Rush Geboortekaartje naam Rush j2

Betekenis Rush

Roodharige (van het Franse 'rousse'), ‘Bewoner bij de biezen’ (van het Oud Engelse woord 'rysc')
Meer informatie

Geslacht

Rush wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rush is Engels en Frans.

Naamsopbouw

Rush is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (u) en 3 medeklinkers (r, s, h).

Rush wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rush

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rush is een mooie, stoere en korte jongensnaam. De betekenis van de naam Rush is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Rush stamt allereerst af van het Franse rousse, wat 'rood haar' betekent. Het gebruik van de achternaam Rush kan ook worden overgedragen. Veel Engelse voornamen zijn afgeleid van familienamen of achternamen. En die familienamen of achternamen zijn vaak weer te herleiden naar een locatie (regio, stad of dorp), een omschrijving van een locatie (in bos, bij water, op de hei), een beroep of een uiterlijk kenmerk (rood haar, donkere huid, grote neus (ja, echt waar)). Rush is dan een mannelijke naam van Oud-Engelse oorsprong. Deze naam komt van het woord rysc en kan dan verwijzen naar een locatie of een beroep. Verwijzend naar locatie betekent Rush dan ‘bewoner bij de biezen’. Verwijzend naar een beroep betekent de naam waarschijnlijk "mandenwever" (van bies). De naam Rush wordt het vaakst gekozen door ouders in de VS. In België en Nederland is de naam zeer zeldzaam. Leuke weetjes over de naam Rush: Bekende dragers van de naam zijn onder meer radiopresentator Rush Hudson Limbaugh en filosoof Rush Rhees. DJ Rush is de artiestennaam van de Amerikaanse DJ Isaiah Major. Beau Rush Bricken (geboren 2017) is de zoon van de Amerikaanse actrice Virginia Williams. Er zijn veel plaatsen in de US met de naam Rush, onder meer in Colorardo en Kentucky. In Pakistaan bestaat een prachtig meer met de naam Rush Lake. Ook er er een Rush Creek in de VS. Biezen zijn planten die harmonieus gedijen aan het water. Terwijl jij en je baby samen de prachtige natuur verkennen, zal de naam Rush hen herinneren aan de behoefte aan evenwicht en groei.

Beroemdheden met de naam Rush

Rush Holland Butler
Social Media Celeb

Rush Holland Butler is een acteur en zanger die snel opkwam via zijn RushHolland Instagram-account. Hij maakt deel uit van de RockYourHair-familie en in 2017 sloot hij zich aan bij de cast van Chicken Girls als Flash.

DJ Rush
DJ

Isaiah Major (geboren op 9 januari 1970 in Chicago, Illinois, Verenigde Staten), beter bekend als DJ Rush, is een Amerikaanse muzikant, DJ en producer van elektronische muziek.

Rush aka Lee Yoon
Gamer

Lee Yoon-jae (Koreaans: 이윤재), beter bekend onder zijn in-game naam Rush, is een Zuid-Koreaanse professionele League of Legends-speler. Meest recent speelde hij als jungler voor Echo Fox van de League of Legends Championship Series.

Rush Rhees
Wetenschapper

Rush Rhees was een Amerikaanse filosoof. Hij is vooral bekend als student, vriend en literair uitvoerder van de filosoof Ludwig Wittgenstein.

Geografie met de naam Rush

Meer: Rush Lake (Pakistan)

Rush Lake (Urdu: رش جھیل) is een meer op grote hoogte gelegen in Nagar Valley, Gilgit-Baltistan, Pakistan, vlakbij Rush Peak. Met een hoogte van 4.694 meter (15.400 voet) is Rush een van de hoogste bergmeren ter wereld. De tocht naar Rush Lake biedt een schilderachtig uitzicht op Spantik, Malubiting, Miar Peak, Phuparash Peak en Ultar Sar.

Beek: Rush Creek (Marin County, Californië, Verenigde Staten)

Rush Creek is een beek in het oosten van Marin County, Californië, Verenigde Staten. De beek vindt zijn oorsprong aan de noordelijke rand van Novato, Californië en stroomt 2,4 km in noordoostelijke richting door wetlands naar Black John Slough en vervolgens naar de Petaluma-rivier. De naam wordt geassocieerd met Peter Rush die in 1862 land kocht in de buurt van Novato

: Rush (New York, VS)

Rush is een stad in Monroe County, New York, Verenigde Staten. Er wonen ongeveer 3.500 mensen. De stad Rush is een buitenwijk van Rochester, gelegen in het zuidelijke deel van de provincie.

Plaats: Rush (Colorado, VS)

Rush is een plaats in El Paso County, Colorado, Verenigde Staten. Het Rush Postkantoor heeft de postcode 80833. De plaats is genoemd naar Christopher Rush, een homesteader uit Missouri die zich daar in 1907 vestigde.

Namen die lijken op Rush

  -   Rosh   -   Rushe   -   Rushkin   -   Rust

Hoe spel ik de naam Rush?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • U Uppsala
 • S Santiago
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • U Ursula
 • S Samira
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • U Uniform
 • S Sierra
 • H Hotel

Zo spel je Rush met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter u
gebarentaal letter s
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Rush in braille

r
u
s
h

Zo sein je Rush in morsecode

· — ·
· · —
· · ·
· · · ·

Zo sein je Rush met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter u
nautische vlag letter s
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rush bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters