Rosie Geboortekaartje naam Rosie m2

Betekenis Rosie

De bloemsoort roos, roem
Meer informatie

Geslacht

Rosie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rosie is Engels

Rosie is afgeleid van de naam Rosa

Naamsopbouw

Rosie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, e) en 2 medeklinkers (r, s).

Populariteit van de naam Rosie

Rosie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rosie tussen 2015 en 2023. De naam Rosie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Rosie is 216x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rosie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rosie is een meisjesnaam. De naam Rosie is afgeleid van de naam Rosa. De naam Rosa wordt meestal verklaard vanuit het Latijnse 'rosa' dat 'roos' betekent. Oorspronkelijk kan de naam ook afstammen van een Germaanse naam waarvan het eerste deel 'rod' was. Dit betekent 'roem'. De populariteit van de naam Rosie neemt toe in Nederland en België. De naam is al lange tijd populair in Engelstalige landen als de Verenigde Staten en Engeland. Bekende drager van de naam is de Engelse actrice (en fotomodel) Rosie Alice Huntington-Whiteley. Rosie is een ook een muzikale naam. Er zijn meerdere hits met de titel Rosie, waaronder het mooie nummer van de Nederlandse band Claw Boys Claw.

Beroemdheden met de naam Rosie

Rosie O'Donnell
Actrice

Roseann 'Rosie' O'Donnell (Long Island, 21 maart 1962) is een Amerikaans comédienne, actrice en talkshow-presentatrice. Ze kreeg meer dan twintig prijzen toegekend, waaronder een Primetime Emmy Award voor haar rol als presentatrice van de Tony Awards van 1998, in totaal elf Daytime Emmy Awards voor zowel haar presentatie als haar bijdrage aan de productie van haar talkshow The Rosie O'Donnell Show

Rosie Alice Huntington-Whiteley
Actrice

Rosie Alice Huntington-Whiteley (Plymouth, 18 april 1987) is een Engels model en actrice. Sinds 2008 is Rosie een van de Victoria's Secret-modellen. n 2011 speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in Transformers: Dark of the Moon. In 2015 speelde ze mee in Mad Max: Fury Road.

Boeken met de naam Rosie

Rosie en Moussa
Auteur: Michael de Cock Judith Vanistendael

`Dag, zegt Moussa. `Ik ben Moussa... En jij? Wie ben jij? Twee grote ogen kijken Rosie vragend aan. `Jij bent nieuw, zegt hij voor Rosie iets kan zeggen. `Helemaal niet, zegt Rosie. `Ik ben Rosie. Rosie en haar moeder gaan wonen in een groot flatgebouw aan de andere kant van de stad. In de kamer precies boven die van Rosie woont Moussa, een jongen van haar leeftijd. Rosie en Moussa gaan op een dag stiekem naar het dak van het flatgebouw. Maar dan worden ze opgesloten... Eerste deel van een serie over twee kinderen in de grote stad.

Raf en Rosie; Dol op water
Auteur: Olivier Dunrea

Raf en Rosie zijn twee leuke, lieve en eigenzinnige nieuwe vriendjes van Gonnie en Gijsje. Een fris en schattig duo dat dol is op buiten spelen en zwemmen in de vijver. Dol op water Raf en Rosie zijn dol op zwemmen in de vijver. Ze zwemmen er als de zon schijnt, maar ook als het regent of hard waait. Niets houdt ze tegen. Tot ze op een koude dag weer een duik willen nemen en ontdekken dat de vijver bevroren is. Wat moeten Raf en Rosie nu?

Muziek met de naam Rosie

Rosie
Artiest: Jackson Brown

Lied van Jackson Brown over een onbereikbare liefde van een geluidstechnicus. Rosie kiest voor de drummer van de band...

Rosie
Artiest: Claw Boys Claw

"Rosie" is een nummer van de Nederlandse band Claw Boys Claw. Het nummer verscheen op hun album $uga(r) uit 1992. In augustus van dat jaar werd het nummer uitgebracht als de eerste single van het album. Het nummer staat eigenlijk elk jaar wel in de Top 2000.

Namen die lijken op Rosie

Josie   -   Rasha   -   Resa   -   Roas   -   Roos   -   Rosa   -   Rose   -   Rosie-Mae   -   Rosine   -   Rosita   -   RosIyn   -   Ross

Hoe spel ik de naam Rosie?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • S Santiago
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • S Samira
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • S Sierra
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Rosie met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter s
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Rosie in braille

r
o
s
i
e

Zo sein je Rosie in morsecode

· — ·
— — —
· · ·
· ·
·

Zo sein je Rosie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter s
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rosie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een R

Top 10 meisjesnamen met 5 letters