Harm Geboortekaartje naam Harm j2

Betekenis Harm

Held Van Het Leger
Meer informatie

Geslacht

Harm wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Harm is Germaans

Harm is afgeleid van de naam Herman

Naamsopbouw

Harm is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (h, r, m).

Populariteit van de naam Harm

Harm is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Harm tussen 1950 en 2023. De naam Harm is minder populair geworden.

 • Harm is 19x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Harm

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Harm is een stoere, Friese jongensnaam. De naam Harm komt vanouds voor in het Nedersaksisch taalgebied, Noordoost-Nederland en Noord-Duitsland. Harm is afgeleid van de oude Germaanse naam Herman. Dit is een samentrekking van de beide Germaanse woorden heri (betekent "Heer") en man. De naam betekent krijger, legerheld of (leger)aanvoerder. Van "Harm" zijn de patroniemen (naamdrager) Harms, Harmsen en Harmssen afgeleid. De volgende namen (o.a.) zijn varianten of afgeleiden van Harm: Harmen, Harmannus Harmanna en Harmina zijn vrouwelijke varianten van de naam. Bekende dragers van de naam zijn onder meer dammer Harm Wiersma en schaatser Harm Kuipers. Harm dB is een bekend nacht radioprogramma.

Beroemdheden met de naam Harm

Harm Lagaaij
Modeontwerper

Harm Lagaaij (Den Haag, 28 december 1946) is autodesigner en heeft in de loop van zijn carrière de vormgeving van veel succesvolle auto’s beïnvloed. Na zijn opleiding aan IVA Driebergen Business School in 1968 en zijn afgeronde studie aan de TU in Delft begon hij zijn loopbaan als "technisch illustrator" in 1967 bij het bedrijf Olyslager in Soest. Eind zestiger jaren werkte Lagaaij voor Simca. Vanaf 1971 werkte hij op de design-afdeling van Porsche in Weissach (Duitsland) en was hij betrokken bij de vormgeving van de modellen 911, 924 en 928. Na zes jaren werd hij hoofd van de design-afdeling bij Ford in Keulen. Daar droegen meerdere modellen, zoals de Escort en de Sierra zijn handschrift. In 1985 stapte hij over naar BMW en werd daar hoofdontwerper. Een van de bekendste projecten uit deze tijd is de in 1987 op de IAA gepresenteerde BMW Z1 Roadster. Van 1989 tot zijn pensionering op 1 juli 2004 was hij daarna hoofd van de designafdeling van Porsche in Weissach. Naast de studiemodellen Porsche Panamericana en Porsche 989 werden de seriemodellen Porsche Boxster, Porsche Cayman, Cayenne en de 911 (modelnummers 964, 993 en 996) grotendeels door hem stilistisch gedefinieerd. Zijn laatste opgave was de Porsche 911 (modelnummer 997), die vanaf 2004 op de markt is. Misschien wel hét hoogtepunt van zijn carrière was het ontwerp van de Porsche Carrera GT.

Rien Poortvliet
Kunstenaar

Marinus Harm (Rien) Poortvliet (Schiedam, 7 augustus 1932 – Soest, 15 september 1995) was een Nederlands illustrator, tekenaar en kunstschilder. Hij illustreerde boeken van onder anderen Jaap ter Haar, Leonard Roggeveen en Godfried Bomans. Hij was hartstochtelijk jager en begon zo ook natuuronderwerpen te tekenen.

Harm Wiersma
Sporter

Harm Wiersma is een Nederlands dammer, die in 1961 zijn damloopbaan begon bij Damclub Leeuwarden. Hij is in het bezit van de titels Internationaal Grootmeester en Nationaal Grootmeester. Naast het actief dammen organiseert Wiersma ook het damtoernooi Groningen Seaports Masters.

Harm Kuipers
Schaatser

Harm Kuipers is een voormalig Nederlands langebaanschaatser en arts.

Muziek met de naam Harm

Harm dB
Artiest: Radioprogramma

Harm dB was een nachtprogramma op de Nederlandse radiozender NPO 3FM. Het programma werd namens BNN elke zondagnacht van 03:00 tot 06:00 uur uitgezonden. Het programma werd gepresenteerd door Harm den Besten, aan wie het programma zijn naam ontleent. In het programma werd dancemuziek gedraaid. Vanaf februari 2016 presenteerde Lex Uiting op dit tijdstip het programma LEX.

Namen die lijken op Harm

Harmen   -   Harry

Hoe spel ik de naam Harm?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • R Ruben
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • R Romeo
 • M Mike

Zo spel je Harm met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Harm in braille

h
a
r
m

Zo sein je Harm in morsecode

· · · ·
· —
· — ·
— —

Zo sein je Harm met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Harm bekijken?

Top 10 jongensnamen met een H

Top 10 jongensnamen met 4 letters