers van de naam zijn de al eerder genoemde Anas ibn Malik, de Indiaase acteur Anas Rashid en Anas Aremeyaw Anas, journalist uit Ghana.

Beroemdheden met de naam Anas

Anas Rashid
Acteur

Anas Rashid is een Indiase acteur die voor de Hindi-televisie werkt. Hij werd beroemd door het vertolken van Prithviraj Chauhan in het historische drama Dharti Ka Veer Yodha Prithviraj Chauhan en later als Sooraj Rathi in de soap Diya Aur Baati Hum, die tot de best beoordeelde Indiase tv-serie.

Anas Bani Yaseen
Voetballer

Anas Walid Khaled Bani Yaseen (Arabisch: أنس وليد خالد بني ياسين) (geboren 29 november 1988) is een Jordaanse voetballer die speelt als centrale verdediger voor Al-Faisaly en het Jordaanse nationale team.

Anas Beshr
Atleet

Anas Beshr (geboren 19 juli 1993) is een Egyptische sprinter die gespecialiseerd is in de 400 meter.

Anas ibn Malik
Heilige

Anas ibn Malik ibn Nadr al-Khazraji Al-Ansari (c.612 - c.712) was een bekende sahabi (metgezel) van de islamitische profeet Mohammed. Hij was een lid van de Najjar-clan van de Khazraj-stam van Yathrib, em werd tien jaar vóór de hidjrah van de profeet Mohammed geboren.

Boeken met de naam Anas

Anas en Anissa doen Doe`a
Auteur: ISBO

Dit prachtige, door kinderen van de Al Amana-school zelf geïllustreerde, doeaboekje leert de kinderen door middel van een leuk verhaaltje alle doea?s bij de dagelijkse dingen die we doen. Zo raken de kinderen spelenderwijze vertrouwd met de soennah van onze Profeet (v.z.m.h.).

Namen die lijken op Anas

  -   Anand   -   Anass   -   Enes

Hoe spel ik de naam Anas?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • A Amsterdam
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • A Ali
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • A Alfa
 • S Sierra

Zo spel je Anas met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Anas in braille

a
n
a
s

Zo sein je Anas in morsecode

· —
— ·
· —
· · ·

Zo sein je Anas met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Anas bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 4 letters