Poly Geboortekaartje naam Poly u2

Betekenis Poly

Veel, meerdere (Van Oudgrieks πολύς (polús, "meerdere, veel"), en van Proto-Indo-Europees *polh₁ús ("veel, meervoudig").), Ster van de zee (van Maria), Fee (Hindoestaans)
Meer informatie

Geslacht

Poly wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Poly is Grieks en Hindoestaans.

Naamsopbouw

Poly is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 3 medeklinkers (p, l, y).

Like

Deze naam is 1x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Poly

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Poly is een redelijk uitzonderlijke jongensnaam en soms meisjesnaam. De betekenis van de naam Poly is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft daardoor meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst is Poly een naam van Griekse oorsprong, en de betekenis is dan 'Veel' of 'Meerdere'. Van het Oudgrieks πολύς (polús, "meerdere, veel"), van Proto-Indo-Europees *polh₁ús ("veel, meervoudig"). De naam wordt soms ook aan een dochtertje gegeven, en is dan vaak een variant op de naam Polly. De naam Polly is de Engelse variant van de naam Molly, en die is weer afgeleid van de naam Maria. De betekenis is dan 'Ster van de zee", "druppel van de zee, bitter of geliefd". In India is Poly ook een meisjesnaam, met als betekenis 'Fee'. Als laatste kan de voornaam Poly zijn afgeleid van de achternaam Poly. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)). De achternaam Poly werd voor het eerst gevonden in Cornwall, waar "in de oude akten van de Cornish-familie de spellingen Polwhele en Polhill onverschillig worden gebruikt. De Polhills waren zeker in Detling, co. Kent, in of vóór het bewind van Edward II. Een oude spelling van de familie was Polley." Bekende dragers van de naam zijn onder meer de acteur Poly Saiti en de actrice Poly Rose Kennedy.

Beroemdheden met de naam Poly

Poly Banerjee
Actrice

Poly Banjeree is een actrice uit India. Ze is onder meer bekend van de film Bikele Bhorer Phul.

Poly Mars
Social Media Celeb

Poly Mars is een Amerikaanse YouTuber met een geschiedenis in game-ontwikkeling en verschillende stadia van videoproductie. Hij is vooral bekend om zijn online videoseries waarin hij de creatie van zijn verschillende videogames en unieke programmeerprojecten documenteert. Zijn video's zijn tot nu toe meer dan 13 miljoen keer bekeken.

Natuurfenomenen

Storm Poly is een zware storm die delen van West-Europa trof vanaf 4 juli 2023. In Nederland, België en het oosten van het Verenigd Koninkrijk. Het is de zwaarste zomerstorm tot nu toe, met windstoten tot 146 km.u gemeten in IJmuiden.

Namen die lijken op Poly

Pola   -   Polly

Hoe spel ik de naam Poly?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • O Oslo
 • L Liverpool
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • O Omar
 • L Lorenzo
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • O Oscar
 • L Lima
 • Y Yankee

Zo spel je Poly met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter o
gebarentaal letter l
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Poly in braille

p
o
l
y

Zo sein je Poly in morsecode

· — — ·
— — —
· — · ·
— · — —

Zo sein je Poly met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter o
nautische vlag letter l
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Poly bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters