Beau Geboortekaartje naam Beau u2

Betekenis Beau

Knap, Mooi, Speerpunt, Beer
Meer informatie

Geslacht

Beau wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Beau is Frans

Naamsopbouw

Beau is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, a, u) en 1 medeklinker (b).

Populariteit van de naam Beau

Beau is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Beau tussen 1996 en 2023.

 • Beau is 93x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Beau

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Beau is een mooie Franse jongens en meisjesnaam. In de Verenigde Staten is het bijna altijd een jongensnaam. In de UK, België en Nederland is de verhouding ongeveer 50-50. De naam Beau is dus een Franse naam en betekent "knap". Beau stelt iemand voor die duivels knap is, met een grote mate van zuidelijke charme - een mooi beeld om je jongen of meisje te schenken. In het verleden vaak alleen een bijnaam, staat het nu stevig op zichzelf. In Nederland kennen we natuurlijk Beau van Ervens Dorens. Beau Schneider is een Nederlandse acteur. Beau Rijks een Nederlandse voetbalster. En Beau Garret een Amerikaanse actrice. Beau heeft in de VS trouwens iets van een keurig imago, dankzij de modieuze Beau Brummell (geboren George), die ertoe leidde dat de stijlvolle New Yorkse burgemeester Jimmy Walker Beau James werd genoemd. Andere opmerkelijke Beaus had bij de geboorte meer formele namen - Beaus Bridges en Biden waren beide de derde zonen in hun families die de namen van hun vaders droegen: Lloyd Vernet Bridges III en Joseph Robinette Biden III. P.C. Wrens zijn roman Beau Geste was destijds een grote bestseller en was ook een populaire film - in dat geval was Michael de geboortenaam van het personage. Velen zullen zich herinneren dat het kind van Ashley en Melanie Wilkes in Gone With the Wind Beau heette, en er was ook een Beau op de oude tv-western Maverick. En als je een meer substantiële naam op de geboorteakte wilt, probeer dan Beauregard. In de VS, en trouwens ook in Nederland, is Beau ook populair als naam voor kind van. Art Garfunkel, Emma Bunton, Wendy Wilson, Jamie-Lynn Sigler en nu Tori Spelling hebben allemaal zonen genaamd Beau.

Beroemdheden met de naam Beau

Beau Charlotte
Schrijfster

Beau Charlotte studeerde Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en specialiseerde zich in scenarioschrijven. Met deze achtergrond kenmerkt haar schrijfstijl zich door een vlotte, filmische structuur. Ze schrijft voornamelijk historische fictie en fantasy. Als ik er niet meer ben is haar debuutroman. Eind 2021 verscheen Vleugels van de dood, het eerste deel van een epische Young Adult fantasytrilogie.

Beau Rijks
Voetbalster

Beau Rijks (Doetinchem, 10 juni 2000) is een Nederlands voetbalster die uitkomt als centrale verdediger voor Excelsior in de Eredivisie.

Beau Schneider
Acteur

Beau Benjamin Schneider (Den Haag, 12 juli 1988) is een Nederlands acteur, voornamelijk bekend door zijn rol als Tim Loderus in de RTL 4-soapserie Goede tijden, slechte tijden. Hij is eveneens bekend van zijn rol als Thorsten Veldkamp in SpangaS.

Beau van Erven Dorens
Presentator

Beau Noël van Erven Dorens is een Nederlandse televisiepresentator, acteur, cabaretier en schrijver. Hij is vooral bekend van de programma's Deal or No Deal, RTL Boulevard, Ik hou van Holland, Het Zesde Zintuig, Beau Five Days Inside, The Amsterdam Project en Beau.

Boeken met de naam Beau

Bella en Beau gaan op avontuur
Auteur: Melissa Holleman

Melissa Holleman schreef het kinderboek Belle en Beau op avontuur. “Alle kinderen zijn gebaat bij het opdoen van rijke ervaringen, de vrije natuur en een helpend handje op z’n tijd.” Bella is een stoer konijntje die altijd op zoek is naar avontuur. Beau vindt het allemaal wat spannend. Hij blijft liever binnen de veilige poorten van het kasteel waar zij wonen. Zullen zij samen sterker staan en de uitdaging aangaan?

Films met de naam Beau

Beau

Beau is een Nederlands praatprogramma dat van 22:00 tot 23.15 uur wordt uitgezonden op de Nederlandse commerciële televisiezender RTL 4. In het eerste seizoen was dit van ongeveer 22.30 tot 23.30 uur. De presentatie van het programma is in handen van Beau van Erven Dorens.

Namen die lijken op Beau

Babs   -   Babu   -   Badr   -   Bart   -   Bas   -   Bayu   -   Beate   -   Beer   -   Beja   -   Ben   -   Beni   -   Bent   -   Berk   -   Bert   -   Bibi   -   Bing   -   Birk   -   Blue   -   Boas   -   Boaz   -   Bob   -   Bodi   -   Boet   -   Borr   -   Boy   -   Boyd   -   Bram   -   Bran   -   Brie   -   Brys   -   Budi   -   Veau

Hoe spel ik de naam Beau?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • E Edison
 • A Amsterdam
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • E Eva
 • A Ali
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • E Echo
 • A Alfa
 • U Uniform

Zo spel je Beau met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter a
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Beau in braille

b
e
a
u

Zo sein je Beau in morsecode

— · · ·
·
· —
· · —

Zo sein je Beau met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter a
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Beau bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 17 unisex met 4 letters