Nuno Geboortekaartje naam Nuno j2

Betekenis Nuno

Negende (van Latijnse Nonnus) Grootvader, Kamerheer (afgeleid van het Latijnse nunnus 'grootvader' of nonnus 'kamerheer, schildknaap'.)
Meer informatie

Geslacht

Nuno wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nuno is Portugees

Naamsopbouw

Nuno is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, o) en 2 medeklinkers (n, n).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nuno

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nuno is een mooie jongensnaam. De betekenis van de naam Nuno is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Allereerst kan de naam Nuno relateren aan de Middeleeuwse Portugese en Spaanse naam, mogelijk van het Latijnse nonus "negende". Nuno is een Portugese mannelijke naam, ofwel afgeleid van het Latijnse nunnus 'grootvader' of nonnus 'kamerheer, schildknaap'. De naam is behoorlijk populair in de Portugees sprekende landen en gemeenschappen. Het Spaanse equivalent is Nuño. Er is ook een vrouwelijke variant in zowel het Portugees als het Spaans: respectievelijk Nuna en Nuña. Het patroniem van Nuno is Portugees Nunes en Spaans Núñez. De naam Nuno kan ook zijn gerelateerd aan de achternaam Nunez. Gerelateerd aan de achternaam Nunez, heeft Nuno verschillende mogelijke betekenissen, waaronder grootvader, negende, schildknaap, leermeester of monnik. Saint Nuno was een 14e-eeuwse Portugese generaal die een Castiliaanse invasie versloeg. Wordt je zoontje een voetbaltalentje? Dan is Nuno een zeer geschikte naam. Meer dan 10 Portugese voetballers op hoog niveau dragen deze naam. Nuno, Nuno Gomes, Nuno Afonso, Nuno André Coelho, Nuno Manta Santos en Nuno Piloto zijn allemaal Portugese voetballers die het nationale elftal hebben gehaald.

Beroemdheden met de naam Nuno

Nuno Bettencourt
Gitarist

Nuno Bettencourt (Praia da Vitoria, Portugal), 20 september 1966), is een gitarist die bekend is geworden als bandlid van Extreme. Zijn volledige naam luidt Nuno Duarte Gil Mendes Bettencourt. Het sologitaarspel van Bettencourt is duidelijk beïnvloed door Eddie van Halen. Wel wordt zijn gitaarspel als ritmisch gekenmerkt. Zijn lopende riffs en ritmische passages zijn kenmerkend voor zijn spel. Als tekst- en liedjesschrijver leunt hij meer op Queen, The Beatles en Prince.

Gewoon Nuno (Herlander Santo)
Voetballer

Nuno, voetbalnaam van Herlander Simões Espírito Santo (Sao Tomé, 25 januari 1974), is een Portugees voetbaltrainer en voormalig voetballer van Santomese afkomst. Hij maakte als reservedoelman deel uit van de Portugese selectie voor het Europees kampioenschap voetbal 2008.

Nuno Gomes
Voetballer

Nuno Gomes, geboren als Nuno Miguel Soares Pereira Ribeiro is een Portugees voormalig voetballer. Hij begon zijn carrière bij Boavista in 1994, waarmee hij in 1997 de Portugese beker won. Daarna speelde hij onder meer voor Benfica en Fiorentina.

Nuno Afonso
Voetballer

Nuno Miguel Figueiredo Afonso is een Portugese ex-voetballer die speelde als centrale verdediger. Afonso maakte deel uit van het Portugese team dat de vierde plaats bereikte op de Olympische Zomerspelen van 1996 in Atlanta, Georgia. Hij vertegenwoordigde ook het land op het FIFA Wereldkampioenschap Jeugd in 1993 in Australië.

Namen die lijken op Nuno

Juno   -   Nani   -   Nino

Hoe spel ik de naam Nuno?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • U Uppsala
 • N New York
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • U Ursula
 • N Naomi
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • N November
 • U Uniform
 • N November
 • O Oscar

Zo spel je Nuno met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter u
gebarentaal letter n
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Nuno in braille

n
u
n
o

Zo sein je Nuno in morsecode

— ·
· · —
— ·
— — —

Zo sein je Nuno met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter u
nautische vlag letter n
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nuno bekijken?

Top 10 jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen met 4 letters