Tijn Geboortekaartje naam Tijn j2

Betekenis Tijn

Strijden (van Mars), Van Mars (van Martijn), Eerwaardig (van Augustijn)
Meer informatie

Geslacht

Tijn wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Tijn is Nederlands

Naamsopbouw

Tijn is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (t, j, n).

Populariteit van de naam Tijn

Tijn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Tijn tussen 1997 en 2023. De naam Tijn is minder populair geworden.

 • Tijn is 213x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Tijn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Tijn is een mooie en populaire jongensnaam. De naam Tijn staat al een aantal jaren in de top 10 jongensnamen die beginnen met een T. De naam is zowel bij ouder in Nederland als bij ouders in België populair. De naam Tijn is waarschijnlijk ontstaan als verkorting van namen als Martijn en Augustijn. Martijn betekent ‘van Mars’. Mars was de Romeinse oorlogsgod, zijn naam betekent ‘strijden’ of ‘ik strijd’. Augustijn betekent ‘geheiligd, gewijd, verheven, eerwaardig’. Bekende dragers van de naam zijn onder andere Tijn Docter en voetballer Tijn de Lier. De naam Tijn komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij muziekproducent Erik van Tijn. Terpen Tijn is een personage uit een stripreeks van Marten Toonder. En wist je dat Tijn ook de naam van een Planetoïde is? Tijn is een typisch Nederlandse naam.

Beroemdheden met de naam Tijn

Tijn Stuve
Hockeyer

Tijn Stuve (6 mei 1997) is een Nederlandse hockeyer die uitkomt voor Royal Antwerp Hockey Club. Stuve speelt in de spitspositie.

Tijn van Lier
Voetballer

Tijn van Lier (Eindhoven, 19 maart 1941) is een Nederlands voormalig voetballer die als aanvaller speelde. Van Lier speelde bij PSV waar hij in het kampioensjaar 1962/63 debuteerde. Vervolgens speelde hij voor Roda JC en DWS voor hij vierënhalf jaar bij N.E.C. speelde. Hij sloot zijn loopbaan in 1973 af bij Helmond Sport en drijft sindsdien een café in Eindhoven.

Tijn Docter
Acteur

Pieter Tijn Leenhard Docter (Amsterdam, 25 april 1972) is een Nederlands acteur. Hij werd opgeleid aan de Toneelacademie Maastricht. Niet alleen speelde hij rollen in allerlei films, ook is hij op televisie te zien en speelt hij toneel. Hij heeft twee kinderen.

Fluitsma & van TIjn
Muzikant

Fluitsma & Van Tijn is een Nederlands producentenduo, dat verantwoordelijk is voor een groot aantal hits van Nederlandse artiesten. Onder hun eigen naam scoorden ze in 1996 een nummer-1-hit met 15 Miljoen Mensen.

Terpen Tijn
Personage

Terpen Tijn is een kunstschilder uit de Nederlandse stripreeks de Bommelsaga, geschreven en getekend door Marten Toonder. Hij maakte zijn debuut in Tom Poes en de meester-schilder (1944).

Erik van Tijn
Muzikant

Eric Job van Tijn (Amsterdam, 2 november 1956) is een Nederlandse muziekproducent.

Boeken met de naam Tijn

Tijn blust het vuur
Auteur: Liesbeth van Binsbergen

Gezellig voorleesboek voor peuters. Tijn wil graag filmpjes kijken op de tablet, maar zijn kijktijd is voorbij. Boos gaat hij naar buiten. Maar daar is Tessa, die een leuk plan heeft… Dit prentenboek is het eerste deel in de serie Mediawijs. Achterin het boek zijn tips opgenomen over het omgaan met moderne media in de opvoeding.

Tijn en de dokter
Auteur: Betty Sluyzer

Tijn en de dokter is een leuk kinderboek van Betty Sluyzer. Tijn gaat met mama naar het consultatiebureau. Hij wordt gewogen en gemeten en ... hij krijgt een prikje.Thuis speelt tijn doktertje met zijn beer. Beer krijgt ook een prik. Dat is spannend.

Films met de naam Tijn

De allernieuwste avonturen van Tijn (1994)

Nederland 1994. Familiefilm van Mick Tinbergen en Chris Buur. Zes nieuwe, op zichzelf staande afleveringen van poppenanimatieserie (met als eerdere titels TIJN EN HET TIENTJE en DE NIEUWSTE AVONTUREN VAN TIJN) met als hoofdpersoon Tijn, een jongen van ongeveer tien jaar. Hij slaat zich door vaak wat absurde avonturen heen, zonder dat hij zich hierdoor in de war laat brengen. Zo achtervolgt hij een woeste supermol, manipuleert hij de wereld met een afstandsbediening, trekt hij met zijn vriendjes ten strijde tegen een vijandige spionnenclub, en geneest hij het dorp van een geheimzinnig geheugenverlies. Helemaal perfect is hij gelukkig niet. Als hij een sneeuwpoppenwedstrijd uitschrijft, gaat hij valsspelen om de hoofdprijs te bemachtigen.

Geografie met de naam Tijn

Planetoïde: Tijn

(6327) Tijn is een op 9 april 1991 door Eleanore Helin ontdekte planetoïde. Het hemelobject werd waargenomen met behulp van een van de telescopen van het Palomar-observatorium en kreeg de voorlopige naam 1991 GP1. De diameter wordt geschat op 11 kilometer. Het perihelium is 2,13 AE, het aphelium bedraagt 3,39 AE. De planetoïde doet er iets meer dan 1674 dagen of 4,58 jaar over om een volledige baan om de zon te beschrijven. Tijn bevindt zich in de planetoïdengordel tussen Mars en Jupiter.

Namen die lijken op Tijn

Thijn   -   Tije   -   Tijl   -   Tijs

Hoe spel ik de naam Tijn?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • I Italia
 • J Jérusalem
 • N New York

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • I Iris
 • J Jordi
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • I India
 • J Juliett
 • N November

Zo spel je Tijn met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter j
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Tijn in braille

t
i
j
n

Zo sein je Tijn in morsecode

· ·
· — — —
— ·

Zo sein je Tijn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter j
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Tijn bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 4 letters