Kyo Geboortekaartje naam Kyo u2

Betekenis Kyo

Samenwerking, stad, dorp, abrikoos
Meer informatie

Geslacht

Kyo wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kyo is Japans

Naamsopbouw

Kyo is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 2 medeklinker (k, y).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kyo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kyo is een korte en hippe jongensnaam. Heel soms is Kyo ook een meisjesnaam. In Japan zelf is het wel vaker ook een meisjesnaam. De naam Kyo betekent "dorp; hoofdstad; abrikoos; verenigt". Dat komt omdat Kyo meerdere betekenissen kan hebben. Van het Japanse 協 (kyō) dat "verenigt, samenwerkt", 京 (kyō) dat "hoofdstad" betekent, 郷 (kyō) dat "dorp" betekent, 杏 (kyō) dat "abrikoos" betekent, of andere kanji met dezelfde uitspraak. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Kyo Chen en de zanger Kyo. De naam komt ook voor in achternamen, bijvoorbeeld bij de Zuid Koreaanse tafeltenniser Kim Moo-kyo. Kyo is ook een Franse popgroep.

Beroemdheden met de naam Kyo

Kyo Chen
Acteur

Kyo Chen is een acteuur. Hij speelt in meerdere series en films en is onder meer bekend van de films Guang, The Cage and The Scavenger.

Kyo (zanger)
Zanger

Kyo (京, Kyō) (Kyoto, 16 februari 1976[1]) is een Japanse singer-songwriter, dichter en producer. Hij is vooral bekend als zanger van de band Dir en grey, waar hij al sinds de oprichting in 1997 bijzit. Zijn echte naam is al lange tijd onderwerp van discussie bij fans en critici. Hij ondertekent zijn gedichten altijd met "西村 亨" (Tooru Nishimura), maar er zijn ook bronnen die beweren dat zijn familienaam Niimura is. Hij heeft nog een jongere broer en zus.

Muziek met de naam Kyo

Kyo
Artiest: Popgroep

Kyo is een Franse popgroep die sinds 1994 bestaat. In 1999 spelen ze voor een klein stukje mee in de clip van David Halliday. Tijdens de pauzes speelden ze voor de fun. Het verraste David Halliday toch dat ze zo goed konden spelen en vroeg hun of ze tijdens zijn tournee zijn voorprogramma wilden verzorgen. In 2003 maken ze een single met de Nederlandse zangeres Sita Vermeulen: Le chemin, de eerste kennismaking van Kyo met het grote publiek. Dit nummer was de eerste single van het gelijknamige album, waarvan ook de singles Dernière danse, Je cours en Je saigne encore hits werden in Frankrijk. In 2006 is hun nummer Contact een van de soundtracknummers in de game FIFA 06. Ze hebben in totaal 3 cd's uit: Kyo, Le Chemin die in 2002 uitkwam en 300 Lésions die in 2004 uitkwam. In 2007 volgde nog een 'The Best of'.

Namen die lijken op Kyo

Chez   -   Kae   -   Kai   -   Kaj   -   Kas   -   Kay   -   Kea   -   Kee   -   Kes   -   Kia   -   Kik   -   Kim   -   Kit   -   Ko   -   Koa   -   Kyan   -   Kyra   -   Kyro   -   Lyo   -   Nyo   -   Ryo

Hoe spel ik de naam Kyo?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • Y Yokohama
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • Y Yfke
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • Y Yankee
 • O Oscar

Zo spel je Kyo met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter y
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Kyo in braille

k
y
o

Zo sein je Kyo in morsecode

— · —
— · — —
— — —

Zo sein je Kyo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter y
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kyo bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters