Bibi Geboortekaartje naam Bibi m2

Betekenis Bibi

De Verhevene, Zon, Mooi, Zoon Van Mijn Rechterzijde, Koningin, Geluk, Vrouw des huizes.
Meer informatie

Geslacht

Bibi wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bibi is Arabisch, Grieks en Japans.

Naamsopbouw

Bibi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, i) en 2 medeklinkers (b, b).

Populariteit van de naam Bibi

Bibi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bibi tussen 2000 en 2023. De naam Bibi is minder populair geworden.

 • Bibi is 74x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bibi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Bibi is een meisjesnaam. En de naam Bibi heeft meerdere mogelijke oorsprongen, en daarmee ook dan ook verschillende betekenissen. In de meeste verklaringen is Bibi een verkorting van andere namen. Zo kan Bibi een verkorting zijn voor Bibiana, een naam van Griekse oorsprong die 'levend' betekent (denk ook aan Vivi als verkorting van Latijnse Viviane). Bibi kan een verkleinwoord zijn van Birgitta (en daarvan verschillende vormen zoals Brigit of Brigida). Een bekende drager was de Zweedse actrice Berit Elisabet "Bibi" Andersson (1935-2019). Het kan ook zijn dat Bibi een afkorting is van Benjamin. Dat is een Hebreeuwse naam. Het is een samenstelling van de woorden ‘ben’, dat ‘zoon’ betekent en ‘yamin’, dat ‘rechterhand’ betekent. In zijn geheel betekent de naam Benjamin dus ‘zoon van mijn rechterzijde’. De naam Benjamin kan ook ‘het geluk’ betekenen. Het kan ook worden gebruikt als een verkleinwoord van andere namen die beginnen met of met B, zoals Bibiana en Beata. Bibi is ook een Arabische naam ( بيبي ). Het is van Farsi en Perzische oorsprong, en de betekenis van Bibi is "vrouw des huizes". Leuk weetje: In India noemen kinderen en kleinkinderen hun oma vaak 'Bibiji'. Als laatste komt de naam ook voor in Japan. Daar kan het verschillende betekenissen hebben, zoals ‘zon’, ‘koningin’ of ‘mooi’. De Bibi River is een rivier in Japan. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Bibi Jones en Bibi Breijman. Wat de oorsprong en betekenis ook is, de naam Bibi wordt steeds meer gegeven. Naast Nederlands is de naam ook populair in Engeland.

Beroemdheden met de naam Bibi

Benjamin Netanyahu
Politicus

Benjamin (Bibi) Netanyahu (Hebreeuws: בנימין נתניהו) (Tel Aviv, 21 oktober 1949) was premier van Israël in 1996-1999 en 2009-2021. Hij is de eerste premier die geboren is in Israël na de Onafhankelijkheidsverklaring van 14 mei 1948. Netanyahu is op economisch vlak neoliberaal en staat bekend als uitgesproken rechts en als tegenstander van een Palestijnse staat.

Bibi van der Zee
Journalist

Bibi van der Zee is politiek activist en journalist. Van der Zee is de dochter van de Nederlandse journalist en auteur Henri van der Zee en de Britse journalist Barbara Griggs. Ze is een vaste columnist voor New Statesman en The Guardian.

Bibi Jones
Actrice

Bibi Johns geboren als Gun Birgit Johnson is een Zweedse schlagerzangeres, actrice en schilderes.

Bibi Medoua
Voetbalster

Bibi Medoua is een Kameroense voetbalverdediger. Ze speelde voor Ataşehir Belediyespor met rugnummer 41 in de Turkse Women's First Football League. Ze is lid van het Kameroense nationale team, waarmee ze de Olympische Zomerspelen 2012 heeft gespeeld.

Bibi Breijman
Zangeres

Bibi Breijman is een Nederlandse mediapersoonlijkheid, zangeres, vlogger en presentatrice. Ze kreeg in Nederland vooral naamsbekendheid door haar deelname aan het tv-programma Oh Oh Cherso van RTL 5.

Boeken met de naam Bibi

Bibi en de bijzondere dieren
Auteur: Olaf Mulder

Hoe zou het zijn als je een dier was? Een vleermuis of een arend? of een kameleon? In Bibi en de bijzondere dieren is Bibi het allemaal. Want voor het slapengaan vertelt Daniël, de vader van Bibi, gewéldige verhalen. En tovert hij Bibi met één vingerknip om in een dier!

Geografie met de naam Bibi

Rivier: Bibi River

De Bibi River is een rivier van ongeveer 7 kilometer in de buurt van Sapporo, Japan.

Namen die lijken op Bibi

Babs   -   Bibiane

Hoe spel ik de naam Bibi?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • I Italia
 • B Baltimore
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • I Iris
 • B Bo
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • I India
 • B Bravo
 • I India

Zo spel je Bibi met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter i
gebarentaal letter b
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Bibi in braille

b
i
b
i

Zo sein je Bibi in morsecode

— · · ·
· ·
— · · ·
· ·

Zo sein je Bibi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter i
nautische vlag letter b
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bibi bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een B

Top 10 meisjesnamen met 4 letters