Rai Geboortekaartje naam Rai u2

Betekenis Rai

Vertrouwen, Bliksem (Japans), Paradijs (Russisch) Wijze beschermer (Afkorting van Raimundo)
Meer informatie

Geslacht

Rai wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rai is Spaans

Naamsopbouw

Rai is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 1 medeklinker (r).

Rai wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rai

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rai is 1 van die veelzijdige jongensnamen en meisjesnamen met meerdere betekenissen. In de meeste landen is Rai overwegend een naam voor een zoontje. Maar in bijvoorbeeld Brazilië en Portugal is het ook regelmatig een naam voor een dochterje. Mede omdat Rai een verkorte variant is van namen als Raimunda en Raimonde. De betekenis van de naam Rai is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Rai is allereersts een mannelijke naam van Japanse oorsprong en betekent "vertrouwen", "volgend kind" en "bliksem" of "donder". Rai is ook een Russische naam en In het Russisch betekent Rai "paradijs". Het is ook een Spaanse bijnaam die is afgeleid van Raimundo en Raimonda, wat 'beschermende raadgever' betekent - een definitie die ouders zeker zal aanspreken als ze hun kleintje voor het eerst in hun armen verwelkomen. Rai is een unieke naam met een scala aan betekenissen en oorsprongen, waardoor ouders de perfecte betekenis aan de baby kunnen toekennen. Bekende mensen met de naam vind je over de hele wereld. Zo kennen we de Amerikaanse acteur Rai Tasco en de Engelse actrice Rai Quertly. Verder zijn Rai de Oliviera en Rai Vloet bekende voetballers. Rai is ook een bekende achternaam. Zo kennen we onder meer Aishwarya Rai (Mangalore, Karnataka, 1 november 1973). Zij is een beroemd Indiaas model en actrice. Leuke weetjes over Rai: Rai staat voor een heleboel andere zaken dan alleen de naam. De Rai is een etnische groep uit Nepal. Rai is een muziekvorm die is ontstaan in het Westen van Algerije. En Rai is een dialect of taal in meerdere landen. En Rai is een taal of dialect in meer landen. Zo kennen we Rai (Chrudialect), een dialect van het Chru, gesproken in Vietnam, Frankrijk en de Verenigde Staten. En Rai (Ledo-Kailidialect), een dialect van het Ledo-Kaili, gesproken in Indonesië. En ook nog Rai (Zuid-Roglaidialect), een dialect van het Zuid-Roglai, gesproken in Vietnam. De Rai vormden eeuwenlang de munteenheid van de Micronesische eilandengroep Yap. Een rai (Thai: ไร่ (râj)) is ook een Thaise vlaktemaat, gelijk aan 1600 m². Ook zijn er diverse organisaties met de naam Rai. Zo kennen we de RAI Amsterdam, (Rijwiel- en Automobiel-Industrie). De Rai is een evenementen-, congres- en beurscomplex in Amsterdam-Zuid. In Italië is Rai ook een bekende naam. De Rai (Radiotelevisione Italiana) is de Italiaanse publieke omroep.

Beroemdheden met de naam Rai

Rai Quertly
Actrice

Rai begon haar carrière op de prille leeftijd van 5, na vele jaren van training kreeg ze vervolgens een volledige studiebeurs aan de prestigieuze Urdang Academy in Londen. Ze is onder meer bekend van de films Captain America: The First Avenger en Walking on Sunshine.

Rai Tasco
Acteur

Rai Tasco werd geboren op 12 augustus 1917 in Boston, Massachusetts, VS. Hij was een acteur, bekend van The Green Mile (1999), Dr. Black, Mr. Hyde (1976) en The Black Gestapo (1975). Hij stierf op 2 juli 2011 in Studio City, Los Angeles, Californië, VS.

Rai Vloet
Voetballer

Rai Vloet (Schijndel, 8 mei 1995) is een Nederlands betaald voetballer die doorgaans als aanvallende middenvelder of aanvaller speelt. Vloet is een zoon van oud-voetballer, voetbaltrainer en sportbestuurder Wiljan Vloet.

Rai de Oliviera
Voetballer

Raimundo Souza Vieira de Oliveira – alias Raí – is een Braziliaans voormalig profvoetballer. Hij werd in 1992 uitgeroepen tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaar. Hij is de 11 jaar jongere broer van Sócrates.

Muziek met de naam Rai

Rai (Muziekgenre)
Artiest:

Rai (Arabisch: راي), ook vaak getranslitereerd als raï, is een muziekvorm die is ontstaan in het Westen van Algerije in de omgeving van de stad Oran rond 1920. Dit werd steeds bekender en is later bekender geworden in andere Maghreb-landen.In de jaren negentig van de twintigste eeuw hebben enkele rai-nummers ook in de Nederlandse Top 40 gestaan. Al langer was de rai in Europa populair, met name onder jongeren van Noord-Afrikaanse afkomst.

Films met de naam Rai

Raï (1995)

Raï is een Franse dramafilm uit 1995 onder regie van Thomas Gilou. Hij won met deze film de Gouden Luipaard op het filmfestival van Locarno. Djamel wil ontsnappen uit de spiraal van armoede en misdaad in de Parijse buitenwijk, waar hij leeft. Hij werkt in een zwembad en wil een gezin stichten met Sahlia, de zus van zijn vriend Mezz. Zij wil breken met de cultuur van haar land van oorsprong.

Geografie met de naam Rai

Gemeente: Rai (Orne, Frankrijk)

Rai is een gemeente in het Franse departement Orne (regio Normandië) en telt 1760 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Mortagne-au-Perche. De oppervlakte van Rai bedraagt 16,0 km², de bevolkingsdichtheid is 110,0 inwoners per km². Dus Rai kent ongeveer 1760 inwoners

Organisaties met de naam Rai

Televisienetwerk: Rai (Radiotelevisione Italiana)

De Rai (Radiotelevisione Italiana) is de Italiaanse publieke omroep.

Beurscomplex: RAI Amsterdam

Leuke weetjes over Rai: Rai staat voor een heleboel andere zaken dan alleen de naam. Zo kennen we de RAI Amsterdam, (Rijwiel- en Automobiel-Industrie). De Rai is een evenementen-, congres- en beurscomplex in Amsterdam-Zuid.

Namen die lijken op Rai

Dai   -   Kai   -   Raaf   -   Rabi   -   Rae   -   Raed   -   Raf   -   Rafa   -   Raff   -   Rafi   -   Rahi   -   Raid   -   Railey   -   Raimi   -   Raimond   -   Raimund   -   Raimunda   -   Raimundo   -   Raina   -   Rainart   -   Raine   -   Rainer   -   Rainger   -   Rainhard   -   Rainier   -   Rainor   -   Rais   -   Raisa   -   Raison   -   Raissa   -   Raja   -   Rald   -   Ralf   -   Ram   -   Ramy   -   Rana   -   Rauf   -   Raum   -   Rav   -   Ravi   -   Ray   -   Raya   -   Rei   -   Rey   -   Rho   -   Rik   -   Rio   -   Riv   -   Rob   -   Roi   -   Ron   -   Rox   -   Roy   -   Rue   -   Rui   -   Ryo

Hoe spel ik de naam Rai?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • I India

Zo spel je Rai met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Rai in braille

r
a
i

Zo sein je Rai in morsecode

· — ·
· —
· ·

Zo sein je Rai met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rai bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 9 unisex met 3 letters