Boaz Geboortekaartje naam Boaz j2

Betekenis Boaz

In Hem Is Kracht, Snelheid
Meer informatie

Geslacht

Boaz wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Boaz is Hebreeuws

Naamsopbouw

Boaz is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (b, z).

Populariteit van de naam Boaz

Boaz is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Boaz tussen 2002 en 2023. De naam Boaz is minder populair geworden.

 • Boaz is 360x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 14x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Boaz

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Boaz is een mooie, korte, hippe en heel oude naam. De naam Boaz is een Hebreeuwse jongensnaam en betekent waarschijnlijk "in hem is kracht", "scherp verstand" en of "snelheid". Boaz is een van de hoofdfiguren in het boek Ruth in de Hebreeuwse Bijbel van de Bijbel. Zijn ouders waren Salman en Rachab, volgens Mattheus 1:5. Boaz is een vermogende boer. Ruth komt met haar schoonmoeder Naomi terug uit Moab en Boaz toont grote waardering voor de trouw die Ruth betoont. Omdat hij familie is van Naomi, via de kant van haar man Elimelech, wellicht een achterneef, sluit hij een leviraatshuwelijk met haar. Boaz en Ruth krijgen een zoon: Obed, vader van Isaï en grootvader van Koning David. Boaz is een naam die werd gebruikt door de zeventiende-eeuwse pelgrims en nog steeds wordt gehoord in Israël, maar een zeldzaamheid is in bijvoorbeeld de VS. Boaz wordt geassocieerd met de Joodse feestdag Shavuot, zoals dat is wanneer het bijbelverhaal van Ruth wordt voorgelezen in de synagoge, en Boaz was de rijke en genereuze tweede echtgenoot van Ruth, waardoor het logisch was dat Boaz soms werd gegeven aan jongens die in die tijd waren geboren. Boaz is ook de naam van de linkse van de twee koperen zuilen in de Tempel van Salomo, die opgesteld waren bij de voorhal van de hoofdzaal. De naam is waarschijnlijk een afkorting van een opschrift dat ongeveer zo luidde: "In de Heer is kracht". De rechterzuil heette Jachin. De naam Boaz wordt wereldwijd het meest gegeven door ouders in .... Nederland! Daarnaast wordt de naam regelmatig gegeven in Israël, Brazilië en België. In Nederland komen ook de volgende spellingsvarianten voor: Boäz , Boáz , Boàz en Bóaz. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Israëliers Boaz Davidson en Boaz Mauda. In Nederland kennen we onder andere Boaz Meylink. Hij is Olympisch roeier. Boaz van Boggelen is een bekende Youtuber. Extra toegevoegde attractievan de naam: een van de geweldige bijnamen aller tijden - Bo.

Beroemdheden met de naam Boaz

Boaz Boggelen
Social Media Celeb

Boaz van Boggelen is een Nederlandse youtuber. Hij filmt onder andere zijn dagelijks leven en freerunning-video's.

Boaz Meylink
Roeier

Boaz Meylink is een Nederlandse Olympische roeier, die deelnam aan de Olympische Spelen van Londen en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro behaalde hij met de Holland Acht voor Nederland op het onderdeel Mannen 8+ een bronzen medaille.

Bo'az Ma'uda
Zanger

Bo'az Ma'uda is een Israëlische zanger. Ma'uda won het vijfde seizoen van de Israëlische versie van Idols en heeft Israël op 20 mei 2008 vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival in Belgrado.

Boaz Davidson
Regisseur

Boaz Davidson is een Israëlische filmregisseur, producent en scenarioschrijver. Hij werd geboren in Tel Aviv, Israël en studeerde film in Londen aan de London Film School.

Boeken met de naam Boaz

De tijdmachine van Boaz
Auteur: Marloes Aben

De tijdmachine van oom Boaz is een prachtig leesboek. Al lezend worden kinderen meegenomen in het evangelie van de Here Jezus en het geweldige plan dat God heeft met jong en oud. Op een heel praktische manier leren Wouter en Jasmijn te bidden voor belangrijke dingen. Als ze zich zorgen maken of ze iets verkeerd hebben gedaan, mogen ze dit aan de Here God vertellen en vergeving ontvangen.

Films met de naam Boaz

The Story of Ruth

The Story of Ruth is een Amerikaanse historische romantische film uit 1960, geregisseerd door Henry Koster. Het scenario, geschreven door Norman Corwin, is een bewerking van het bijbelboek Ruth. De bijbelse verhaallijn begint als Naomi (die getrouwd was met Elimelech), Orpa (die getrouwd was met Chilion) en Ruth weduwe zijn. Het tweede deel is meer gebaseerd op het boek Ruth, hoewel een subplot is toegevoegd, dat van de aanvankelijke afkeuring door de Bethlehemieten van Ruths heidense verleden en de naaste verwant van Naomi die Ruth als zijn vrouw afwees. Als nabestaanden na hem verkrijgt Boaz met succes de hand van Ruth in het huwelijk. Aan het einde van de film worden de laatste verzen van het boek Ruth geciteerd.

Namen die lijken op Boaz

Boas   -   Joaz   -   Lóaz

Hoe spel ik de naam Boaz?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • A Amsterdam
 • Z Zürich

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • A Ali
 • Z Zeynep

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • A Alfa
 • Z Zulu

Zo spel je Boaz met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter a
gebarentaal letter z

Zo schrijf je Boaz in braille

b
o
a
z

Zo sein je Boaz in morsecode

— · · ·
— — —
· —
— · — —

Zo sein je Boaz met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter a
nautische vlag letter z

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Boaz bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 4 letters