Vik Geboortekaartje naam Vik j2

Betekenis Vik

Overwinnaar
Meer informatie

Geslacht

Vik wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Vik is Nederlands

Vik is afgeleid van de naam Viktor

Naamsopbouw

Vik is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter V en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (v, k).

Populariteit van de naam Vik

Vik is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Vik tussen 2015 en 2023. De naam Vik is minder populair geworden.

 • Vik is 55x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Vik

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Vik is een leuke, korte en stoere jongensnaam. De naam Vik is een verkorte vorm van de naam Viktor (of Victor) Deze naam betekent overwinnaar en is afkomstig uit het Latijn. (denk ook aan 'vincere = overwinnen'.) De betekenis van de vrouwelijke vorm van de naam, Victoria, is overwinning. Victoria is ook de vrouwelijke vorm van deze voornaam. Andere varianten zijn Viktor, Victorinus, Vic, en Victoor. Victor werd een geliefde naam in de Italiaanse vorstenhuizen. Bekende Nederlanders met deze naam zijn onder andere de acteur Victor Reinier en oud minister presiden Victor Marijnen. Viktor is populair in Nederland. De naam is niet alleen bekend bij de autochtone bevolking, maar heeft ook naamdragers die geboren zijn in Voormalige Sovjetunie, Duitsland, Voormalig Joegoslavië, Oostenrijk, Hongarije (bv premier Viktor Orban) en België. De naam Vik bestaat nog niet zo lang, maar schiet wel omhoog qua populariteit bij ouders, in België zelfs nog wat sneller dan in Nederland. Bekende dragers van de naam zijn onder andere Vik Franke (acteur) en Vik Muniz (kunstenaar)

Beroemdheden met de naam Vik

Vik Muniz
Kunstenaar

Vik Muniz is een Braziliaanse kunstenaar en fotograaf. Aanvankelijk een beeldhouwer, raakte Muniz geïnteresseerd in de fotografische representaties van zijn werk, en richtte zich uiteindelijk volledig op fotografie.

Vik Franke
Acteur

Vik Franke is acteur. Vik Franke werd geboren in 1963 in Utrecht, Utrecht, Nederland. Hij staat bekend om zijn werk aan The Delivery, An Amsterdam Tale en 09:11 Zulu - Nederlandse Commando's in Uruzgan. Tegenwoordig is Vik vaker Filmmaker dan acteur.

Boeken met de naam Vik

Vik en Kik
Auteur: Sophie Burrows

Maak kennis met Vik en Kik. Vik het varken is groot en roze en drumt, en hij houdt ook van spetteren in het water. Kik de kikker is klein en groen en speelt gitaar, en hij houdt ook van drijven op het meer. Ze houden allebei van sappige wormenburgers, van megagrote moddermannen maken en van rocken in hun rockband. Ze zijn de beste vrienden en doen alles samen, met zijn tweetjes. Tot op een dag Koosje opduikt en alles in de soep loopt.

Vik is vervelend
Auteur: Maki

Vik is een aardige jongen, totdat papa per ongeluk een druppeltje water op zijn hand morst. Dan wordt Vik vervelend. "Jij bent een stomme koelkast!" schreeuwt hij tegen papa. En plots staat er een koelkast voor hem. Eerst is Vik verbaasd, maar als hij er lol in krijgt, staan er al snel een slak, een pompoen, een banjo en nog veel meer om hem heen. Hij blijft helemaal alleen over; er is niemand meer om mee te spelen of om uit te schelden. Wat valt er dan nog te zeggen? Sorry...

Namen die lijken op Vik

Kik   -   Mik   -   Rik   -   Vic   -   Vick   -   Vico   -   Vicq   -   Vigo   -   Viktor   -   Vinn   -   Vinz

Hoe spel ik de naam Vik?

Internationaal alfabet

 • V Valencia
 • I Italia
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • V Valentijn
 • I Iris
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • V Victor
 • I India
 • K Kilo

Zo spel je Vik met gebarentaal.

gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Vik in braille

v
i
k

Zo sein je Vik in morsecode

· · · —
· ·
— · —

Zo sein je Vik met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Vik bekijken?

Top 10 jongensnamen met een V

Top 10 jongensnamen met 3 letters