Mathias Geboortekaartje naam Mathias j2

Betekenis Mathias

Geschenk Van God
Meer informatie

Geslacht

Mathias wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mathias is Duits

Mathias is afgeleid van de naam Mattheus

Naamsopbouw

Mathias is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, a) en 4 medeklinkers (m, t, h, s).

Populariteit van de naam Mathias

Mathias is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mathias tussen 2016 en 2023. De naam Mathias is minder populair geworden.

 • Mathias is 14x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mathias

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mathias is een mooie jongensnaam, een echt geschenk. De naam Mathias is een variant van de naam Matthias. De naam Matthias is een klassieke jongensnaam, met veel afgeleide varianten. De naam Matthias komt oorspronkelijk van de Hebreeuwse naam Mattityahu, wat 'geschenk van Jahweh' of 'geschenk van God' betekent. Matthias of Mattheüs zelf betekent gewoon 'geschenk', hoewel er mensen zijn die zeggen dat het nog steeds 'geschenk van God' betekent. Matthias betekent wat ons betreft nog steeds "geschenk van Jahweh" (van Hebreeuws "mattath/מַתָּת" = geschenk + "yah/יָה" = verwijzend naar de Hebreeuwse God). Wat de vertaling ook is, het is een naam met een sterke bijbelse oorsprong, aangezien Mattheüs een van de apostelen van Jezus was en een van de schrijvers van het Nieuwe Testament. Varianten van de naam zelf, en in andere talen, zijn onder andere Matteo, Matheo, Mateo, Matthew, Max, Matias, Matteus, Matheus, Micah, Mathias en Marlon. Maar er zijn meer.. Het complete lijstje bestaat uit: Matevos (Armeens), Matia (Baskisch), Mattaniah, Matthew, Mattithiah, Matthaios, Matthias (Bijbels Grieks), Mattanyahu, Mattithyahu, Mattityahu (Bijbels Hebreeuws), Matthias (Bijbels Latijn) Matey (Bulgaars) Mate (Catalaans), Mads, Mathias(Deens) Mathijs, Matthias, Matthijs, Thijs, Ties, Tijs(Nederlands) Matthew, Mat, Mathew, Matt, Mattie , Matty (Engels), Mati, Madis, Mattias (Ests), Matti, Matias (Fins) Matéo, Mathéo, Mathieu, Mattéo, Matthieu, Mathias, Mathis, Mathys, Matis, Matthias (Frans) Mate (Georgisch) Mathias, Mathis, Matthäus , Matthias, Mattis (Duits) Matthaios (Grieks) Makaio (Hawaiiaans) Mattityahu (Hebreeuws) Máté, Mátyás (Hongaars) Matthías (IJslands) Maitiú (Iers) Matīss (Lets) Matas, Motiejus (Litouws) Matej (Macedonisch) Matej (Macedonisch) , Mathias, Mats, Mattis (Noors), Matviy (Oekraïens), Mateusz, Maciej (Pools) Mateus, Matias (Portugees) Matheus (Portugees (Braziliaans)) Matei (Roemeens) Matvei, Matvey, Matfe y, Motya (Russisch) Mateja, Matija (Servisch) Matúš, Matej (Slowaaks) Matej, Matevž, Matic, Matija, Matjaž, Tjaž (Sloveens) Mateo, Matías (Spaans), Mateo, Mate, Matija, Matko, Mato(Kroatisch) Matouš, Matěj, Matyáš(Tsjechisch) en Matheo, Matteus, Mathias, Mats, Mattias, Mattis, Matts (Zweeds). Zowel Mathias als Matias worden veel gebruikt in de Latijns-Amerikaanse gemeenschap en in heel Europa. In de Bijbel is Matthias de apostel die is gekozen om Judas Iskariot te vervangen. De katholieke en oosters-orthodoxe kerken eren Matthias als heilige. De spelling Mathias is erg populair bij ouders in België, Franse ouders en Scandinavische ouders, specifiek in Denemarken en Noorwegen. In Finland kiezen ouders dan weer veel vaker voor de variant Matias. Bekende dragers van deze mooie naam zijn onder andere de Franse schrijver Mathias Énard en de Deense voetballer Mathias Jørgensen. In België kennen we natuurlijk presentator Mathias Coppens. Mathias Thias is een personage in het boek Zodiac van Romina Russell.

Beroemdheden met de naam Mathias

Mathias Coppens
Presentator

Mathias Coppens is een Belgisch televisiepresentator, acteur en regisseur.

Mathias Frank
Wielrenner

Mathias Frank is een voormalig Zwitsers wielrenner die reed voor onder meer BMC Racing Team en AG2R La Mondiale. De Zwitser staat bekend als een klimmer die vaak uitblonk in de ronde van zijn eigen land.

Mathias Jørgensen
Voetballer

Mathias Jattah-Njie Jørgensen is een Deens betaald voetballer van Gambiaanse afkomst. Hij speelt doorgaans als verdediger. Jørgensen verruilde Huddersfield Town in augustus 2019 voor Fenerbahçe. Hij debuteerde op 19 november 2008 in het Deens voetbalelftal.

Mathias Énard
Schrijver

Mathias Énard, geboren op 11 januari 1972 in Niort is een Franse schrijver en vertaler. In 2015 won hij de Prix Goncourt voor zijn roman Boussole.

Boeken met de naam Mathias

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker
Auteur: Harmen van Straaten

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker van Harmen van Straaten is een mooi en spannend avontuur vol humor en fantasie over een jongen die gaat logeren bij zijn wonderlijke tante. Mattias krijgt een uitnodiging van zijn tante Koosje, die hij nog nooit heeft ontmoet. Hij mag in haar hotel aan zee komen logeren. Er is één voorwaarde: hij moet alleen komen. Mattias gaat op reis. Onderweg komt hij allerlei vreemde figuren tegen. Allemaal lijken ze dezelfde boodschap te hebben: ga terug naar huis! Wie probeert hem tegen te houden, en waarom? En wie stuurt hem toch al die flessenpost? Mattias laat zich niet bang maken. Hij verzint een plan om tante Koos en haar hotel te redden – en zichzelf.

Films met de naam Mathias

Mathias (2017)

Mathias is een film uit 2017 van regisseur Clara Stern. Mathias is transgender. Hoewel hij behoorlijk ver in zijn transitie is gekomen, moet hij nog zijn weg vinden in zijn nieuwe identiteit en vooral in zijn nieuwe baan. Ook zijn relatie met zijn vriendin lijkt door de overgang te zijn veranderd.

Namen die lijken op Mathias

Mathijs   -   Mathis   -   Matias

Hoe spel ik de naam Mathias?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • H Havanna
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • T Tamara
 • H Hidde
 • I Iris
 • A Ali
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • T Tango
 • H Hotel
 • I India
 • A Alfa
 • S Sierra

Zo spel je Mathias met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter h
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Mathias in braille

m
a
t
h
i
a
s

Zo sein je Mathias in morsecode

— —
· —
· · · ·
· ·
· —
· · ·

Zo sein je Mathias met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter h
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mathias bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 7 letters