Emilia Geboortekaartje naam Emilia m2

Betekenis Emilia

Zacht, Vriendelijk (van het Griekse woord '(h)aimulos), Navolger, UItblinker, De Ambitieuze (van Latijnse Aemulus)
Meer informatie

Geslacht

Emilia wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Emilia is Grieks

Naamsopbouw

Emilia is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 4 klinkers (e, i, i, a) en 2 medeklinkers (m, l).

Populariteit van de naam Emilia

Emilia is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Emilia tussen 2009 en 2023. De naam Emilia is minder populair geworden.

 • Emilia is 142x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 12x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Emilia

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Emilia is een populaire meisjesnaam. Ouders overal op aarde geven graag de naam Emilia. Zo is de naam erg populair in Brazilië maar ook in Polen. De voornaam Emilia betekent "de ambitieuze" of "de gretige". Deze betekenis is afgeleid van het Latijnse woord "aemulus", wat zoiets betekent als "rivaal, concurrent". Er zijn een aantal varianten van de naam Emilia. Emiliy, Emiliy, Emília, Emilie, Emilie en Emeli zijn bijvoorbeeld naamvarianten van Emilia, maar er zijn er ook een paar meer, namelijk Emelie, Emely, Emili en Emmily, evenals Émilie en Emilija. Veelvoorkomende bijnamen zijn Emma, ​​Em, Emmy, Mia, Millie en Mellie. De mannelijke versie van Emilia is Emiliano (Spaans, Italiaans). Emilia is een klassieke naam. Emilia is bijvoorbeeld een personage uit de tragedie Othello van William Shakespeare. Beroemde Emilia's zijn onder meer actrice Emilia Clarke van Game of Thrones, Emilia McCarthy (actrice, volledige naam Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke) en zangeres Emilia Rydberg.

Beroemdheden met de naam Emilia

Emilia Brodin
Voetbalster

Emilia Elisabeth Brodin, née: Emilia Appelqvist, is een Zweeds voetbalspeelster. In 2012 werd Appelqvist met Tyresö FF landskampioen van Zweden. Op de olympische zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro behaalde Appelqvist met het Zweeds voetbalelftal de bronzen medaille.

Emilia McCarthy
Actrice

Emilia McCarthy is een Canadees-Mexicaanse actrice, danseres en schrijfster. Ze speelde een van de tweelingdochters van Sheriff Sworn, Alyssa Sworn, in de Netflix-televisieserie Hemlock Grove. McCarthy speelde ook Taylor Dean in de Disney Channel Original Movie Zapped.

Emilia Clarke
Actrice

Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke is een Britse actrice. Ze is vooral bekend van haar rol als Daenerys Targaryen in de serie Game of Thrones.

Boeken met de naam Emilia

Emilia Hoektand en het Bibberbal
Auteur: Laura Anderson

In het koninkrijk Nocturnië is het al duisternis wat de klok slaat. Iedereen is er bang voor glitter en vooral eenhoorns! In het kasteel van graaf Draak Hoektand en gravin Frivolien Hoektand woont Emilia, die het liefst van al met haar pompoenhuisdier Pulpje speelt en eropuit trekt met haar beste vrienden Floor, een grote yeti die alleen maar luid kan roepen in plaats van praten, en Heintje, die als de dood is voor eenhoorns en véle andere dingen. Het jaarlijkse Bibberbal komt er echter weer aan ten huize Hoektand, en dat ziet Emilia al heel wat minder zitten. Zeker wanneer prins Tangijn, de onhebbelijke zoon van de koning, de boel op stelten zet. En tot overmaat van ramp Pulpje mee naar huis neemt, tot ontzetting van Emilia. Samen met Floor en Heintje doet ze er alles aan om Pulpje terug te krijgen. Daarbij ontdekken ze dat Nocturnië grote geheimen herbergt...

Films met de naam Emilia

Emilia Galotti (2005)

Emilia Galotti is een Duitse film uit 2005. Hettore is een jonge steracteur bij het theater. Hij is een onverantwoorde romanticus, bij wie de vrouwen aan zijn voeten liggen. Hij speelt de Prins van Guastalla in het stuk 'Emilia Galotti' van Lessing, die door schuld verteerd zal worden door de zelfmoord van Emilia. Het gordijn valt, de mensen juichen. De 'prins' viert zijn succes in een nachtclub en ziet er een mooie jonge, levende Emilia. Onbewust vervalt hij in zijn rol van prins, maar nu in het echte leven. Hij wordt omringd door vele vrouwen, maar hij wil maar één ding: het hart veroveren van Emilia...

Emilia (2020)

Emilia is een Argentijnse film van regisseur Cesar Sodero. Na een breuk met haar vriendin keert Emilia vanuit de stad terug naar het dorp van haar moeder, ergens in Patagonië. De moeder is niet blij met Emilia's komst, want het betekent een verstoring van haar kalme bestaan. Emilia probeert uit te zoeken hoe ze verder wil met het leven, maar wordt geconfronteerd met mensen en gevoelens uit haar verleden. In een poging tot intimiteit, verleidt ze verschillende mannen, onder wie haar jeugdliefde.

Namen die lijken op Emilia

Amalia   -   Amelia   -   Amélie   -   Embla   -   Emilie   -   Emilou   -   Emily   -   Imelda

Hoe spel ik de naam Emilia?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • I Italia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • I India
 • A Alfa

Zo spel je Emilia met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Emilia in braille

e
m
i
l
i
a

Zo sein je Emilia in morsecode

·
— —
· ·
· — · ·
· ·
· —

Zo sein je Emilia met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Emilia bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 6 letters