Omid Geboortekaartje naam Omid j2

Betekenis Omid

Hoop
Meer informatie

Geslacht

Omid wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Omid is Perzisch

Naamsopbouw

Omid is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter O en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 2 medeklinkers (m, d).

Omid wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Omid

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Omid is een mooie, hoopvolle jongensnaam. De naam Omid (Perzisch: اُمید), ook geschreven als Omeed, Umeed of Ümit (Turks equivalent), is een veel voorkomende Perzische mannelijke voornaam. De betekenis is Hoop. Wij zien de naam soms ook in combinatie namen voorkomen, zoals Omid Reza of Omid Adam. De naam komt ook voor in andere talen en culturen. Denk bijvoorbeeld aan Ümid(Azerbeidzjaans), Ümit, Umut(Turks) en Umid, Umida(Oezbeeks). Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Iraanse voetballer Omid Alishah en Britse komiek Omid Djalili. Leuke weetjes over de naam Omid: het was de naam van de eerste satelliet die Iran lanceerde. M. Omid is het pseudoniem van Mehdi Akhavan-Sales, een opmerkelijke hedendaagse Iraanse dichter. En Omid komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij schrijver Ghazal Omid. Omid is ook een nummer op het album The Richest Man in Babylon van Thievery Corporation.

Beroemdheden met de naam Omid

Ghazal Omid
Schrijver

Ghazal Omid (Perzisch غزل امید[1]) is een Iraans-Canadese auteur. Ze schreef een autobiografisch werk getiteld Living in Hell: A True Odyssey of a Woman's Struggle in Islamic Iran Against Personal and Political Forces. Ze staat in de Verenigde Staten bekend als voorvechter van mensenrechten en vrouwenrechten en is ook een sjiitische rechtsgeleerde.

Omid Nouripour
Politicus

Omid Nouripour ( Perzisch : امید نوری‌پور ; geboren 18 juni 1975) is een Duits-Iraanse politicus van de Alliance '90 / The Greens. Hij is sindsdien lid van de Bondsdag 2006, vertegenwoordiger van de deelstaat Hessen. Sinds 2022 is hij naast Ricarda Lang ook co-leider van Alliance 90/The Greens.

Omid Abtahi
Acteur

Omid Abtahi ( Perzisch : امید ابطحی, geboren 12 juli 1979) is een Iraans-Amerikaanse acteur. Hij is vooral bekend door zijn rollen als Salim in Starz Original American Gods, Penn Pershing in The Mandalorian op Disney+, Saleem Ulman in NCIS op Paramount+ en Homes in de vierde aflevering van de filmreeks The Hunger Games, The Hunger Games: Mockingjay – Part. 2. Hij staat ook bekend om zijn optredens als Justin Yates in Ghost Whisperer op CBS en rechercheur Jerry Molbeck in de Amerikaanse tv-bewerking van Those Who Kill op A&E.

Omid Alishah
Voetballer

Omid Alishah (Perzisch: امید عالیشاه; geboren 10 januari 1992) is een Iraanse professionele voetballer die speelt als vleugelspeler voor Persepolis, een club uit de Persian Gulf Pro League. Op 23 november 2014 scoorde Alishah in de 78e minuut het winnende doelpunt in de derby van Teheran tegen rivaal Esteghlal. speelde ook voor Nassaji Mazandaran, Naft Tehran, Rah Ahan en Tractor.

Omid Djalili
Cabaretier

Omid Djalili ( Perzisch : امید جلیلی; geboren 30 september 1965) is een Brits komiek, acteur en schrijver. Djalili is verschenen in een aantal films, met name Gladiator, The Mummy, Mean Machine, The World Is Not Enough, Notting Hill, Mr Nice, Pirates of the Caribbean: At World's End, Sex and the City 2 en geeft zijn stem in Over the Hedge.

Organisaties met de naam Omid

Satellietbedrijf: Omid

Omid (Perzisch: امید, wat "hoop" betekent) was de eerste in eigen land gemaakte satelliet van Iran. Omid was een gegevensverwerkende satelliet voor onderzoek en telecommunicatie

Namen die lijken op Omid

Amad   -   Imad

Artikelen over de naam Omid

Hoe spel ik de naam Omid?

Internationaal alfabet

 • O Oslo
 • M Madagaskar
 • I Italia
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • O Omar
 • M Mila
 • I Iris
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • O Oscar
 • M Mike
 • I India
 • D Delta

Zo spel je Omid met gebarentaal.

gebarentaal letter o
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Omid in braille

o
m
i
d

Zo sein je Omid in morsecode

— — —
— —
· ·
— · ·

Zo sein je Omid met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter o
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Omid bekijken?

Top 10 jongensnamen met een O

Top 10 jongensnamen met 4 letters