Alys Geboortekaartje naam Alys m2

Betekenis Alys

Van de adel, Nobel (van de Oudgermaanse naam Adalheidis)
Meer informatie

Geslacht

Alys wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Alys is Spaans

Alys is afgeleid van de naam Alice

Naamsopbouw

Alys is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 3 medeklinkers (l, y, s).

Alys wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Alys

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Als je op zoek bent naar een naam die de baby zal inspireren om met opgeheven hoofd door het leven te navigeren, overweeg dan Alys, een vrouwelijke naam van Duitse oorsprong die 'nobel' betekent. Alys is een iteratie van de Oudgermaanse naam Adalheidis, die dezelfde betekenis heeft. Het is een alternatieve spelling van de meer gebruikelijke Alice en een variatie op de namen Alicia en Alecia. Traditioneel en melodieus roept Alys beelden op van een gracieus en waardig kind met een mooie toekomst voor zich... Alys is dus een variant van Alice. Alice is een Duitse meisjesnaam en betekent "van de adel" of "nobel". Alice is afgeleid van de oude Franse naam Aalis, een verkleinwoord van Adelais dat zelf afkomstig is van de Germaanse naam Adalhaidis. Adalhaidis, waarvan ook de naam Adelaide is afgeleid, is samengesteld uit de Proto-Germaanse elementen aþala, wat 'nobel' betekent, en haidu, 'vriendelijkheid, uiterlijk, type'. Alice in Wonderland van Lewis Carroll maakte de naam populair in de moderne tijd. Er bestaan trouwens ontzettend veel varianten van de naam, of namen die er op lijken. Waaronder Alease, Alecia, Alesha, Alesia, Alice, Alicia, Alisha, Alissa, Alyce, Alycia, Alysa, Alyse, Alysha, Alysia, Alyssa, Alyssia, Aleesha, Alise, Alishia, Alisia, Alisya, Allissa, Allycia en Elicia. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Britse schrijfster Alys Clare en Canadese zangeres Alys Robi. Leuke weetjes over de naam Alys: De naam Alys is ook populair bij regisseurs en schrijvers. Alys Karstarka is een personage in Game of Thrones serie. Alyss Mannering is een Koerier van de Diplomatieke Dienst en de assistente van Vrouwe Pauline in de populaire boeken van de Grijze Jager. ALYS werd ook een stem voor het computerprogramma CeVIO. En Alys (gestileerd ALYS) werd later een fictief personage en virtuele zangeres ontwikkeld door VoxWave.

Beroemdheden met de naam Alys

Alys Fowler
Presentatrice

Alys Fowler is een Britse tuinder en journalist. Ze was presentatrice van het beroemde en langlopende BBC-televisieprogramma Gardeners' World.

Alys Clare
Schrijfster

Alys Clare is een pseudoniem van Elizabeth Harris, auteur van Engelse historische whodunnit-romans die zich voornamelijk in de middeleeuwen afspelen, met de personages van abdis Helewise en Josse d'Acquin.

Alys Faiz
Dichteres

Alys Faiz was een Pakistaanse dichter, schrijver, journalist, mensenrechtenactivist, maatschappelijk werker en leraar. Alys werd geboren in Londen, maar werd later een genaturaliseerd staatsburger van Pakistan.

Alys Robi
Zangeres

Alice Robitaille, professioneel bekend als Alys Robi, was een Canadese zangeres uit Quebec, vooral bekend om haar latere Franse interpretaties van Latijns-Amerikaanse liedjes.

Alys Lorraine
Zangeres

Alys Sayre Lorraine (Quincy, 17 januari 1885 – Hove (Engeland), 13 september 1956) was een Amerikaans operazangeres.

Francis Alÿs
Acteur

Francis Alÿs (geboren als Francis De Smedt te Antwerpen, 22 augustus 1959), opgegroeid in het Pajottenland, is een Belgisch kunstenaar die sinds 1986 in Mexico-Stad woont en werkt.

Namen die lijken op Alys

Alisa   -   Alise   -   Alya   -   Alysha   -   Alyssa   -   Alyssandra   -   Elisa   -   Elise

Artikelen over de naam Alys

Hoe spel ik de naam Alys?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • Y Yokohama
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • L Lorenzo
 • Y Yfke
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • L Lima
 • Y Yankee
 • S Sierra

Zo spel je Alys met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter y
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Alys in braille

a
l
y
s

Zo sein je Alys in morsecode

· —
· — · ·
— · — —
· · ·

Zo sein je Alys met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter y
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Alys bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A

Top 10 meisjesnamen met 4 letters