Teun Geboortekaartje naam Teun j2

Betekenis Teun

De Onschatbare, Geschenk
Meer informatie

Geslacht

Teun wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Teun is Nederlands

Teun is afgeleid van de naam Antonius

Naamsopbouw

Teun is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, u) en 2 medeklinkers (t, n).

Populariteit van de naam Teun

Teun is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Teun tussen 1996 en 2023. De naam Teun is minder populair geworden.

 • Teun is 320x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Teun

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Teun, Theun, Teunis, Theunis of Teunus is een voornaam die voornamelijk voor mannen wordt gebruikt, hoewel de naam ook bij vrouwen voorkomt, soms in de vorm van 'Teuntje', 'Teunice' of 'Teuni(e)'. De naam is afgeleid van de Latijnse naam Antonius. De naam T(h)eun kan soms een inkorting zijn van T(h)eunis, Teunus, Antoine of Antoon. De betekenis van de Latijnse naam Antonius is nooit helemaal opgehelderd. Mogelijk betekent het De onschatbare, het geschenk. Engelse variant is Tony, en Italiaanse Toni. Teun is een op en top Nederlandse naam. Ouders in België geven de naam ook wel eens, maar in Nederland staat de naam al sinds jaar en dag in de top 10 jongensnamen die beginnen met een T. De meest beroemde dragers van de naam vind je dan ook vooral in Nederland. Teun Mulder is een bekende baanwielrenner, Teun de Nooijer een ervaren hockeyer. Teun Koopmeiners en Teun Bijleveld bekende voetballers.

Beroemdheden met de naam Teun

Teun Koopmeiners
Voetballer

Teun Koopmeiners (Castricum, 28 februari 1998) is een Nederlands voetballer die doorgaans als middenvelder speelt. Hij verruilde AZ in augustus 2021 voor Atalanta Bergamo.[1][2] Zijn twee jaar jongere broer Peer Koopmeiners is profvoetballer bij Jong AZ.

Teun van Vliet
Wielrenner

Teun van Vliet is een voormalig Nederlands wielrenner. Na zijn wielercarrière was hij ploegleider van de wielerploeg Farm Frites, zakenman en is uitbater van eetcafé de Pomp in Baarle-Nassau tot einde april 2016.

Teun de Nooijer
Hockeyer

Teun Floris de Nooijer is een voormalig Nederlands hockeyer. Hij won met het herenteam de gouden medaille op de Olympische Spelen in Atlanta en Sydney. Eén keer werd hij wereldkampioen, één keer Europees kampioen en zes keer won hij de Champions Trophy.

Teun Mulder
Wielrenner

Teunis Mulder is een Nederlands baanwielrenner, die in 2004, 2008 en 2012 deelnam aan de Olympische Spelen in Athene, Beijing en Londen. Mulder beoefent de onderdelen 1 km-tijdrit, sprint, keirin en de teamsprint. Op de keirin werd hij in 2005 wereldkampioen.

Boeken met de naam Teun

Fien & Teun Kookboek
Auteur: Van Hoorne

Dit superleuke kookboek van Fien & Teun (4+) staat boordevol typisch Hollandse recepten én verhalen. Met duidelijke stap-voor-stap-instructies. Fien en Teun duiken de keuken in om samen met papa en mama typisch Nederlandse gerechten te maken. Van boerenkool met worst, vegetarische hutspot tot frietjes met appelmoes. En natuurlijk pannenkoeken, pindakaas, kruidnoten en nog veel meer. In dit superleuke kookboek voor kinderen vind je naast gezellige voorleesverhalen de leukste en lekkerste oer-Ho

Het boek van Teun
Auteur: Maria van Eeden

Het boek van Teun is een kinderboek van Maria van Eeden. Kleuters samenleesboeken: Een samenleesboek voor kleuters. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die de kleuter leest. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s voor de ervaren lezer. Ga er eens lekker voor zitten en lees gezellig samen in dit boek. T Teun is een echte draak. Als hij praat, spuugt hij vuur en rook. Daar wordt iedereen bang van! Maar, hoe krijgt Teun dan een vriend?

Teun
Auteur: Olivier Dunrea

Teun is een leuk kinderboek van Olivier Dunrea. Dit is Teun! Teun is een klein, bruin gansje. Het liefst speelt hij de hele dag. Hij heeft geen tijd voor iets anders, en al helemaal niet voor een middagslaapje.

Films met de naam Teun

Fien & Teun en het grote dierenfeest

Nederland 2021. Familiefilm van Matthias Temmermans. Met o.a. Stijn Mac Gillavry en Maud Mulder. In hun eerste bioscoopfilm maken Fien en Teun er een feestje van! Het lijkt een normale dag op de boerderij, maar dat is het niet, want morgen is het grote dierenfeest! Fien en Teun hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in en bakken een appeltaart. Als Stip de Pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis! Rosa, Sebastiaan, Pim en Mike & Molly vinden dat eerst niet zo leuk, maar Stip bedoelt het echt goed. Als Meneer Beer ineens nergens meer te vinden is, krijgt Stip de kans om zich te bewijzen. Maar is dit wel op tijd? Kan het grote dierenfeest nog doorgaan?

Namen die lijken op Teun

Tan   -   Tano   -   Teunis   -   Theon   -   Thijn   -   Tijn   -   Toni   -   Tony   -   Toon   -   Tren   -   Twan

Hoe spel ik de naam Teun?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • E Edison
 • U Uppsala
 • N New York

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • E Eva
 • U Ursula
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • E Echo
 • U Uniform
 • N November

Zo spel je Teun met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter u
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Teun in braille

t
e
u
n

Zo sein je Teun in morsecode

·
· · —
— ·

Zo sein je Teun met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter u
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Teun bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 4 letters