Rens Geboortekaartje naam Rens j2

Betekenis Rens

Raadgever (van Germaanse namen met rein-, regin), van Laurentum, laurier (van Laurentius)
Meer informatie

Geslacht

Rens wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rens is Nederlands

Rens is afgeleid van de naam Rein

Naamsopbouw

Rens is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (r, n, s).

Populariteit van de naam Rens

Rens is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rens tussen 1996 en 2023. De naam Rens is minder populair geworden.

 • Rens is 117x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 14x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rens

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rens is een mooie, korte jongensnaam. De naam Rens is vooral populair bij ouders in België en Nederland. De herkomst en betekenis van de naam kan verschillen. Rens is bijvoorbeeld een verkorte versie van de Friese naam Rense (en bijvoorbeeld Nederlanse naam Rein). Dan is het een eenstammige verkorting van Germaanse namen met rein-, regin- en dan is de betekenis 'raad, advies'. De naam Rense komt al veel langer voor dan de naam Rens. De naam Rens werd halverwege de vorige eeuw elk decennium een beetje meer populair bij ouders. Rens is ook een afgeleide van de namen Emerentius (Emerens) en/of Laurentius (modernere versie Laurens). Laurentius is een Latijnse voornaam voor mannen met de betekenis "de gelauwerde" of "van Laurentum". Laurentum was een oude Romeinse stad in Italië. Emerentius is afgeleid van het Latijnse emereo wat betekent "volledig verdienen". Rens is zowel een voornaam als een achternaam. Peter Jan Rens is een bekende presentator. En Rens wordt, zeker de laatste jaren, ook wel eens aan een meisje gegeven, als verkorte vorm van Renske. Rens Kroes is bijvoobeeld de zus van Doutzen Kroes. Rens doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Zo is Rens hoofdpersonage in het boek Zes is oud en is Rens (gespeeld door Daan Schuurmans) 1 van de hoofdpersonages uit de film Costa!. Rens is trouwens ook een plaats in Denemarken.

Beroemdheden met de naam Rens

Rens van Eijden
Voetballer

Rens van Eijden ('s-Hertogenbosch, 3 maart 1988) is een Nederlandse oud-voetballer die doorgaans als verdediger speelde. Hij speelde onder meer voor PSV, AZ en NEC. Hij stopte in mei 2022, als speler van N.E.C. met voetballen.

Peter Jan Rens
Presentator

Petrus Jan (Peter Jan) Rens (Velsen-Noord, 10 oktober 1950) is een Nederlandse presentator, acteur, schrijver en voormalig fysiotherapeut.

Rens Blom
Atleet

Rens Blom (Munstergeleen, 1 maart 1977) is een voormalige Nederlandse polsstokhoogspringer. Hij werd wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen in deze discipline. Ook vertegenwoordigde hij Nederland tweemaal bij de Olympische Spelen.

Rens Kroes
Schrijfster

Rens Kroes (Giekerk, 30 april 1987) is een Nederlandse schrijfster, foodblogger en columniste. Ze groeide op op het Friese platteland en is de jongere zus van Doutzen Kroes.

Boeken met de naam Rens

Rens moet een huisdier
Auteur: Roland Kalkman

Het hok van Pluisje is leeg. Van mama moet Rens op zoek naar een nieuw huisdier. Dat is goed voor hem, vindt ze. Rens gaat op zoek, maar hij wil geen enkel dier hebben. Te druk, te veel herrie, te saai … Hij schrijft er liever over in zijn dierenboek. Welk dier kiest hij? En welke kies jij?

Rens en Robo, Houd de dief!
Auteur: Marian van Gog

In het park wordt de portemonnee van Lis gestolen. Rens en zijn robothondje Robo zien het gebeuren en gaan met het meisje achter de daders aan. Maar hun reddingsactie pakt verkeerd uit, want Stoer en Sterk, de boeven, krijgen ook Robo te pakken! Gelukkig kan Robo veel meer dan gewone honden en is Rens heel slim. Ze zorgen dat alles wordt opgelost en dat de jongens letterlijk wegvliegen op hun fiets, aan een kauwgomballon!

Geografie met de naam Rens

Plaats: Rens (Denemarken)

Rens is een plaats in de Deense regio Zuid-Denemarken, gemeente Aabenraa. Rens ligt op een paar kilometer afstand van de grens met Duitsland. Er wonen ongeveer 350 mensen.

Organisaties met de naam Rens

Onderwijs instelling: Rens & Rens

Rens & Rens was een particuliere onderwijsinstelling voor elektronica en radiotechniek in Hilversum, opgericht in 1925 en failliet gegaan in 2005. Behalve de opleiding, die zowel klassikaal (overdag en 's avonds) als schriftelijk kon worden gevolgd, was er tot 1 januari 1998 een internaat verbonden aan de school.

Namen die lijken op Rens

Jens   -   René   -   Renea   -   Renée   -   Renke   -   Renko   -   Renze   -   Renzo

Hoe spel ik de naam Rens?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • N New York
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • N November
 • S Sierra

Zo spel je Rens met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Rens in braille

r
e
n
s

Zo sein je Rens in morsecode

· — ·
·
— ·
· · ·

Zo sein je Rens met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rens bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters