Yvonne Geboortekaartje naam Yvonne m2

Betekenis Yvonne

Boog Van Taxushout, Taxusboom, Boogschutter
Meer informatie

Geslacht

Yvonne wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yvonne is Frans

Naamsopbouw

Yvonne is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 4 medeklinkers (y, v, n, n).

Populariteit van de naam Yvonne

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yvonne tussen 1950 en 2002.

 • Yvonne is 10x gegeven als voornaam in 2002

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Yvonne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Yvonne is een mooie, klassieke meisjesnaam. De naam Yvonne is een Franse meisjesnaam. Afgeleid van de Franse namen Yvon, Yves en Ivo, betekent Yvonne "taxus". Nog preciezer: Het is de vrouwelijke vorm van Yvon, die is afgeleid van de Franse naam Yves en Yvette. Het komt van het Franse woord iv, wat "taxus" (of boom) betekent. Aangezien taxushout werd gebruikt voor bogen, kan Ivo een beroepsnaam zijn geweest die "boogschutter" betekent. Taxussen staan ​​bekend om hun kracht en zijn een van de langstlevende bomen ter wereld. Het zijn hoge, betoverende bomen die inheems zijn in Europa, Afrika en Azië. Gedecoreerd met delicate groene bladeren en bloedrode wilde bloemen, zijn taxusbomen uniek in elke vorm en vorm. Met de naam Yvonne kan baby zich elke dag opnieuw laten inspireren door de schoonheid van de natuur. Deze naam kwam voor het eerst in Engeland aan met de Normandische invasie, samen met variaties zoals Yvette en mannelijke versies van dezelfde naam. Het was de meest populaire van al deze namen, maar zou uit de gratie raken. Het werd in het begin van de 20e eeuw opnieuw geïntroduceerd in Engelssprekende landen, toen het erg populair was. Het staat momenteel op de 173e plaats in de lijst met populaire namen in de Verenigde Staten, maar is een ongebruikelijke naam bij jongere generaties. De naam is zeer popular bij ouders in Frankrijk. Het is ook een populaire protestantse naam in Noord-Ierland. Maar ook in Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en Noorwegen noemen veel ouders hun dochter Yvonne. Yvonne/Ivonne is ook een Spaanse meisjesnaam. De beroemde Yvonnes hieronder hebben veel verschillende beroepen, waaronder opmerkelijke acteurs genaamd Yvonne, beroemde atleten genaamd Yvonne en zelfs muzikanten genaamd Yvonne. Yvonne Strahovski is zeker een van de beroemdste Yvonnes op deze lijst. Een van de beroemde actrices genaamd Yvonne, ze is vooral bekend door het spelen van Sarah Walker in Chuck. Dexter en The Handmaid's Tale behoren tot haar opmerkelijke projecten. Een andere bekende persoon met de voornaam Yvonne is Yvonne Craig. Ze was een actrice die Batgirl speelde in de Batman TV-serie. Ze was ook een ervaren balletdanseres. In Nederland kennen we onder meer de Olympisch schaatskampioen Yvonne van Gennip en actrice Yvonne van den Hurk. Yvonne Verbeeck was een bekend Vlaams actrice. Yvonne heeft verschillende naamdagen: 26 mei in Zweden en 11 december in Ierland en Schotland.

Beroemdheden met de naam Yvonne

Yvonne Rainer
Danseres

Yvonne Rainer is een Amerikaanse danseres, choreograaf en filmmaker, wiens werk in deze disciplines als uitdagend en experimenteel wordt beschouwd. Haar werk wordt soms geclassificeerd als minimalistische kunst. Rainer woont en werkt momenteel in New York.

Yvonne van Gennip
Schaatster

Yvonne Maria Thérèse van Gennip (Haarlem, 1 mei 1964) is een Nederlands voormalig schaatsster en Olympisch kampioene. Van Gennip is een van de succesvolste schaatssters die schaatsland Nederland heeft voortgebracht. Zij won bij de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary, Canada, drie gouden medailles: op de 1500, de 3000 en de 5000 meter.

Yvonne Verbeeck
Actrice

Yvonne Verbeeck (Rumst, 7 december 1913 – Antwerpen, 26 februari 2012[1]) was een Vlaamse actrice, comédienne en zangeres. Ze was als actrice zowel in het theater als op televisie te zien. Verder heeft ze ook in verscheidene films meegespeeld.

Yvonne van den Hurk
Actrice

Yvonne Antoinette Richard van den Hurk ('s-Hertogenbosch, 31 juli 1959) is een Nederlands actrice. Ze was onder meer te zien in de televisieprogramma's Het Klokhuis en Taxi (als taxichauffeur). Het bekendst werd ze met haar rol als Pam Wesseling in de advocatenserie Pleidooi en als Adrienne Rieding in Unit 13.

Yvonne Strahovski
Actrice

Yvonne Strahovski, artiestennaam van Yvonne Jaqueline Strzechowski, (Sydney, 30 juli 1982) is een Australische actrice van Poolse komaf. Ze verkreeg grote bekendheid door haar rollen als Sarah Walker in Chuck en Hannah McKay in Dexter. Strahovski werd geboren in Maroubra, Nieuw-Zuid-Wales, een voorstad van Sydney. Haar ouders Peter and Bozena Strzechowski emigreerden vanuit Warschau naar Australië. Daar studeerde ze aan het Santa Sabina College en de University of Western Sydney.

Michèle Mercier
Actrice

Jocelyne Yvonne Renée (Michèle) Mercier (Nice, 1 januari 1939) is een Franse actrice. In de loop van haar carrière werkte ze met veel beroemde regisseurs, bijvoorbeeld François Truffaut, Denys de La Patellière, Jacques Deray, Dino Risi, Mario Monicelli, Mario Bava, Jean-Pierre Melville en Ken Annakin. Haar tegenspelers waren onder meer Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman, Jean-Paul Belmondo, Jean Gabin, Charles Aznavour, Robert Hossein, Charles Bronson, Tony Curtis en Charlton Heston. Alhoewel ze in meer dan vijftig films meespeelde is ze vrijwel alleen bekend gebleven door haar rol in de Angelique-films, een reeks van vijf historische avonturenfilms waarin ze een populair acteurskoppel vormde met Robert Hossein.

Yvonne Coldeweijer
Presentatrice

Yvonne Coldeweijer (Tilburg, 21 december 1986) is een Nederlandse presentatrice, zangeres, actrice en youtuber. Als vertolkster van Keet! was ze het gezicht van het Nederlandse kinderprogramma Telekids

Yvonne Keuls
Schrijfster

Yvonne Keuls (Batavia, 17 december 1931) is een Nederlandse schrijfster. De populariteit van Keuls is zowel te danken aan haar toegankelijke schrijfstijl als aan de keuze van de thema's van haar boeken, zoals drugsverslaving, oorlog en dakloosheid. Keuls' werk werd onder meer vertaald in het Deens, Duits, Engels, Frans, Fries, Hongaars, Italiaans en Zweeds. Bekend boek van haar is onder andere Jan Rap en z'n Maat.

Films met de naam Yvonne

Yvonne (2019)

Yvonne is een film uit 2019 van regisseur Marina Rubino over het leven van Yvonne Pierron. Het portret van Yvonne Pierron, Franse overlevende van de Tweede Wereldoorlog, die van haar leven een echte strijd maakte tegen alle vormen van onrecht.

Namen die lijken op Yvonne

Ivonne   -   Yvonna

Hoe spel ik de naam Yvonne?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • V Valencia
 • O Oslo
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • Y Yfke
 • V Valentijn
 • O Omar
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • V Victor
 • O Oscar
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Yvonne met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter v
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Yvonne in braille

y
v
o
n
n
e

Zo sein je Yvonne in morsecode

— · — —
· · · —
— — —
— ·
— ·
·

Zo sein je Yvonne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter v
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yvonne bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een Y

Top 10 meisjesnamen met 6 letters