Belle Geboortekaartje naam Belle m2

Betekenis Belle

Mooi (van Franse 'belle'), God heeft gezworen, God is mijn eed (van Isabelle)
Meer informatie

Geslacht

Belle wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Belle is Hebreeuws

Naamsopbouw

Belle is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (b, l, l).

Populariteit van de naam Belle

Belle is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Belle tussen 2013 en 2023. De naam Belle is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Belle is 42x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Belle

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Belle (ook Bella) is een mooie meisjesnaam. De naam Belle is een Franse meisjesnaam (en Bella de Italiaanse). De naam Belle zelf betekent in het Frans "mooi". Zelf, want de naam Belle is vaak een afgeleide naam, en heeft dan een andere betekenis. Belle is vaak afgeleid als een verkleinwoord van Isabelle en andere namen met het achtervoegsel -belle. Hoewel Isabelle een variatie op Elizabeth is en dus 'God is mijn eed' betekent, wordt Belle beschouwd als 'mooi'. Dit komt omdat Belle verwant is aan het woord voor "mooi" in talen zoals Spaans, Italiaans, Latijn, Portugees en Grieks, evenals de naam Belle zelf, wat "mooi" betekent in het Frans. Alles met elle, van Elle tot Belle tot Arabelle, is nu hip en happening. Belle is een van de meest mooie meisjesnamen die beginnen met B. De naam draagt een vleugje van een mooi grootmoederlijk fineer uit de Oude Wereld. Als je erover denkt om je dochter Bella een naam te geven, houd er dan rekening mee dat er veel kleine meisjes zijn met de juiste namen Isabella, Annebella, Arabella, Sabella enz. die Bella heten. Er zijn ook veel andere afgeleide namen van Isabella en Elisabeth. Bijvoorbeeld Belle, Beau, Ibbie, Isa, Issy, Izzy, Mabel, Mabelle, Mable en Maybelle. In Nederland en België kiezen ouders vaker voor Belle dan voor Bella. In Nederland is Belle van Zuylen waarschijnlijk de meest bekende draagster van de naam. In België kennen we natuurlijk zangeres Belle Pérez. Myra Maybelle Shirley Starr, beter bekend als Belle Starr, was een Amerikaanse outlaw.

Beroemdheden met de naam Belle

Belle Brockhoff
Snowboardster

Belle Brockhoff is een Australische snowboardster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji en op de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang.

Belle Bennett
Actrice

Belle Bennett, was een toneel- en schermactrice die haar carrière als kind begon als circusartiest. Later trad ze op in theater en films.

Belle Pérez
Zangeres

María Isabel (Belle) Pérez Cerezo (Achel, 29 januari 1976) is een Belgisch-Spaans zangeres. Pérez werd geboren uit Spaanse ouders. Ze is vooral bekend door haar Spaans getinte, opzwepende nummers. De Vlaamse latin-diva kent behoorlijk succes in Nederland, Vlaanderen en in Duitsland. Ze is vooral bekend met het nummer Que viva la vida, dat in de Benelux de soundtrack was voor de animatiefilm Madagascar.

Belle van Zuylen
Schrijfster

Belle van Zuylen of Belle de Zuylen (volledige naam Isabella Agneta Elisabeth van Tuyll van Serooskerken; vanaf haar huwelijk ook Isabelle de Charrière (Zuilen, 20 oktober 1740 – Colombier, 27 december 1805) was een Franstalige schrijfster en componiste. Ze schreef romans, (zelf)portretten, fabels, novelles, pamfletten, toneelstukken, opera's (libretti en muziek) en componeerde verder liederen, menuetten en klaviersonates.

Boeken met de naam Belle

Belle en Sebastien
Auteur: Cecile Aubry

Belle en Sébastien is een hartverwarmend verhaal over kameraadschap, vertrouwen, avontuur en vrijheid. Het is winter en de bewoners van het bergdorp Saint-Martin maken zich zorgen: er is een hond uit de kennel ontsnapt, een wild beest genaamd Belle. Het zwerft door de bergen en maakt de omgeving onveilig. Ze besluiten een klopjacht te organiseren... De zigeunerjongen Sébastien, opgevoed door César en diens kleinkinderen Angélina en Jean, is dagelijks in de bergen te vinden en gaat op zoek naar de hond. Gesteund door César en dokter Guillaume redt hij Belle uit de handen van de dorpelingen. Belle en Sébastien sluiten een vriendschap voor het leven. Belle en Sébastien is een hartverwarmende verhaal over kameraadschap, vertrouwen, avontuur en vrijheid. Een klassieker uit de Franse kinderliteratuur, dat qua thematiek niets aan urgentie heeft ingeboet.

Bella en Beau gaan op avontuur
Auteur: Melissa Holleman

Melissa Holleman schreef het kinderboek Belle en Beau op avontuur. “Alle kinderen zijn gebaat bij het opdoen van rijke ervaringen, de vrije natuur en een helpend handje op z’n tijd.” Bella is een stoer konijntje die altijd op zoek is naar avontuur. Beau vindt het allemaal wat spannend. Hij blijft liever binnen de veilige poorten van het kasteel waar zij wonen. Zullen zij samen sterker staan en de uitdaging aangaan?

Muziek met de naam Belle

Belle en het Beest
Artiest: Musical

Belle en het Beest (Engels: Beauty and the Beast) is een musical die gebaseerd is op de gelijknamige tekenfilm van Walt Disney Pictures. Het script werd geschreven door Linda Woolverton, de teksten door Howard Ashman en Tim Rice en de muziek door Alan Menken. Op 18 april 1994 ging op Broadway Beauty and the Beast in première. Het verhaal van de musical is vrijwel volledig gebaseerd op de tekenfilm uit 1991, met een aantal kleine aanpassingen. Zo zijn de rollen van de kleerkast en de plumeau groter geworden en hebben ze ook namen gekregen (La Commodia en Babette in de Nederlandse en Vlaamse versie).

Belle Helene
Artiest: Doe Maar

Belle Hélène is een nummer van de Nederlandse band Doe Maar. Het nummer werd uitgebracht op hun album Doris Day en andere stukken uit 1982. Het lied is sinds 2000 ieder jaar in de Radio 2 Top 2000 te vinden met een 294e plaats in het eerste jaar van notering als hoogste notering.

Films met de naam Belle

Belle en het Beest (Beauty and the Beast, 1991)

Belle en het Beest (Engels: Beauty and the Beast) is een Amerikaanse animatiefilm uit 1991 van Walt Disney Pictures. Het is de dertigste lange animatiefilm van Disney. De film is geregisseerd door Gary Trousdale en Kirk Wise. Het scenario kwam van Linda Woolverton, de muziek van Alan Menken en de liedteksten van Howard Ashman. Het script is in hoofdlijnen gebaseerd op dat uit het gelijknamige volksverhaal van Jeanne-Marie Leprince de Beaumont.

Natuurfenomenen

De Bellebeek (oude naam: Alfene) is een beek in de Belgische provincie Vlaams-Brabant met VHA-nummer 5956 en is geklasseerd als waterloop van de eerste categorie. De Kelten gaven haar de naam "Alfene" ("de witte"), daarnaast doopten ze de Dender met "Tanera" ("de bruisende").

Namen die lijken op Belle

Bella   -   Billy   -   Nelle

Hoe spel ik de naam Belle?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Belle met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Belle in braille

b
e
l
l
e

Zo sein je Belle in morsecode

— · · ·
·
· — · ·
· — · ·
·

Zo sein je Belle met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Belle bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een B

Top 10 meisjesnamen met 5 letters