Miley Geboortekaartje naam Miley u2

Betekenis Miley

Dappere Krijger (van het Latijnse “mijlen”), Beste, aangenaam (van het Oudslavische “milŭ/милъ”), Wijnrank (Afrikaans)
Meer informatie

Geslacht

Miley wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Miley is Engels

Miley is afgeleid van de naam Miles

Naamsopbouw

Miley is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 3 medeklinkers (m, l, y).

Populariteit van de naam Miley

Miley is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Miley tussen 2013 en 2023. De naam Miley is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Miley is 67x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Miley maak je ook deze babynaam:
Miley wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Miley

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Miley is een mooie en dappere meisjesnaam en jongensnaam, helemaal uniseks dus!. In alle landen geven ouders de naam vaker aan een dochter dan aan een zoon. Maar bijvoorbeeld in Ierland en Engeland is de verhouding wel bijna 50-50. In België en Nederland geven ouders de naam eigenlijk alleen aan een dochter. De betekenis van de naam Miley is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Zo is Miley een vrouwelijk verkleinwoord van de naam Engelse naam Miles, maar ook een korte vorm van “Smiley”. Miles is een naam van Duitse en Ierse afkomst en betekent 'soldaat of dienaar' Het is ook een prachtige genderneutrale naam van Afrikaanse afkomst. De betekenis is dan 'wijnstok'. Miley betekent ook “beste”, “aangenaam” en “genadig” (van het Oudslavische “milŭ/милъ”) of “soldaat” (van het Latijnse “mijlen”). De naam worde vooral gegeven door ouders in de VS. De naam kwam in 2007 voor het eerst terecht in de top 1.000 namen die voor pasgeboren meisjes in de Verenigde Staten werden gebruikt, en wordt nog steeds goed gebruikt. Spellingsvarianten van de naam die in gebruik zijn, zijn onder meer Milee, Mileigh, Mylee, Myleigh en Mylie. De populariteit wordt natuurlijk allereerst toegeschreven aan de bekendheid van singer-songwriter en actrice Miley Cyrus (geboren Destiny Hope Cyrus), wiens naam is ontstaan ​​als een bijnaam uit haar kindertijd die haar vader haar had gegeven omdat ze zo "smiley" was. Cyrus speelde de rol van Miley Stewart in de sitcom Hannah Montana van Disney Channel. De populariteit van de naam viel ook samen met gelijk klinkende namen die eind 20e en begin 21e eeuw ook in de mode raakten voor meisjes in de Engelssprekende wereld, zoals Kylie en Riley. De naam staat nog steeds in de top 1000 van namen die aan pasgeboren Amerikaanse meisjes worden gegeven, en het gebruik ervan is blijven toenemen. In Nederland en België begon de populariteit toe te nemen na 2010. De naam is nu ongeveer 500 keer door ouders in Nederland en België gekozen. De naam is ook populair voor kinderen van BA-ers (Bekende Amerikanen). Miley Justine Simmons (geadopteerd in 2007) is de dochter van rapper Joseph (Rev. Run) en Justine Simmons van tv's "Run's House", en Miley Beau Pearson (geb. 2014) is de dochter van zanger Sam Bailey en Craig Pearson. De naam is ook populair bij regisseurs en muzikanten. Het is de naam van het hoofdpersonage Miley Ray Stewart in de tv-serie 'Hannah Montana', gespeeld door Miley Cyrus. Miley Windas is een karakter in de Britse soap Coronation Street en "Miley" is een nummer van SWMRS. De naam Miley komt ook voor als achternaam. Bekende dragers zijn muzikant Bubber Miley en de Britse zwemster Hannah Miley. Miley werd ook gebruikt als mannelijke voornaam voor een personage genaamd Miley Byrne, gespeeld door Mick Lally in de Ierse dramaserie Glenroe.

Beroemdheden met de naam Miley

Hannah Miley
Zwemster

Hannah Louise Miley (Swindon (Engeland), 8 augustus 1989) is een Britse zwemster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking. Op de kortebaan is Miley houdster van het Europese record op de 400 meter wisselslag.

Bubber Miley
Muzikant

James 'Bubber' Miley (Aiken (South Carolina), 3 april 1903 – New York, 20 mei 1932)[1][2][3][4] was een Amerikaanse jazztrompettist en -componist.

Miley Stewart
Personage

Miley Ray Stewart is het centrale personage in de Hannah Montana-mediafranchise, gespeeld door Miley Cyrus. Het personage is ontstaan in de Disney Channel-serie Hannah Montana en verscheen ook in de speelfilm Hannah Montana: The Movie. Miley is een normale tiener die, als haar alter ego Hannah Montana, in het geheim een dubbelleven als een wereldberoemde popster leidt.

Miley Cyrus
Zangeres

Miley Ray Cyrus (Nashville (Tennessee), 23 november 1992) is een Amerikaans actrice en zangeres. Als kind had ze kleine rollen in de Amerikaanse televisieserie Doc en in de film Big Fish. Ze verkreeg internationale bekendheid als actrice in 2006 als Hannah Montana in de gelijknamige serie op Disney Channel.

Muziek met de naam Miley

Miley (2015)
Artiest: SWMRS

Rockband SWMRS uit de Bay Area Californië bracht hun eerste single "Miley" in 2015 uit. “Miley” is opgedragen aan de beroemde Amerikaanse zangeres Miley Cyrus. Het nummer, uitgebracht op 8 september 2015, beschrijft het respect van Cole Becker's zanger voor Miley.

Namen die lijken op Miley

Malak   -   Malik   -   Malin   -   Maloe   -   Malou   -   Malti   -   Malu   -   Melek   -   Melia   -   Melle   -   Mels   -   Miel   -   Mil   -   Mila   -   Milan   -   Milas   -   Milena   -   Miles   -   Milly   -   Milo   -   Milou   -   Myla   -   Mylan   -   Mylo   -   Riley

Artikelen over de naam Miley

Hoe spel ik de naam Miley?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • E Edison
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • E Eva
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • E Echo
 • Y Yankee

Zo spel je Miley met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Miley in braille

m
i
l
e
y

Zo sein je Miley in morsecode

— —
· ·
· — · ·
·
— · — —

Zo sein je Miley met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Miley bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 20 unisex met 5 letters