Andres Geboortekaartje naam Andres j2

Betekenis Andres

Man, mannelijk
Meer informatie

Geslacht

Andres wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Andres is Spaans

Naamsopbouw

Andres is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 4 medeklinkers (n, d, r, s).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Andres maak je ook deze 2 babynamen:
Andres wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Andres

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Andres is een mooie jongensnaam. De naam Andres, net als de namen André, Andree, Andrees, Andreus, Andrienus, Andries, Drees, Dreewes, Dries en Driesse, afgeleid van de naam Andreas. De naam Andreas komt van het Griekse andreios en betekent "manhaftig", "mannelijk" of "dapper". De naam was in Nederland al in de vroege middeleeuwen populair. Andreas (Grieks: Ανδρέας, Andreas, "de mannelijke, de moedige"), in het Nederlands soms Sint-Andries, was volgens het Nieuwe Testament een van de twaalf apostelen van Jezus van Nazareth, net als zijn broer Petrus. Hij wordt beschouwd als de stichter en eerste bisschop van de Kerk van Byzantium en wordt daarom als beschermheilige beschouwd van het Oecumenisch patriarchaat van Constantinopel. Buiten het Nieuwe Testament komt Andreas voor in de Handelingen van Andreas en de Handelingen van Andreas en Mattias in de stad van de antropofagen. De naam Andres wordt het vaakst gegeven door ouders in de Verenigde Staten, maar de naam is ook populair in Spanje en Argentinië. In Nederland wordt de naam niet heel vaak gekozen, en is daarmee dus lekker speciaal! Spellingsvarianten van de naam die in Nederland bestaan zijn onder meer Andrés , Andrès en Andreś. Bekende mensen met de naam Andres zijn onder meer Andrès Iniesta en ook Lionel Messi heet voluit Lionel Andres Messi. De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de Duitse schrijver Stefan Andres. En Andres is ook een gemeente in Frankrijk.

Beroemdheden met de naam Andres

Lionel Messi
Voetballer

Lionel Andrés Messi Cuccittini (Rosario (Argentinië), 24 juni 1987) – kortweg Lionel Messi is een Argentijns-Spaanse[3] profvoetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij wordt beschouwd als een van de beste spelers aller tijden. Messi stroomde in 2004 door vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona waar hij al zijn successen behaalde totdat hij in augustus 2021 gedwongen de club verliet waar hij meer dan 20 jaar in dienst was. Deze verruilde hij voor Paris Saint-Germain waar hij een tweejarig contract tekende. Vanwege zijn lengte en snelheid draagt hij de bijnaam La Pulga (De Vlo). Hij wordt beschouwd als een van de beste spelers aller tijden. In 2009 (in 2009 werd Messi verkozen tot FIFA-Wereldvoetballer van het Jaar en won hij tevens de Ballon d'Or), 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 en 2021 werd hij uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, een record. In 2005 debuteerde Messi in het Argentijns voetbalelftal, waarmee hij in juli 2021 de Copa América won. Hij is sinds 2011 aanvoerder van La Albiceleste, kroonde zich in 2016 tot topscorer aller tijden en werd in 2021 recordinternational.

Andrés Iniesta
Voetballer

Andrés Iniesta Luján (Fuentealbilla, 11 mei 1984) is een Spaans voetballer die als middenvelder speelt. Hij tekende in mei 2018 bij Vissel Kobe, nadat hij in de voorgaande zestien seizoenen van zijn profcarrière uitkwam voor FC Barcelona. Iniesta was van 2006 tot en met 2018 international in het Spaans voetbalelftal, waarmee hij het EK 2008, het WK 2010 en het EK 2012 won. Vanwege zijn briljante techniek, gepaard gaand met een fabelachtig spelinzicht ("hij ziet de ruimte die er eigenlijk niet is") wordt hij door velen beschouwd als een van de beste, meest complete (aanvallende) middenvelders aller tijden. Zijn bijnaam El Blanquito (Het Witje) verwijst naar zijn bleke huidskleur, een erfelijke eigenschap van moeders kant.

Diaz
Rapper

Diaz (volledige naam Andres Rafael Diaz) is een rapper uit Jessheim, Noorwegen, geboren op 26 juli 1976. Zijn vader, Andres Rafael Diaz Rosa, is Spaans en zijn moeder, Inger, is Noors. Hij heeft drie solo-albums uitgebracht: 2050, Velkommen Hjem, Andres (Welcome Home, Andres) en Jessheimfanden.

Muziek met de naam Andres

Sandra & Andres
Artiest: Band

Sandra & Andres is de naam waaronder zangeres Sandra Reemer en zanger-componist Dries Holten in de periode van 1966 tot 1975 samen optraden. Ze waren in 1966 bij elkaar gebracht door Hans van Hemert in Utrecht.

Geografie met de naam Andres

Gemeente: Andres (Pas-de-Calais)

Andres is een gemeente in het Franse departement Pas-de-Calais (regio Hauts-de-France) en telt 1505 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Calais.

Namen die lijken op Andres

Andrea   -   Andrean   -   Andreas   -   Andrew

Hoe spel ik de naam Andres?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • D Danemark
 • R Roma
 • E Edison
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • D Daniël
 • R Ruben
 • E Eva
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • D Delta
 • R Romeo
 • E Echo
 • S Sierra

Zo spel je Andres met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter d
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Andres in braille

a
n
d
r
e
s

Zo sein je Andres in morsecode

· —
— ·
— · ·
· — ·
·
· · ·

Zo sein je Andres met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter d
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Andres bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 6 letters