Don Geboortekaartje naam Don j2

Betekenis Don

Don is een jongensnaam die zijn betekenis uit alle verschillende delen van Europa haalt. Don is afgeleid van Donald. Donald is een Engelse naam die oorspronkelijk uit het Gaelisch of Keltisch komt. Ook is er een zelfstandige Ierse naam met als betekenis "bruin" of "leider". In het Spaans en Italiaans is "Don" een eretitel voor een aanzienlijk persoon.

Geslacht

Don wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Don is Onbekend

Naamsopbouw

Don is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 2 medeklinkers (d, n).

Populariteit van de naam Don

Don is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Don tussen 2019 en 2023.

 • Don is 34x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Don

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Beroemdheden met de naam Don

Don Diablo
DJ

Don Pepijn Schipper is een Nederlandse producer en dj. Onder zijn artiestennaam Don Diablo maakt hij een mix tussen verschillende housenummers. Singlesucces was er met nummers als BAD, Blow, This Way, Hooligans, Make You Pop, Animale en Cutting Shapes.

Films met de naam Don

Don Juan DeMarco

Don Juan DeMarco is een Amerikaanse romantische komedie-dramafilm uit 1995 met Johnny Depp als John Arnold DeMarco, een man die gelooft dat hij Don Juan is, de grootste minnaar ter wereld. DeMarco, gekleed in een cape en een dominomasker, ondergaat een psychiatrische behandeling met het personage van Marlon Brando, Dr. Jack Mickler, om hem te genezen van zijn schijnbare waanvoorstelling. Maar de psychiatrische sessies hebben een onverwacht effect op het psychiatrisch personeel, van wie sommigen zich laten inspireren door DeMarco's waanidee; de meest diep getroffen is Dr. Mickler zelf, die de romantiek in zijn zelfgenoegzame huwelijk nieuw leven inblaast.

Don Jon (2013)

Don Jon is een film van regisseur Joseph Gordon-Levitt uit 2013. Barkeeper Jon Martello weet wat hij belangrijk vindt in zijn leven: zijn vrienden, zijn familie en zijn escapades. Hij moet zijn leven veranderen als hij halsoverkop verliefd wordt op Barbara...

Chris & Don

Chris & Don: A Love Story is een documentaire uit 2007 die de levenslange relatie beschrijft tussen auteur Christopher Isherwood en zijn veel jongere minnaar, kunstenaar Don Bachardy. Chris & Don combineert hedendaagse interviews, archiefbeelden van het paar uit de jaren vijftig, fragmenten uit Isherwoods dagboeken en speelse animaties om hun romance te vertellen. Het werd geregisseerd door Guido Santi en Tina Mascara, en was het middelpunt van de film op NewFest, het New York LGBTQ Film Festival, in 2008.

Namen die lijken op Don

Dana   -   Dane   -   Dani   -   Dolf   -   Donnacha   -   Donny   -   Doug   -   Jon   -   Mon   -   Ron

Hoe spel ik de naam Don?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Don met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Don in braille

d
o
n

Zo sein je Don in morsecode

— · ·
— — —
— ·

Zo sein je Don met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Don bekijken?

Top 10 jongensnamen met een D

Top 10 jongensnamen met 3 letters