Layan Geboortekaartje naam Layan u2

Betekenis Layan

Zacht, Zachtaardig
Meer informatie

Geslacht

Layan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Layan is Arabisch

Naamsopbouw

Layan is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (l, y, n).

Populariteit van de naam Layan

Layan is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Layan tussen 2021 en 2023. De naam Layan is minder populair geworden.

 • Layan is 54x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Layan maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Layan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Layan is een zachte en mooie meisjes en jongensnaam. Ouders in de meeste landen van de wereld geven de naam vaker aan een dochter. In Frankrijk en Brazilië is het bijna altijd een naam voor een zoontje. De naam Layan betekent "zacht, zachtaardig". Layan (Arabisch: ليان) is een vrouwelijke Arabische voornaam die ook wel "welvarend leven" betekent. De naam is afgeleid van de L-Y-N wortel die op een aantal plaatsen in de Koran wordt gebruikt. Varianten van de naam die allemaal bestaan zijn onder andere Laean, Layanne, Layane, Layaan, Laiane, Laian, Laiaane, Laiaan, Laeane, Laean, Laeaane, Laeaan, Layane, Layan en Layaane. Leen (Arabisch: لين) is een verwante naam. Beide behoren tot de meest populaire namen die de afgelopen tien jaar aan pasgeboren meisjes in de Arabische wereld zijn gegeven. Varianten van de naam zijn ook in gebruik in de Verenigde Staten en andere westerse landen, vaak vertaald met verschillende spellingen. Andere verwante Arabische namen die ook in westerse landen veel voorkomen, zijn Lina (Arabisch: لينا), Leena en Lena, die allemaal te maken hebben met de betekenis "zacht" of "zacht". Alle drie de namen kunnen ook hun oorsprong hebben in andere talen. De naam Layan vertaalt zich gemakkelijk genoeg in een Engelssprekende cultuur en klinkt als Lee-Anne en Leah, dus het is een vriendelijke interculturele keuze. De naam is ook populair in Scandinavische landen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de actrice Layan al Fares en Layan Deeb

Beroemdheden met de naam Layan

Layan Deeb
Actrice

Layan Deeb is een danseres en actrice. Ze speelt onder meer 1 van de hoofdrollen in de TV serie The Nazareth Jesus Knew.

Layan al Fares
Actrice

Layan Al Fares is een bekende actrice. Ze speelde in meerdere films en series en is onder andere bekend van de film In Her Eyes.

Geografie met de naam Layan

Strand: Layan Beach

Layan Beach is een prachtig strand. Layan Beach is de naam van het noordelijke uiteinde van Bangtao Beach aan de westkust van Phuket. In tegenstelling tot de meeste stranden aan de westkust van Phuket, is het nog steeds een zeer rustig gebied, waar je nog kunt liggen en ontspannen in de schaduw van de hoge pijnbomen en palmbomen die aan het strand grenzen.

Plaats: Layan (Sungai Keruh)

Layan is een bestuurslaag in het regentschap Musi Banyuasin van de provincie Zuid-Sumatra, Indonesië. Layan telt ongeveer 750 inwoners.

Bestuurslaag: Layan (Tangse)

Layan is een bestuurslaag in het regentschap Pidie van de provincie Atjeh, Indonesië. Layan telt ongeveer 600 inwoners.

Namen die lijken op Layan

Kayan   -   Leana   -   Leano   -   Lenn   -   Lenne   -   Lenny   -   Leon   -   Leona   -   Levin   -   Levon   -   Lian   -   Liana   -   Lien   -   Liene   -   Linn   -   Linne   -   Lion   -   Livan   -   Loena   -   Logan   -   Lorèn   -   Loren   -   Louen   -   Lowen   -   Luana   -   Luano   -   Luèn   -   Lumen   -   Lupin   -   Lynn   -   Lyon   -   Rayan   -   Wayan

Hoe spel ik de naam Layan?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • A Ali
 • Y Yfke
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Layan met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Layan in braille

l
a
y
a
n

Zo sein je Layan in morsecode

· — · ·
· —
— · — —
· —
— ·

Zo sein je Layan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Layan bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 20 unisex met 5 letters