Coco Geboortekaartje naam Coco u2

Betekenis Coco

Hulp, Kokosnoot
Meer informatie

Geslacht

Coco wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Coco is Frans

Naamsopbouw

Coco is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, o) en 2 medeklinkers (c, c).

Populariteit van de naam Coco

Coco is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Coco tussen 2014 en 2023. De naam Coco is minder populair geworden.

 • Coco is 74x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Coco

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Coco is een Chique en tegelijkertijd schattige meisjesnaam. De naam komt ook wel voor als jongensnaam, maar wel veel minder, en vaak als latere bijnaam. De naam Coco is van oorsprong Frans, Spaans en Italiaans.Dat komt deels omdat Coco een verkleinvorm is van meerdere namen. Zo is Coco een afkorting van de Spaanse naam Socorro. wat hulp betekent. Coco werd bekend als de bijnaam van de legendarische Franse ontwerper Chanel (geboren Gabrielle) en is de laatste tijd een starbaby-favoriet geworden, aanvankelijk gekozen door Courteney Cox voor haar dochter Coco Riley in 2004. Andere bekende dragers van de naam zijn Coco Austin (eigenlijke naam Nicole Natalie Marrow) en CoCo Goodson (eigenlijke naam Courtney Kathryn Goodson). Mocht je toekomstige dochter acteur ambities hebben, er zijn wel 4 films met de titel Coco. Waarvan 1 gaat over Coco Chanel.

Beroemdheden met de naam Coco

Coco Austin
Actrice

Nicole "Coco" Natalie Austin is een Amerikaans model, danseres, actrice en internetpersoonlijkheid. Ze is het best bekend voor haar huwelijk met rapper/acteur Ice-T.

Coco Goodson
Voetbalster

Courtney Kathryn Goodson is een Amerikaans voetballer die sinds 2012 speelt voor FC Twente.

Coco Chanel
Modeontwerpster

Coco Chanel (werkelijk naam Gabrielle Chasnel) was een Frans ontwerpster van damesmode en de oprichter van het merk Chanel. Na de Eerste Wereldoorlog zorgde Chanel er samen met enkele tijdgenoten, zoals Paul Poiret, voor dat de sterk gekorsetteerde figuur van de toenmalige mode werd ingewisseld voor meer casual, sportieve dameskleding.

Muziek met de naam Coco

Coco
Artiest: Album Cobie Caillat

Coco is het debuut studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Colbie Caillat. Het album werd uitgebracht op 17 juli 2007 in de Verenigde Staten en debuteerde op nummer vijf op de Amerikaanse Billboard 200, met een verkoop van 51.000 exemplaren in de eerste week. Colbie Marie Caillat is een Amerikaanse acoustic-folk zangeres en songwriter uit Malibu, Californië. Ze heeft 2 Grammy's gewonnen, namelijk voor "Lucky", haar duet met Jason Mraz, en voor haar medewerking aan het album Fearless van Taylor Swift in het nummer "Breathe".

Films met de naam Coco

Coco (2009)

Coco is een Franse film van de regisseur Gad Elmaleh. De film gaat over de 40-jarige Coco. Hij leeft dankzij een briljante uitvinding het perfecte leven. Zijn grootste uitdaging komt echter als zijn zoon over zes maanden zijn bar mitswa moet houden. Coco belooft iedereen het feest van het jaar, maar deze is wel erg veel op zichzelf gericht.

Coco (2017)

Coco is een stereoscopische digitale animatiefilm uit 2017, geproduceerd door Pixar Animation Studios en gedistribueerd door Walt Disney Pictures. De film heeft als thema het Mexicaanse feest Dag van de Doden. Het verhaal gaat over Miquel en zijn oma, Mama Coco. Miguel ervan een volleerd muzikant te worden zoals zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, bevindt Miguel zich in het verbluffende en kleurrijke Land of the Dead na een mysterieuze reeks gebeurtenissen. Onderweg ontmoet hij de charmante bedrieger Hector, en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontrafelen.

Coco avant Chanel

Coco avant Chanel is een biografische dramafilm uit 2009 onder regie van Anne Fontaine. Het verhaal beschrijft de levensloop van Gabrielle Chanel in aanloop naar haar wereldwijde doorbraak als mode-ontwerpster Coco Chanel, Coco avant Chanel werd genomineerd voor onder meer de Academy Award voor beste kostuums, vier BAFTA Awards, drie European Film Awards en zes Césars. De film won daadwerkelijk de César voor beste kostuums en een World Soundtrack Award voor de filmmuziek van Alexandre Desplat.

Hoe spel ik de naam Coco?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • O Oslo
 • C Casablanca
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • O Omar
 • C Celine
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • O Oscar
 • C Charlie
 • O Oscar

Zo spel je Coco met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter o
gebarentaal letter c
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Coco in braille

c
o
c
o

Zo sein je Coco in morsecode

— · — ·
— — —
— · — ·
— — —

Zo sein je Coco met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter o
nautische vlag letter c
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Coco bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters