Lenne Geboortekaartje naam Lenne u2

Betekenis Lenne

Lenne betekent "dappere leeuw" of "dappere leeuwin" (van Lennart of Leonhard) en "fakkel", "mooi", "licht", "helder", "schijnend" of "van Magdala" (van Lena).
Meer informatie

Geslacht

Lenne wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lenne is Germaans

Naamsopbouw

Lenne is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (l, n, n).

Populariteit van de naam Lenne

Lenne is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lenne tussen 2015 en 2023. De naam Lenne is minder populair geworden.

 • Lenne is 22x gegeven als voornaam in 2023

Lenne wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lenne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lenne is een mooie meisjes en jongensnaam. Ouders in België geven de naam 2 van de 3 keer aan een dochter. In Nederland is het vooral een meisjesnaam. En in Australië dan weer vooral een jongensnaam. De betekenis van de naam Lenne is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Lenne is allereerst een Zweedse en Finse unisex-naam, die is afgeleid van de namen Lennart of Leonhard en Helena of Lena. De naam Leonhard is een Germaanse jongensnaam. De betekenis van het tweede deel is ‘sterk’. Het eerste deel komt vermoedelijk oorspronkelijk van de stam ‘lewa’ of ‘liwi’, dat ‘genadig’ betekent. Later werd dit echter gelijkgetrokken met het Latijnse woord ‘leo’, dat ‘leeuw’ betekent. Zo werd de betekenis van de naam Leonhard ‘zo sterk als een leeuw’. Lenne is als meisjesnaam afgeleid van Helena. Helena is een Griekse meisjesnaam, waarvan de betekenis 'fakkel' of 'de stralende, de schitterende' is. Helena is onder meer bekend uit de Griekse mythologie. Zij zou de mooiste vrouw op aarde zijn geweest en was getrouwd met Menelaos, de koning van Sparta. Namen die op de naam Lenne lijken zijn onder meer de naam Lenneke en Lennette. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse actrice Lenne Klingaman en Amerikaans acteur Lenne Greenwood. In Nederland kennen we onder andere actrice Lenne Koning. De naam Lenne komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij actrice Agatha Lenne en architect Peter Joseph Lenné. Verder is Lenne 2 keer een rivier in Duitsland, en een gemeente in Nedersaksen.

Beroemdheden met de naam Lenne

Lenne Broberg
Acteur

Lennart 'Lenne' Broberg is een Zweedse acteur. Hij werd geboren op 27 september 1940 in Borgsjö, Västerbottens län, Zweden. Hij is een acteur, onder andere bekend van Drra på - Kul grej på väg till Götet, Nuorten tanssihetki en Ohimennen - nuorten nonstop.

Lenne Greenwood
Acteur

Lenne Greenwood is een Amerikaanse acteur. Hij speelde onder meer in de films Lenne Greenwood is known for DreamKeeper, Blackstone and With a B.

Lenne Klingaman
Actrice

Lenne Klingaman is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in meerdere series en films, waaronder in FBI: Most Wanted, Chicago Med, en Cold Case. Ze speelde in "Welcome to Sanditon", gemaakt door het tweevoudig Emmy-winnende team Pemberley Digital, dat genomineerd was voor de IAWTV Awards voor Best Interactive Series, en was te zien in het tijdschrift "O". Lenne is ook zangeres en songwriter; haar debuutalbum, The Heart is the Hunter, is beschikbaar op Apple Music, Spotify en Amazon.

Muziek met de naam Lenne

Lenne Brothers Band
Artiest: Band

De Lenne Brothes Band bestaat uit de Lennerockers, Michael Koch und Stefan Koch. Met hun verfrissende, onconventioneel optreden, de akoestische instrumenten en het spontane contact met hun publiek neemt de LenneBrothers Band in de hedendaagse muziekscène wel een heel bijzonder plaats in. Het repertoire van de LenneBrothers bestaat uit een mix van rock-'n-roll, country en rockabilly.

Geografie met de naam Lenne

Rivier: Lenne (Weser)

De Lenne is een rivier in Nedersaksen, Duitsland, welke uitmondt in de Wezer. Daar waar de Lenne in de Wezer uitmondt, wordt door de Lenne zand afgezet, waardoor in de Wezer een zogenaamde voorde werd gecreëerd, een doorwaadbare plaats in de rivier. Hier werd in 960 het Klooster van Kemnade gesticht. Ook is de rivierloop in het landschap uitgesleten, waardoor de monding de bijnaam Braunschweigische Pforte heeft gekregen.

Rivier: Lenne (Ruhr)

De Lenne is een rivier in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en tevens de langste zijrivier van de Ruhr. De bron van de rivier, bij de top van de Kahler Asten bij Winterberg in het Hochsauerland, ligt op een hoogte van 819 meter. De Lenne mondt na een loop van 128 kilometer door het Sauerland ten oosten van Hagen nabij de ruïne van kasteel Hohensyburg uit in de Ruhr. Met een gemiddeld debiet van 25 kubieke meter per seconde is de rivier de grootste zijrivier van de Ruhr. Na de samenvloeiing van rivieren is het debiet van de Ruhr bijna verdubbeld. De twee belangrijkste zijrivieren van de Lenne zijn de 44,6 km lange Bigge, die bij Finnentrop van links in de Lenne uitmondt, en de 24,5 km lange Verse, die bij Werdohl van links in de Lenne uitmondt. Alle andere zijriviertjes en -beken van de Lenne zijn minder dan 20 kilometer lang. Aan de Lenne ligt het bekende kasteel Burg Altena.

Gemeente: Lenne (Nedersaksen)

Lenne is een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen. De gemeente maakt deel uit van de Samtgemeinde Eschershausen-Stadtoldendorf in het Landkreis Holzminden. Lenne telt ongeveer 670 inwoners.

Namen die lijken op Lenne

Denne   -   Fenne   -   Lana   -   Lena   -   Leni   -   Lenn   -   Lennert   -   Lennon   -   Lennox   -   Lenny   -   Leny   -   Lina   -   Line   -   Link   -   Linn   -   Linne   -   Luna   -   Lune   -   Lyna   -   Lynn   -   Senne   -   Zenne

Hoe spel ik de naam Lenne?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Lenne met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Lenne in braille

l
e
n
n
e

Zo sein je Lenne in morsecode

· — · ·
·
— ·
— ·
·

Zo sein je Lenne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lenne bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 20 unisex met 5 letters