Hans Geboortekaartje naam Hans j2

Betekenis Hans

God Is Genadig
Meer informatie

Geslacht

Hans wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hans is Hebreeuws

Hans is afgeleid van de naam Johannes

Naamsopbouw

Hans is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (h, n, s).

Populariteit van de naam Hans

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Hans tussen 1950 en 1996. De naam Hans is minder populair geworden.

 • Hans is 12x gegeven als voornaam in 1996

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hans

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Hans is een bekende jongensnaam. De vorm Hans is vermoedelijk uit Duitsland afkomstig. De naam wordt daar in de 14e eeuw gebruikelijk. Zijn Duitse voorloper in de 13e eeuw is Johans (met klemtoon op de tweede lettergreep). In Nederland vinden we reeds in 1328 in Scherpenzeel Hensekiin de Gerneredie. De naam Hans is in Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, IJsland en Zweden veelal afgeleid van Johannes dat "Jahweh is genadig, God welgevallig of de geliefde (Hebreeuws)" betekent. In Zweden, Duitsland, Denemarken en Nederland is Hans nu een op zichzelf staande naam. En er zijn ontiegelijk veel varianten van de naam. Han, Hania, Hank, Hanko, Hannes, Hännes, Hänneschen, Hanns, Hännschen, Hannu, Hansal, Hansele, Hanselman, Hanser, Hansi, Hansje, Hanske, Hanso, Henner, Hennes, Henning, Hensalk en Honsa, allemaal varianten gelieerd aan Hans, en uiteindelijk afgeleid van Johannes. Bekende dragers van de naam zin er ook genoeg. Hans Christian Andersen, de sprookjes schrijver, . In Nederland kennen we onder andere Hans de Booij (zanger), Hans van Breukelen (voetballer) en Hans Kesting (acteur).

Beroemdheden met de naam Hans

Hans Kesting
Acteur

Hans Kesting (Rotterdam, 6 oktober 1960) is een Nederlands acteur en presentator. Kesting is verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Hier speelde hij een breed scala van rollen, zoals de titelrol in Aischylos' Griekse tragedie "Prometheus", de titelrol in Shakespeares "Othello" en "Norman" in Ayckbourns komedie "the Norman Conquests" (Nederlandse titel: "Kruistochten").

Hans Christian Andersen
Schrijver

Hans Christian Andersen (Odense, 2 april 1805 – Kopenhagen, 4 augustus 1875) was een Deens schrijver en dichter, het bekendst om zijn sprookjes. In eigen land wordt hij gewoonlijk bij zijn voorletters H.C. Andersen genoemd (Deense uitspraak: Ho Cee Annersen). Bekende sprookjes van hem zijn onder meer De prinses op de erwt, De nieuwe kleren van de keizer, De Chinese nachtegaal, Het lelijke eendje en De kleine zeemeermin.

Hans Vermeulen
Muzikant

Hans Vermeulen (Voorburg, 18 september 1947 – Ko Samui, 9 november 2017) was een Nederlandse zanger, componist, producer, gitarist en toetsenist. Vermeulen begon in 1961 met de band Sandy Coast, waarmee hij bekende hits als I see your face again, True love that's a wonder, Just a friend, Capital Punishment en Summertrain scoorde. In de jaren '70 ging de band uit elkaar en richtte Vermeulen Rainbow Train op, waarin onder meer zijn toenmalige echtgenote Dianne Marchal zong. Over haar schreef hij later het nummer Hilde. In die periode stond Vermeulen als producer ook aan de wieg van de successen van onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Op de single Stars on 45 nam hij de zangpartijen van George Harrison voor zijn rekening.

Tim Krabbé
Schrijver

Hans Maarten Timotheus Krabbé is een Nederlands schrijver en schaker. Naast romans schreef hij verschillende boeken over zijn twee grootste passies: schaken en wielrennen. Krabbé's genres zijn: poëzie, roman, novelle, korte verhaal, column, essay en biografie. Krabbé is de auteur van het 74ste Boekenweekgeschenk, Een Tafel vol Vlinders, dat in de Boekenweek van 2009 verscheen. Bekende boeken (en verfilmingen) zijn onder andere Spoorloos en Het gouden ei.

Hans Klok
Illusionist

Organisaties met de naam Hans

Mode Label: Puck & Hans

Puck & Hans is een modelabel van Puck Kroon en Hans Kemmink. Dit modeontwerpersechtpaar had tussen 1968 en 1998 behalve een eigen label drie winkels waar ze, naast hun eigen producties, ook creaties van internationale ontwerpers verkochten.

Namen die lijken op Hans

Hoe spel ik de naam Hans?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • N New York
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • N Naomi
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • N November
 • S Sierra

Zo spel je Hans met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Hans in braille

h
a
n
s

Zo sein je Hans in morsecode

· · · ·
· —
— ·
· · ·

Zo sein je Hans met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hans bekijken?

Top 10 jongensnamen met een H

Top 10 jongensnamen met 4 letters