Miles Geboortekaartje naam Miles j2

Betekenis Miles

Genadig (van Slavische 'Milu'), Dappere Krijger (uit het Latijnse 'mijl')
Meer informatie

Geslacht

Miles wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Miles is Engels, Germaans en Latijn.

Naamsopbouw

Miles is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 3 medeklinkers (m, l, s).

Populariteit van de naam Miles

Miles is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Miles tussen 2014 en 2023. De naam Miles is minder populair geworden.

 • Miles is 66x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Miles maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Miles

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Miles is een mooie, dappere jongensnaam. De betekenis van de naam Miles is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Miles is mogelijk afgeleid van de Germaanse naam Milo, en door de Noormannen in Engeland geïntroduceerd in de vorm Miles. De betekenis is niet met zekerheid bekend. Het is mogelijk verbonden met het Slavische naamelement milu dat "genadig" betekent. Vanaf een vroege datum werd het geassocieerd met Latijnse mijlen, wat "soldaat" betekent. In Schotland werd deze naam historisch gebruikt om Maoilios te verengelsen. De naam Miles / maɪlz/ is ook een mannelijke naam uit het Latijnse 'mijl', een soldaat. De middeleeuwse ridder werd in het middeleeuwse Latijn mijlen genoemd, terwijl mijlen in het klassieke Latijn eenvoudigweg elke soort soldaat betekenden, inclusief infanterie. Een opmerkelijke drager was de Amerikaanse muzikant Miles Davis (1926-1991). Miles, die dankzij jazzgrootheid Miles Davis een permanent laagje cool kreeg, is een zelfverzekerde en gepolijste jongensnaam die begint met M en die vooral wordt gewaardeerd door beroemde baby-naamgevers, waaronder Elisabeth Shue, Mayim Bialik, Larenz Tate, Joan Cusack en Lionel Ritchie. Leuke weetjes over de naam Miles: Miles was de naam van de eerste vertaler van de Bijbel in het Engels – de Engelse monnik Miles Coverdale, wat ook de naam is van een personage uit Hawthorne’s The Blithedale Romance. Miles Hendon speelt een rol in Mark Twains The Prince and the Pauper, en Miles was een van de jonge kinderen in Henry James's The Turn of the Screw. Miles – of Myles – Standish was de leider van de Pilgrim Fathers. Miles is ook een favoriete film- en tv-personagenaam uit de tijd van Murphy Brown tot 24 en Avatar. De naam Miles komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij de Britse schaakgrootmeester Anthony Miles.

Beroemdheden met de naam Miles

Miles Teller
Acteur

Miles Teller (Downingtown, 20 februari 1987) is een Amerikaans acteur. In 2011 speelde hij in de remake Footloose en in 2013 speelde hij samen met Shailene Woodley de hoofdrol in de film The Spectacular Now. Met de laatstgenoemde film won hij samen met Woodley op het Sundance Film Festival de speciale juryprijs. In de boekenverfilming Divergent speelt hij de rol van Peter.

Miles Davis
Muzikant

Miles Dewey Davis III was een Amerikaans jazzcomponist, trompettist en multi-instrumentalist. Hij is een van de belangrijkste en meest invloedrijke jazzmuzikanten uit de geschiedenis.

Miles Kane
Muzikant

Miles Kane is een Britse muzikant en tevens frontman van The Last Shadow Puppets. Hij was de vocalist en leadgitarist van The Rascals, die in augustus 2009 is opgeheven na het vertrek van Miles Kane. Verder deelt hij de leadzang met Alex Turner in The Last Shadow Puppets.

Muziek met de naam Miles

Another 45 Miles
Artiest: Golden Earring

Another 45 Miles is een nummer van de Nederlandse band Golden Earring. In 1969 is het nummer uitgebracht als single dat niet op een album verscheen. Het is de eerste uitgave van de band onder de naam Golden Earring, waar alle voorgaande singles en albums verschenen onder de naam Golden Earrings. "Another 45 Miles", geschreven en gezongen door gitarist George Kooymans en geïnspireerd door twee tournees van de band in de Verenigde Staten[3], gaat over een man die na een lange rit nog 45 mijl (72 kilometer) moet rijden tot hij weer thuis bij zijn gezin is. Het is het laatste Earring-nummer waarop drummer Sieb Warner te horen is, die in de zomer van 1970 werd vervangen door Cesar Zuiderwijk.[

Organisaties met de naam Miles

Frequentflyerprogramma: Miles & More

Miles & More is het frequentflyerprogramma van twaalf verschillende luchtvaartmaatschappijen. Lufthansa heeft Miles & More op 1 januari 1993 opgericht. In 2000 sloot Austrian Airlines zich aan en in 2003 sloot LOT zich ook aan. Verder zijn er nog een aantal kleinere maatschappijen die Miles & More hanteren; Air Dolomiti, Air One, Adria Airways en Croatia Airlines. Op 26 maart 2006 heeft Swiss "Swiss Travel Club" verruild voor Miles & More. Vanaf 27 maart 2009 wordt tevens het frequentflyerprogramma Privilege van Brussels Airlines in Miles & More geïntegreerd. Het programma biedt de mogelijkheid om te sparen voor vluchten bij alle Star Alliance-leden, daarnaast kunnen klanten status opbouwen, welke verschillende voordelen kan opleveren.

Namen die lijken op Miles

  -   Milas   -   Miley

Hoe spel ik de naam Miles?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • L Liverpool
 • E Edison
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • E Eva
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • L Lima
 • E Echo
 • S Sierra

Zo spel je Miles met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Miles in braille

m
i
l
e
s

Zo sein je Miles in morsecode

— —
· ·
· — · ·
·
· · ·

Zo sein je Miles met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Miles bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 5 letters