Leela Geboortekaartje naam Leela m2

Betekenis Leela

Speels, Amusant (uit Sanskriet), Nacht, Geboren in de nacht (afgeleid van Layla)
Meer informatie

Geslacht

Leela wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Leela is Hindoestaans

Naamsopbouw

Leela is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, e, a) en 2 medeklinkers (l, l).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Leela

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Leela is een prachtige meisjesnaam.De betekenis van de naam Leela is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Leela is allereerst een mooie naam uit het Sanskriet. Leela is een alternatieve transcriptie van de populaire naam Lila. Een naam van Indiase origine dus. Een aantal varianten zijn: लीला(Hindi), లీలా(Telugu), ಲೀಲಾ(Kannada), லீலா(Tamil) en ലീലാ(Malayalam). De naam Leela is ook een variant van de naam Lela, en daarmee van de Arabische naam Layla. De betekenis is dan Nacht, Donker, of Geboren in de Nacht. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Indiase actrice Leela Naidu en danseres Leela Samson. De naam is ook ontdekt door BA-ers (Bekende Amerikanen. Onder andere filmmaker Ethan Minsker noemde zijn dochter Leela. De naam Leela doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Turanga Leela is een personage in de Amerikaanse tv serie "Futurama", Leela is een metgezel in de TV serie "Doctor Who" , Leela Kantaria een hoofdkarakter in Nikita. En Leela is natuurlijk hoofdpersoon in het boek Leela's book van schrijfster Alice Albinia.

Beroemdheden met de naam Leela

Leela Savasta
Actrice

Leela Savasta is een Canadese actrice. Ze speelde Clair Crosby in de film Black Christmas uit 2006. Ze is vooral bekend door haar bijrollen in de tv-shows, Battlestar Galactica als Tracey Anne, Cra$h & Burn als Lucia Silva en Lorna Salazar in Intelligence.

Leela James
Zangeres

Leela James (Los Angeles, Californië, 2 juni 1983) is een Amerikaanse soulzangeres.

Leela Samson
Danseres

Leela Samson is een Bharatanatyam-danseres, choreograaf, instructeur, schrijfster en actrice uit India. Als soliste staat ze bekend om haar technische virtuositeit en doceert ze jarenlang Bharatanatyam bij Shriram Bhartiya Kala Kendra in Delhi.

Leela Naidu
Actrice

Leela Naidu was een Indiase actrice die speelde in een klein aantal Hindi en Engelse films, waaronder Yeh Raste Hain Pyar Ke, gebaseerd op de echte Nanavati-zaak, en The Householder, de eerste film van Merchant Ivory Productions.

Boeken met de naam Leela

Leela's book
Auteur: Alice Albinia

Leela - verleidelijk, zwijgzaam, gekweld - verhuist vanuit New York terug naar Delhi. Ze weet dat haar terugkeer onzekere, evenwichtige levens zal verstoren. Tweeëntwintig jaar geleden werd haar zus verleid door Vyasa, een jonge universiteitsdocent. Nu een vooraanstaand Sanskrietgeleerde, bereidt Vyasa zich voor op het onwaarschijnlijke huwelijk van zijn zoon Ash met het kind van een hindoe-nationalist. Naast Leela's ontwrichtende aanwezigheid arriveert Ash's hedonistische tweelingzus Bharati uit Londen en verlaat ze met tegenzin haar kosmopolitische universiteitsleven om Ash te zien trouwen. Ash is ondertussen verliefd geworden op zijn aanstaande zwager. Het drama wordt vrolijk voorgezeten door Ganesh, de goddelijke schrijver met het olifantenhoofd van India's grote epos, de Mahabharata. De patriarchen van de familie denken misschien dat ze de bruiloft voor hun eigen egoïstische doeleinden hebben geregeld, maar volgens Ganesh is hij degene die de gebeurtenissen leidt - in een poging om Leela, zijn geliefde heldin, te redden van zijn sluwe vijand Vyasa. Alice Albinia keerde zich tot fictie na een bekroond reisboek en heeft een briljant speelse en genre-tartende eerste roman geschreven. Ambitieus en vermakelijk, Leela's Book weeft een verhaal over het hedendaagse Delhi dat religieuze en sociale grenzen overschrijdt en teruggaat tot de oorsprong van de Mahabharata zelf. van Vyasa.

Namen die lijken op Leela

Laila   -   Lale   -   Lalla   -   Layla   -   Leila   -   Lela   -   Leyla   -   Lila   -   Lilly   -   Lilo   -   Lily   -   Lola   -   Loļs

Hoe spel ik de naam Leela?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • E Edison
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • E Echo
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Leela met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Leela in braille

l
e
e
l
a

Zo sein je Leela in morsecode

· — · ·
·
·
· — · ·
· —

Zo sein je Leela met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Leela bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 5 letters