Billie Geboortekaartje naam Billie u2

Betekenis Billie

Wilskrachtige beschermer
Meer informatie

Geslacht

Billie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Billie is Engels

Naamsopbouw

Billie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, i, e) en 3 medeklinkers (b, l, l).

Populariteit van de naam Billie

Billie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Billie tussen 2017 en 2023. De naam Billie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Billie is 56x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Billie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Billie is een unisexnaam. De naam Billie is in 150 jaar tijd eigenlijk getransformeerd van een 100% jongensnaam naar een 85% meisjesnaam. In nagenoeg alle landen kiezen ouders de naam Billie nu altijd voor een dochter. De naam werd veruit het meest gegeven in de VS, maar is zeker in opkomst in België en Nederland. Meest waarschijnlijk is Billie afgeleid van de naam Billy, en die is weer afgeleid van Bill. Deze naam is weer afgeleid van William, wat ‘Wilskrachtige beschermer’ betekent. Billie is een mogelijke retro-keuze voor fans van de jazz-grootheid Billie Holiday, geboren Eleanora, en een zeer eigentijdse keuze voor tienerzangeres Billie Eilish - geboren Billie Eilish Pirate Baird O'Connell. Andere denkbare naamgenoten zijn The Wizard of Oz's Glinda - Billie Burke (geboren Mary William), stille film ster Billie Dove (geboren Bertha), actrices Billie Whitelaw en Billie Piper (geboren Lianne) en tennislegende Billie Jean King (geboren Billie). Een andere culturele referentie is de hit van Michael Jackson 'Billie Jean'. Billie werd uitgekozen voor hun dochters door de Amerikaanse Carrie Fisher, My Name is Earl-acteur Ethan Suplee, en Rebecca Gayheart en Eric Dane.De naam komt veel voor in de VS, maar ook in Frankrijk en België. In Nederland noemden zangeres Shary-An Nivillac en Nena Kreber hun dochter in 2021 Billie. Bekende vrouwelijke dragers van de naam zijn de al eerder genoemde Billie Eilish en Billie Holiday. Variant van de naam is Billy of Billey. Billie Coppens is een gastpersonage uit de populaire Vlaamse televisiereeks F.C. De Kampioenen.

Beroemdheden met de naam Billie

Bill Sage
Acteur

Bill Sage (New York, 3 april 1962) is een Amerikaans acteur. Hij staat bekend om zijn samenwerkingen met regisseur Hal Hartley. Sage is verschenen in meer dan 80 films, de meest opvallende American Psycho (2000), We Are What We Are (2013), Every Secret Thing (2014) en Wrong Turn (2021). Op televisie verscheen hij op Nurse Jackie, Hap en Leonard en Power.

Billie Piper
Actrice

Billie Piper (Swindon, Wiltshire, 22 september 1982) is een Engelse actrice, tot 2003 zangeres (in het begin bekend als Billie). Ze is als actrice onder andere bekend door haar rol in de BBC-serie Doctor Who, waarin ze de rol van Rose Tyler speelt, die met de Doctor (gespeeld door Christopher Eccleston en David Tennant) meereist, en de serie Penny Dreadful, waarin ze de rol van Brona Croft vertolkt.

Billie Coppens
Personage

Billie Coppens is een gastpersonage uit de televisiereeks F.C. De Kampioenen. Billie is de zoon van Doortje Van Hoeck en Pico Coppens. Zijn vader verliet hem en zijn moeder toen hij nog maar een baby was. Als kind logeerde hij vaak bij de ouders van Doortje. Zijn peter is Dimitri De Tremmerie en zijn meter is Bieke Crucke.

Billie Joel Amstrong
Muzikant

Billie Joe Armstrong (Oakland, (Californië), 17 februari 1972) is de zanger, gitarist en frontman van de punkrockband Green Day.

Billie Holiday
Zangeres

Billie Holiday, geboren als Eleanora Fagan[1] (Philadelphia, 7 april 1915 – New York, 17 juli 1959), wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse jazzzangeressen. Zij werd, behalve als Billie Holiday, ook bekend onder de bijnaam Lady Day die tenorsaxofonist Lester Young haar had gegeven. Holiday, op haar beurt, was verantwoordelijk voor Youngs bijnaam Pres of Prez (afkorting van President).

Billie Eilish
Zangeres

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell (Los Angeles, 18 december 2001) is een Amerikaanse singer-songwriter. In 2019 bracht ze haar debuutalbum when we all fall asleep, where do we go? uit, waarvoor ze de Grammy Award voor Album of the Year won. Daarnaast scoorde ze internationale hits met "bad guy", "Everything I Wanted" en "No Time to Die". Eilish is de jongste van de twee artiesten die alle Grammy Awards in de belangrijkste categorieën in één jaar (2019) wonnen. Ze heeft in totaal zeven Grammy Awards, twee American Music Awards, twee Guinness World Records, drie MTV Video Music Awards en één Brit Award op haar naam staan.

Boeken met de naam Billie

Illie Billie
Auteur: Jessica Mendels

Illie Billie is het belangrijkste karakter uit het boek illie billie is jarig. In het kinderboek maken kinderen op een speelse manier kennis met het kevertje Illie Billie die geen suiker mag eten en haar vriendjes die bijna allemaal een voedselallergie hebben. Illie Billie is het belangrijkste karakter uit het boek illie billie is jarig en is geschreven door Jessica Mendels. Een moeder met een missie zoals ze zelf zegt. Jessica maakt anders eten en voedselallergie inzichtelijk en bespreekbaar met dit beeldende kinderboek.

Billie de fnelfte fheriff
Auteur: Quentin Gréban

Ontmoet Billie, de fnelfte fheriff van het Wilde Weften! Billie, de piepjonge sheriff van Cactus Valley, lispelt omdat hij zijn eerste melktand kwijt is. Niemand kan hem verstaan en hij heeft geen gezag. Maar pas op, met Billie valt niet te spotten! Een ontwapenend verhaal over een tijgertje dat zich wil bewijzen.

Muziek met de naam Billie

Billie Jean
Artiest: Michael Jackson

Billie Jean is een hitsingle uit 1983 van popster Michael Jackson. Het nummer is afkomstig van zijn album Thriller. "Billie Jean" wordt vaak gezien als het begin van zijn grote succes en werd wereldwijd een gigantische hit. Het leverde hem in thuisland de Verenigde Staten een nummer 1-hit op in de Billboard Hot 100 en ook in het Verenigd Koninkrijk bereikte de plaat de nummer 1 positie van de UK Singles Chart. In Nederland werd de plaat veel gedraaid op Hilversum 3 en werd een gigantische hit. De plaat bereikte de 2e positie in zowel de Nederlandse Top 40 als de TROS Top 50. In de Nationale Hitparade bereikte de plaat de 3e positie. In de Europese hitlijst op Hilversum 3, de TROS Europarade, bereikte de plaat de nummer 1 positie en stond ruim een half jaar in de lijst genoteerd. In België bereikte de single de nummer 1 positie in zowel de Vlaamse Ultratop 50 als de Vlaamse Radio 2 Top 30. Op 11 juli 2009 stond de plaat op nummer 1 in de Mega Top 50 van 3FM, iets meer dan twee weken na Jacksons dood. Billie Jean won twee Grammy Awards; voor Best Male R&B Vocal Performance en voor Best New Rhythm & Blues Song. Ook was het genomineerd voor Song of the Year, net als de opvolger Beat It.

Films met de naam Billie

Ambassador Bill (1931)

Ambassador Bill is een Amerikaanse pre-code comedyfilm uit 1931 geregisseerd door Sam Taylor en met in de hoofdrollen Will Rogers en Marguerite Churchill. De film bevat ook Greta Nissen en Ray Milland.

Billie

Billie is een documentaire over het tumultueuze leven van Billie Holiday, met nooit eerder gehoorde tapes en interviews. Billie Holiday had een van de beste stemmen aller tijden en veranderde het aanzien van de Amerikaanse muziek. Ze begon een opmerkelijke rebellie met het zingen van "Strange Fruit" die de realiteit van het zwarte leven in Amerika blootlegde.

Namen die lijken op Billie

Bella   -   Belle   -   Bilal   -   Billy   -   Jillie   -   Millie   -   Rillie   -   Willie

Hoe spel ik de naam Billie?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • I Italia
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • I India
 • L Lima
 • L Lima
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Billie met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Billie in braille

b
i
l
l
i
e

Zo sein je Billie in morsecode

— · · ·
· ·
· — · ·
· — · ·
· ·
·

Zo sein je Billie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Billie bekijken?

Top 8 unisex met een B

Top 6 unisex met 6 letters