Rick Geboortekaartje naam Rick j2

Betekenis Rick

Dappere Heerser, Machtig, Aanzienlijk
Meer informatie

Geslacht

Rick wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rick is Engels

Rick is afgeleid van de naam Richard

Naamsopbouw

Rick is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (r, c, k).

Populariteit van de naam Rick

Rick is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Rick tussen 1981 en 2023. De naam Rick is minder populair geworden.

 • Rick is 22x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rick

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rick is een jongensnaam. Rick is een mannelijke voornaam, heel vaak een korte vorm van Richard, Derek, Frederick of Patrick. Een lieve, korte versie van Richard, Rodirick of Fredrick dus, de naam vertaalt zich naar zowel "dappere heerser" als "vreedzame heerser", zodat de baby het beste van beide werelden krijgt. Terwijl jouw bundel van vreugde uitgroeit tot hun kroon, zal de naam Rick hen herinneren aan wat een echt goede leider maakt. Rick betekent dus “dappere heerser” (van Germaans “rihhi” = rijk/machtig/heerser/machtig + “harti” = dapper), maar ook “rijk”, “machtig”, “heerser” en “machtig” (van Oudhoogduits "rihhi"). Rick is ook nog eens een korte versie van Aldrick, Tedrick, Roddrick, Tarick en Yorick. Varianten van de naam zijn onder andere Dick, Rich, Richie, Rickey, Ricki, Rickie, Ricky en Ritchie. Bekende mensen met de naam vind je vooral in Engelstalige landen. Rick Ashley is een bekende zanger, Rick Hoffman een acteur. In Nederland kennen we onder meer Rick Flens, wielrenner. De naam Rick is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Rick Blaine is het hoofdpersoon in de film Casablanca, Rick Grimes is hoofdpersonage in de The Walking Dead, Rick and Morty is een televisie serie en Rick is de titel van een boek van Alex Rino.

Beroemdheden met de naam Rick

Rick Flens
Wielrenner

Rick Flens (Zaandam, 11 april 1983) is een voormalig Nederlands wielrenner. De specialiteit van Flens was tijdrijden. Met name in prologen en kortere tijdritten kwam hij tot zijn recht.

Rick Ross
Zanger

William Leonard Roberts II, beter bekend onder zijn artiestennaam Rick Ross, is een Amerikaanse rapper. Hij is de oprichter van Maybach Music Group.

Rick Ashley
Zanger

Richard Paul Astley is een Engelse singer-songwriter, muzikant en radiopresentator. Hij is vooral bekend van zijn debuutsingle Never Gonna Give You Up uit 1987 die een nummer 1-hit werd in 25 landen, waaronder Nederland.

Rick Springfield
Zanger

Rick Springfield, pseudoniem van Richard Lewis Springthorpe is een Australische muzikant, singer-songwriter, acteur en auteur.

Rick Brandsteder
Presentator

Boeken met de naam Rick

Rick
Auteur: Alex Gino

Rick is meegegaan met zijn beste vriend Jeff, ook al gedroeg Jeff zich als een pestkop en een eikel. Maar nu wil Rick zijn eigen leven. Zelfs als dat betekent dat je oude vriendschappen moet verbreken en nieuwe moet maken. Zoals ze deden in hun baanbrekende roman GEORGE, onderzoekt de bekroonde auteur Alex Gino in RICK wat het betekent om te zoeken naar je eigen plek in de wereld... en alle stappen die jij en de mensen om je heen moeten nemen om komen waar je moet zijn.

Films met de naam Rick

Rick (2003)

Rick is een komedie-dramafilm uit 2003, geregisseerd en gemonteerd door Curtiss Clayton en geschreven door Daniel Handler, een bewerking van Giuseppe Verdi's opera Rigoletto uit 1851, zelf gebaseerd op Victor Hugo's toneelstuk Le roi s'amuse uit 1832. De filmsterren Bill Pullman en Aaron Stanford. Het zit zakenman Rick (Bill Pullman) allemaal tegen. Zijn vrouw is dood en hij vervreemdt van zijn tienerdochter Eve. Ook de situatie op het werk gaat zienderogen achteruit: zijn jonge baas Duke (Aaron Stanford) is een agressieve kwal die Rick. Dan loopt Rick zijn oude schoolkameraad Buck (Dylan Baker) tegen het lijf. Duke heeft grootse plannen voor het kerstfeest: een pittige speech voor zijn manschappen en, wanneer de avond eenmaal op gang is, een persoonlijke ontmoeting met Eve. Maar Rick heeft zo zijn eigen plan.

Namen die lijken op Rick

Dick   -   Kick   -   Mick   -   Nick   -   Ricky   -   Rico   -   Rocke   -   Rocky   -   Vick

Hoe spel ik de naam Rick?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • I Italia
 • C Casablanca
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • I Iris
 • C Celine
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • I India
 • C Charlie
 • K Kilo

Zo spel je Rick met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Rick in braille

r
i
c
k

Zo sein je Rick in morsecode

· — ·
· ·
— · — ·
— · —

Zo sein je Rick met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rick bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 4 letters