Nena Geboortekaartje naam Nena m2

Betekenis Nena

Klein meisje, Dapper
Meer informatie

Geslacht

Nena wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nena is Spaans

Naamsopbouw

Nena is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 2 medeklinkers (n, n).

Populariteit van de naam Nena

Nena is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nena tussen 2007 en 2023. De naam Nena is minder populair geworden.

 • Nena is 35x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nena maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nena

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nena is een vrolijke en mooie en veelzijdige naam. Veelzijdig, want de naam Nena is een voornaam, bijnaam en ook een achternaam. De betekenis van de naam “Nena” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Dit komt vooral doordat Nena vaak een verkorting of koosnaam voor een andere naam is. Het is bijvoorbeeld een bijnaam voor iemand met de volledige naam Magdalena. Het is ook een Spaanse vrouwelijke voornaam die een verkleinwoord is van Antonina en Giannina en dus een alternatieve vorm van Nina. Het is ook een Afro-Aziatische vrouwelijke voornaam die in heel Afrika wordt gebruikt en een Zuid-Slavische vrouwelijke korte vorm van Nevenka en Nevena die in Slovenië als voornaam en in andere Zuid-Slavische landen als bijnaam wordt gebruikt. Bestaande varianten van de naam zijn onder meer Nyna, Nenna, Neneh, Neina, Neenah en Neena. In de Azteekse mythologie is Nena de naam van een van de eerste twee mensen: Nata en Nena. En Nena is ook de naam van een oud supercontinent, toen Europa en Amerika nog aan elkaar zaten geplakt... In Nederland (en Duitsland) kennen we de naam vooral via de popzanger Nena, met haar grote hit 99 Luftballon.

Beroemdheden met de naam Nena

Nena von Schlebrügge
Model

Birgitte Caroline "Nena" von Schlebrügge is een in Mexico geboren Zweeds-Amerikaans fotomodel uit de jaren vijftig en zestig. Ze begon haar high-fashion modellencarrière in Londen in 1957. Daarna vervolgde ze haar carrière in New York City in 1958 bij het Ford Modeling Agency.

Nena
Zangeres

Gabriele Susanne Kerner, beter bekend onder de naam Nena, is een Duitse zangeres, actief in de popmuziek. De gelijknamige band Nena scoorde in de jaren tachtig grote hits met onder andere 99 Luftballons, dat een wereldhit werd, Nur geträumt, Leuchtturm, Fragezeichen en Irgendwie, irgendwo, irgendwann.

Films met de naam Nena

Nena (2014)

Nena is een Duits-Nederlandse romantische dramafilm uit 2014 onder regie van Saskia Diesing. De productie won vier prijzen, waaronder zowel het Gouden Kalf voor beste regie als die voor beste actrice (Abbey Hoes) en een speciale vermelding op het Filmfestival van Berlijn. Het is de zomer van 1989 aan de Duits-Nederlandse grens. In Duitsland wankelt de Berlijnse Muur en heel Europa wacht gespannen de gebeurtenissen af. De zestienjarige Nena brengt het grootste deel van haar tijd door met haar vader Martin, die MS-patiënt is. Hij zit in een rolstoel en kan alleen zijn hoofd en één arm nog bewegen. Ze praat, schaakt en zingt liedjes met hem. Wanneer Nena lid wordt van het plaatselijke honkbalteam, wordt ze verliefd op pitcher Carlo. Met hem beleeft ze haar eerste romance...

Geografie met de naam Nena

Supercontinent: NENA

Terug naar de schoolbanken, en klaar voor wat geografische termen? NENA is een acroniem van Noord-Europa en Noord-Amerika.Nena is de platentektonische benaming voor een hypothetisch paleoproterozoïsch supercontinent dat 1,8 miljard jaar geleden, samen met Atlantica, het globale supercontinent Columbia vormde.

Namen die lijken op Nena

Lena   -   Nani   -   Nina   -   Nine   -   Nona   -   Sena

Hoe spel ik de naam Nena?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • E Edison
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • E Eva
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • N November
 • E Echo
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Nena met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Nena in braille

n
e
n
a

Zo sein je Nena in morsecode

— ·
·
— ·
· —

Zo sein je Nena met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nena bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 4 letters