Sten Geboortekaartje naam Sten j2

Betekenis Sten

Steen
Meer informatie

Geslacht

Sten wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sten is Scandinavisch

Sten is afgeleid van de naam Stein

Naamsopbouw

Sten is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (s, t, n).

Populariteit van de naam Sten

Sten is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sten tussen 1999 en 2023. De naam Sten is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Sten is 61x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sten

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sten is een korte, hippe en stoere jongensnaam. De naam Sten is een Scandinavische naam. Sommige bronnen zeggen dat de origine Zweeds is, maar ons lijkt Noorwegen dan waarschijnlijker. Daar wordt de naam veel vaker door ouders gekozen. De naam wordt ook veel gekozen door ouders in Estland. En niet te vergeten, de naam is ook erg populair bij ouders in Nederland en België! Sten is dus een Scandinavische mannelijke voornaam. Letterlijk betekent het "steen", de naam is afgeleid van een letterlijke vertaling van Peter in de Noord-Germaanse talen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Noorse zeiler Sten Abel, de Zweedse minister Sten Andersson en, met de mooiste naam, de Noorse schaatser Sten Stensen. De naam Sten komt ook voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan de actrice Anna Sten. Sten is ook een populaire naam bij programmeurs en animatie makers. Sten is een karakter in de videogame Breath of Fire, Sten is karakter in Akame ga Kill! en Sten heeft zelfs zijn eigen boekenserie "The Sten Chronicles'.

Beroemdheden met de naam Sten

Sten Esna
Volleyballer

Sten Esna is een Estse volleyballer en coach. Hij werd geboren in Tallinn. Zijn jongere broer is volleyballer Asko Esna. In 2009 studeerde hij af aan de Technische Universiteit van Tallinn in de specialisatie marketing. Hij begon zijn volleybalcarrière in 1999.

Sten Stensen
Schaatser

Sten Einar Stensen is een voormalig Noors langebaanschaatser. Sten Stensen werd samen met Kay Arne Stenshjemmet, Amund Sjøbrend en Jan Egil Storholt "de vier S'en uit Noorwegen" genoemd vanwege de beginletter van hun achternaam.

Sten Andersson
Politicus

Sten Andersson was een Zweeds sociaaldemocratisch politicus. Hij werkte nauw samen met Olof Palme, oud-premier van Zweden, en werd internationaal bekend door zijn bijdrage aan de Palestijnse onafhankelijkheid van Israël. Op 16 september 2006 overleed Andersson onverwachts aan een hartaanval. Hij werd 83 jaar.

Sten Abel
Zeiler

Egil Sten Abel was een Noorse zeiler die meedeed aan de Olympische Zomerspelen van 1920. Hij was bemanningslid van de Noorse boot Fornebo, die de zilveren medaille won in de 7 meter klasse. Abel was een reserve-officier in het Noorse leger.

Boeken met de naam Sten

The Sten Chronicles
Auteur: Chris Bunch en Allan Cole

The Sten Chronicles, ook wel The Sten Adventures genoemd, is een serie van acht militaire sciencefiction- en spaceoperaromans van Chris Bunch en Allan Cole, gepubliceerd van 1982 tot 1993. De serie werd oorspronkelijk gepubliceerd door Del Rey en vervolgens opnieuw uitgebracht door Orbit.

Namen die lijken op Sten

Stan   -   Steef   -   Stef   -   Stein   -   Stenn   -   Stern   -   Steve

Hoe spel ik de naam Sten?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Sten met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Sten in braille

s
t
e
n

Zo sein je Sten in morsecode

· · ·
·
— ·

Zo sein je Sten met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sten bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 4 letters