Kylian Geboortekaartje naam Kylian j2

Betekenis Kylian

Kleine krijger, Kerkman, Strijd, Licht Gelaat
Meer informatie

Geslacht

Kylian wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kylian is Frans

Naamsopbouw

Kylian is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 4 medeklinkers (k, y, l, n).

Populariteit van de naam Kylian

Kylian is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kylian tussen 2003 en 2023. De naam Kylian is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Kylian is 43x gegeven als voornaam in 2023

Kylian wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kylian

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kylian is een mooie Franse jongensnaam. De naam Kylian is een Franse variant van de naam Cillian en is afgeleid van de Keltische naam Ceallach of de Ierse naam Cillín. Kylian betekent "kleine krijger" en "helderhoofdig" (van het Keltisch "ceallach" = oorlog/strijd/strijd/helderhoofdig) en "monnikencel" of "kleine kerk" (van het Iers "ceall" = kerk/klooster) Kylian wordt ook wel verklaard als 'kerkman'. De naam is zeer populair bij ouders in Frankrijk. Maar ook in België en Nederland weten ouders de naam steeds beter te vinden. Bekendste drager van de naam is Kylian Mbappé. Een ander is de voetballer Kylian Hazard. De naam Kylian komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de Tsjechische danser en choreograaf Jiří Kylián. Verder was Kylian ooit een smakelijk ale bier in Nederland...

Beroemdheden met de naam Kylian

Kylian Miet
Acteur

Kylian Miet is een Franse acteur. Kylian Miet werd geboren op 7 juni 2000. Hij speelt in meerdere series en films. Kylian Miet is onder andere bekend van de film Sa raison d'être (2008).

Kylian Mash
DJ

Rémy Fischer, beter bekend onder zijn artiestennaam Kylian Mash, is een Franse dj en producer. Hij staat bekend om zijn hits, waaronder die voor Discobitch, Club Certified, Closer en No Tomorrow. Hij werkte samen met Akon, Snoop Dogg, Flo-Rida en Timbaland.

Kylian Hazard
Voetballer

Kylian Hazard (La Louvière, 5 augustus 1995) is een Belgisch profvoetballer die doorgaans als aanvaller speelt, maar ook inzetbaar is als offensieve middenvelder. Hij komt uit voor RWDM tot medio 2024. Kylian is een jongere broer van profvoetballers Thorgan Hazard en Eden Hazard.

Kylian Mbappé
Voetballer

Kylian Mbappé Lottin (Parijs, 20 december 1998) is een Frans voetballer die doorgaans als centrumspits of vleugelspeler speelt. Hij komt uit voor Paris Saint-Germain, waar hij in mei 2022 zijn contract verlengde tot medio 2025. Mbappé debuteerde in 2017 in het Frans voetbalelftal. Zijn vader is van Kameroense, en zijn moeder van Algerijnse afkomst.

Boeken met de naam Kylian

Kylian Mbappé
Auteur: France Football

Sinds Kylian Mbappé in 2015 zijn debuut maakte in de Franse competitie schrijft hij voetbalgeschiedenis. Zijn opkomst was zo oogverblindend dat media nauwelijks in de buurt van Mbappé zelf kwamen. Met uitzondering van France Football, dat hem heeft gevolgd sinds zijn tienerjaren. Mbappé is niet alleen een voetbalwonder. Hij werd het grote voorbeeld voor duizenden jongens in de arme Parijse voorsteden toen hij zijn WK-premie van bijna 420.000 euro aan een goed doel schonk. Vanzelfsprekend vraagt men zich af: wie is deze goedhartige voetballer en wat maakt hem toch zo bijzonder? Deze biografie, geïllustreerd met zeldzame foto’s en vol met exclusieve interviews, vertelt het even opzienbarende als ontroerende verhaal van een jongen uit de buitenwijken die een pad aflegde waar velen slechts van kunnen dromen.

Films met de naam Kylian

Dedecek, Kylián a Já (1967)

Dedecek, Kylián a Já (Internationale titel: Grandpa, Kylian and I ) is een film van regisseur Jirí Hanibal uit 1967. De ouders van de vijfjarige Jožka Karpíšek gaan voor twee maanden naar Londen en hij wordt tijdelijk ondergebracht bij de buurvrouw Pokorný. Jožka ziet dit niet zitten en loopt weg naar zijn opa, die veerman is. Hier beleeft hij de tijd van zijn leven met vissen, leren zwemmen en spelen met de hond Sultan en de ezel Kylian. Zijn opa is verdrietig omdat hij zijn huis moet verlaten door de bouw van een dam en hij naar een bejaardentehuis moet. Onder invloed van Jožka besluit hij echter zijn leven een andere wending te gaan geven.

Kunst met de naam Kylian

Bier: Kylian Ale

Bier scharen we bij babynamen onder de kunst... Kylian was een ale van de Heineken-brouwerijen. Dit bier was met zijn Ierse achtergrond via de Franse Heineken-brouwerij op de Nederlandse markt gekomen. Het is amberkleurig door het gebruik van Vienna-mout. Verder is er gebruikgemaakt van een uitgekiende moutmelange en fijne hop. Het bier is van hoge gisting en heeft een zoetige smaak. Kylian is uitgebracht in 1993 en bevat 6,5% alcohol. In 1999 is Heineken gestopt met de productie.

Namen die lijken op Kylian

Kelvin   -   Kolten

Hoe spel ik de naam Kylian?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • Y Yokohama
 • L Liverpool
 • I Italia
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • Y Yfke
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • Y Yankee
 • L Lima
 • I India
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Kylian met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter y
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Kylian in braille

k
y
l
i
a
n

Zo sein je Kylian in morsecode

— · —
— · — —
· — · ·
· ·
· —
— ·

Zo sein je Kylian met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter y
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kylian bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 6 letters