Elif Geboortekaartje naam Elif m2

Betekenis Elif

Slank, Tenger
Meer informatie

Geslacht

Elif wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Elif is Arabisch

Naamsopbouw

Elif is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (l, f).

Populariteit van de naam Elif

Elif is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Elif tussen 2006 en 2023. De naam Elif is minder populair geworden.

 • Elif is 110x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Elif

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Elif is een Turkse meisjesnaam. De oorsprong van de naam Elif komt voort uit het Oude Testament. Elif is afgeleid van het Arabisch أَلِف‎ (ʾalif, "alif, de eerste letter van het Arabische alfabet"), zelf verwant aan het oude Griekse ἄλφα (álpha). Daarnaast heeft de naam hier als betekenis ‘slank, tenger’. Elif kan ook "slank" betekenen, van de Turkse uitdrukking elif gibi, letterlijk "in de vorm van Elif". Tijdens de revolutionaire oorlog in Turkije, die begon in 1919, begon Atatürk de dappere vrouwen die het thuisfront beschermden, "Elifs" te noemen. Kort na de oorlog kregen vrouwen het stemrecht van de jonge en nieuwe Republiek Turkije, in 1923, ruim voor andere landen. De naam Elif werd populair in de jaren na de oprichting van het nieuwe Turkije en symboliseerde moderniteit die inclusief en respectvol was voor het verleden. De naam Elif is nog steeds veel voorkomend in Turkije, steeds meer populair in Nederland, en ook zeker in Frankrijk en Zwitseerland. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Turkse voetbalster Elif Keskin en schrijfster Elif Şafak. In Nederland kennen we onder meer presentatrice Elif Isitman. Leuke weetjes over de naam Elif: Actrice Natalie Portman gaf een andere spelling aan haar zoon, Aleph.Verder hebben we een cafetaria Elif in Nijmegen, een autorijschool Elif in Utrecht, en een bakkerij Elif in Weesp.

Beroemdheden met de naam Elif

Elif Isitman
Presentatrice

Elif Isitman (Ankara, 1987) is een van de presentatrices van Stand van Nederland: Generatie Next. Ze is zo’n tien jaar actief in de journalistiek. Eerder werkte ze onder meer voor De Telegraaf, het Financieele Dagblad en Elsevier Weekblad. Voor het FD schreef ze eerder ook een wekelijkse column.

Elif Batuman
Schrijfster

Elif Batuman is een Amerikaanse auteur, academicus en journalist. Ze is de auteur van drie boeken: een memoires, The Possessed, en de romans The Idiot, die finalist was voor de Pulitzer Prize for Fiction 2018, en Of/Or. Batuman is een stafschrijver voor The New Yorker.

Elif Keskin
Voetbalster

Elif Keskin (geboren 12 januari 2002) is een Turkse damesvoetbal middenvelder , die speelt in de Turkse Women's Super League voor Fatih Karagümrük SK. met rugnummer 55. Ze speelde voor de Turkse nationale U-17 en Turkse U-19 teams voordat ze lid werd van het Turkse team.

Elif Öner
Volleybalster

Nedime Elif Ağca Yarar, ook bekend als Nedime Elif Ağca Öner, is een gepensioneerde Turkse volleybalspeler op nationaal niveau die voor het laatst voor Fenerbahçe speelde. Ze is 186 cm groot en speelt als setter.

Elif Şafak
Schrijfster

Elif Shafak, eigenlijk Elif Şafak, is een schrijfster van Turkse afkomst en de best verkopende vrouwelijke schrijfster van Turkije. Ze publiceerde boeken geschreven in het Turks en in het Engels.

Films met de naam Elif

Elif (2014-2019)

Elif is een Turkse tv-serie die wekelijks werd uitgezonden op Kanal 7. Het vertelt het verhaal van een 6-jarig meisje gescheiden van haar moeder. Elif, een mooi en aardig meisje van 6, dreigt te worden verkocht om de gokschulden van haar stiefvader, Veysel Şimşek, te betalen. Haar moeder Melek ontsnapt, maar komt erachter dat ze erg ziek is. Ze laat Elif achter in de bescherming van haar beste vriendin, Ayşe Doğan, een dienstmeisje in het huishouden van een rijke familie. Ayşe probeert toestemming te krijgen van de familie Emiroğlu om Elif op te voeden in het landhuis. Ze heeft echter een goed verborgen geheim: Elif is het biologische kind van Kenan, de geliefde oudste zoon van de rijke familie. Kenan is zich er niet van bewust dat Elif zijn kind is uit een liefde uit het verleden die zijn familie hem dwong te vertrekken. Hij is nu getrouwd met Arzu Karapınar. Ze hebben een dochter, Tuğçe Emiroğlu, een zeer verwend meisje dat bekend staat om haar slechte humeur. Elif wordt gedwongen op het luxueuze landgoed te wonen, weg van haar geliefde moeder, en zich niet bewust van haar nabijheid tot haar biologische vader.

Namen die lijken op Elif

  -   Elian   -   Elin   -   Elina   -   Eline   -   Elisa   -   Elise   -   Eliz   -   Eliza   -   Elize

Hoe spel ik de naam Elif?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • F Florida

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • F Fatima

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • F Foxtrot

Zo spel je Elif met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter f

Zo schrijf je Elif in braille

e
l
i
f

Zo sein je Elif in morsecode

·
· — · ·
· ·
· · — ·

Zo sein je Elif met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter f

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Elif bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 4 letters