Jaro Geboortekaartje naam Jaro j2

Betekenis Jaro

Gedreven, Moedig, IJverig (van Jaro), Serieus op Vrede uit (van Jaromir)
Meer informatie

Geslacht

Jaro wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jaro is Slavisch

Naamsopbouw

Jaro is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 2 medeklinkers (j, r).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Jaro maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jaro

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jaro is een mooie, moedige jongensnaam. De naam Jaro is een korte variant van de namen Jaromir of Jaroslaw en is van Slavische oorsprong. In het Fins is Jaro een vorm van de naam Jari. De naam Jaromir is een samengestelde Slavische naam: De naam bestaat uit de delen 'Jaro-' = 'fanatiek', 'gedreven', 'ernstig', 'moedig'; 'ijverig' enz., en het gedeelte '-mir' = 'vrede', 'wereld'. Een betekenis is dus 'serieus op vrede uit'. In het Fins betekent Jaro "krijger met helm" (van Jari). De naam is erg populair bij ouders in België, Zwitserland en Duitsland. In Nederland is de naam ook al een aantal jaren in opkomst. Bij babynamen.nl vinden we het 1 van de mooiere jongensnamen die met een J. begint. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Tsjechische schilder Jaro Prochaska en de Spaanse acteur Jaro. Jaro Wolff is een Nederlandse acteur en zanger met de naam. Oh ja, en JARO is ook de afkorting van de Jeugd Amateurs Radio Omroep.

Beroemdheden met de naam Jaro

Jaro Wolff
Acteur

Jaro Wolff is een Nederlandse acteur en zanger. Jaro Wolff werd geboren op 15 november 1978 in Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland. Hij is acteur, bekend van Lenteveld (2009), Ver van familie (2008) en Dracula's Family Visit (2006). Hij speelde ook in de musical Robin Hood.

Jaro
Acteur

Jaro is een acteur, bekend van Abre los ojos (1997), Amar en tiempos revueltos (2005) en Aquí no hay quien viva (2003). Jaro werd geboren in 1954 in Tomelloso, Castilla-La Mancha, Spanje.

Jaro Procházka
Schilder

Jaro Procházka was een Tsjechische schilder gespecialiseerd in steden en landschappen. Hij studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten, Praag onder Prof. Jakesch, en vervolgens aan de Academie voor Schone Kunsten, waar zijn studies werden onderbroken door de Eerste Wereldoorlog.

Geografie met de naam Jaro

District: Jaro (Iloilo)

Jaro is een district in de Filipijnse stad Iloilo City. Jaro was in het verleden een onafhankelijke stad. Sinds het begin van de 20e eeuw behoort Jaro tot Iloilo City. Het district ligt aan de noordoost zijde van de stad en wordt begrensd door de gemeenten Pavia en Leganes in het noorden en de districten La Paz in het zuiden en Mandurriao in het zuidwesten. Belangrijke verbindingen tussen Jao en de omliggende gemeenten en districten zijn Coastal Road, Mac Arthur Drive, Iloilo Radial By-Pass Road 4, alle drie van noord naar zuid en de Iloilo-Jaro Diversion Road van noordwesten naar het zuidoosten.

Gemeente: Jaro (Leyte)

Jaro is een gemeente in de Filipijnse provincie Leyte op het eiland Leyte. De gemeente heeft ongeveer 40 duizend inwoners[

Kunst met de naam Jaro

Kerkgebouw: Jaro Cathedral

Jaro Cathedral, formeel bekend als Jaro Metropolitan Cathedral en het nationale heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van de Kaarsen (Spaans: Santuario Nacional de Nuestra Señora de la Candelaria), is de zetel van het rooms-katholieke aartsbisdom Jaro. Het is gelegen in het district Jaro in Iloilo City, Iloilo, op het eiland Panay in de Filipijnen.

Namen die lijken op Jaro

  -   Jaïr   -   Jared   -   Jari   -   Jarno   -   Jaron   -   Jiro   -   Jorn   -   Jort   -   Jur   -   Taro

Hoe spel ik de naam Jaro?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • R Ruben
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • R Romeo
 • O Oscar

Zo spel je Jaro met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Jaro in braille

j
a
r
o

Zo sein je Jaro in morsecode

· — — —
· —
· — ·
— — —

Zo sein je Jaro met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jaro bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 4 letters