Kane Geboortekaartje naam Kane j2

Betekenis Kane

Krijger, Speer, Strijd (Iers), Man van Oostelijke hemel (Hawaiaans), Gouden (Japans), Mooi (Welsh)
Meer informatie

Geslacht

Kane wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kane is Hebreeuws

Naamsopbouw

Kane is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 2 medeklinkers (k, n).

Populariteit van de naam Kane

Kane is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kane tussen 2020 en 2023. De naam Kane is minder populair geworden.

 • Kane is 27x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kane maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 1x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kane

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kane is een mooie jongensnaam. De betekenis van de naam “Kane” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. In Ierse tradities betekent de naam 'kleine strijder', wat een geweldige manier is om een ​​moedig jongetje te beschrijven. In dat geval komt de voornaam Kane van de Ierse achternaam Kane, een verengelste vorm van Ó Catháin, afgeleid van de voornaam Cathán. En de naam Cathan betekent 'kleine strijder'. Van Hawaïaanse, Japanse en Welshe afkomst definieert Kane respectievelijk 'man van de oostelijke hemel', 'gouden' en 'mooi'. De geschiedenis van Kane stopt daar echter niet; Hij is nauw verbonden met de bijbelse figuur Kaïn, waardoor de multiculturele naam nog meer diversiteit krijgt. Een pittige naam in combinatie met een heldere etymologie maakt Kane een stralende keuze. Bekende dragers van de naam zijn onder andere de Amerikaanse acteur Kane Hoddler en Kane Stuart Williamson, de Cricketer uit Nieuw Zeeland. en zoals bij zoveel Engelse voornamen, is Kane ook een achternaam. Denk bijvoorbeeld aan de Britse muzikant Miles Kane en de voetballer Harry Kane. Kane is trouwens ook een zeer geliefde naam bij muzikanten, filmregisseurs en schrijvers. Kane is een bekende band in Nederland, Citizen Kane 1 van de grootste films ooit gemaakt, en The Kane Chronicles is een bekende serie boeken van de Amerikaanse schrijver Rick Riordan.

Beroemdheden met de naam Kane

Kāne Milohai
Mythologisch figuur

In de Hawaiiaanse mythologie is Kāne-milo-hai de broer van Kāmohoali'i, Pele, Kapo, Nāmaka en Hi'iaka (onder andere) van Haumea. Hij is een figuur die het meest prominent aanwezig is in het verhaal van Pele's reis langs de eilandenketen naar Hawaï, en kan worden gezien als een aardse tegenhanger van zijn broer, de haaiengod Kāmohoali'i. Het woord kāne alleen betekent "man", en Kāne is een van de vier grote Hawaiiaanse goden, samen met Kanaloa, Kū en Lono. Als gevolg hiervan wordt Kāne-milo-hai soms verward met de laatste.

Kane Thompson
Rugby speler

Kane Gregory Thompson is een in Nieuw-Zeeland geboren Samoaanse rugby union-speler. Hij speelde voor Taranaki in de Mitre 10 Cup. Hij speelt momenteel voor NOLA Gold in Major League Rugby.

Kane Williamson
Cricketspeler

Kane Stuart Williamson is een internationale cricketspeler uit Nieuw-Zeeland die momenteel de aanvoerder is van het nationale team van Nieuw-Zeeland in alle formaten en in de Indiase Premier League aanvoerder van Sunrisers Hyderabad. Hij is een rechtshandige batsman en af ​​en toe een off-spin bowler.

Kane Hodder
Acteur

Kane Warren Hodder is een Amerikaans stuntman en acteur. Hij speelde onder meer Jason Voorhees in Friday the 13th Part VII: The New Blood, Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan, Jason Goes to Hell: The Final Friday en Jason X.

Miles Kane
Muzikant

Miles Kane is een Britse muzikant en tevens frontman van The Last Shadow Puppets. Hij was de vocalist en leadgitarist van The Rascals, die in augustus 2009 is opgeheven na het vertrek van Miles Kane. Verder deelt hij de leadzang met Alex Turner in The Last Shadow Puppets.

Boeken met de naam Kane

The Kane Chronicles
Auteur: Rick Riordan

The Kane Chronicles is een trilogie van avonturen- en Egyptische mythologische fictieboeken geschreven door de Amerikaanse auteur Rick Riordan. De serie speelt zich af in hetzelfde universum als de andere franchises van Riordan, Camp Half-Blood Chronicles en Magnus Chase and the Gods of Asgard.

Muziek met de naam Kane

Kane
Artiest: Band

Kane was een Nederlandse rockband, die actief was tussen 1998 en 2014. De band bestond voornamelijk uit de twee oorspronkelijke leden Dinand Woesthoff (zanger) en Dennis van Leeuwen (gitarist).

Films met de naam Kane

Citizen Kane

Citizen Kane uit 1941 is de eerste lange speelfilm van Orson Welles en wordt door veel filmcritici als beste film aller tijden beschouwd. De film was vernieuwend in vele opzichten: verhaalstructuur, montage, de deep-focusfotografie maar ook het gebruik van grime. Citizen Kane gaat over het leven en werk van krantenmagnaat Charles Foster Kane, een personage dat waarschijnlijk gebaseerd is op William Randolph Hearst. Een journalist gaat op zoek naar de betekenis van Kanes laatste woord, Rosebud. Welles regisseerde en produceerde de film, speelde de hoofdrol en schreef mee aan het scenario. Citizen Kane was de debuutfilm voor verscheidene personen, waaronder een groot aantal latere sterren. Behalve voor Welles was het de eerste lange speelfilm voor acteurs Joseph Cotten, Everett Sloane, Ray Collins, Agnes Moorehead en Ruth Warrick. De filmmuziek werd door Bernard Herrmann geschreven, die zijn debuut als filmmuziekcomponist maakte.

Geografie met de naam Kane

County: Kane County (Illinois)

Kane County is een county in de Amerikaanse staat Illinois. De county heeft een landoppervlakte van 1.348 km² en telt ongeveer 405.000 inwoners. De hoofdplaats is Geneva.

Plaats: Kane (Pennsylvania)

Kane is een plaats (borough) in de Amerikaanse staat Pennsylvania, en valt bestuurlijk gezien onder McKean County. Er wonen ongeveer 4000 mensen.

Namen die lijken op Kane

Dane   -   Kaan   -   Kani   -   Kanoa   -   Zane

Hoe spel ik de naam Kane?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Kane met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Kane in braille

k
a
n
e

Zo sein je Kane in morsecode

— · —
· —
— ·
·

Zo sein je Kane met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kane bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 4 letters