Darwin Geboortekaartje naam Darwin j2

Betekenis Darwin

Geliefde vriend
Meer informatie

Geslacht

Darwin wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Darwin is Engels

Naamsopbouw

Darwin is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 4 medeklinkers (d, r, w, n).

Darwin wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Darwin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Darwins is een mooie en speciale jongensnaam. Speciaal, omdat iedereen de naam wel kent, maar de naam best weinig wordt gegeven door ouders. En dan kennen we die persoon, Charles Darwin, ook nog eens omdat het zijn achternaam is, en niet zijn voornaam. Genoeg ouders hebben naturalist Charles Darwin, de vader van de evolutietheorie, een waardige held gevonden om deze naam te geven. Bonus is de mooie betekenis. De naam Darwin is een Engelse jongensnaam en betekent "beste vriend". De naam Darwin wordt het meest gegeven door ouders in de VS, maar de naam is ook populair bij ouders in Colombia, Frankrijk en Australië. Bekende mensen met de naam komt je overal tegen. Darwin Atapuma is een wielrenner uit Colombia, Darwin Torres een bekende voetballer uit Urugay, Darwin Shaw een bekende Amerkaanse acteur en voetballer Darwin Celer komt uit El Salvador.

Beroemdheden met de naam Darwin

Darwin Shaw
Acteur

Darwin Shaw is een Britse toneel-, film- en televisieacteur en regisseur. Voorheen werkte hij als arts, maar in 2004 heeft hij zich omgeschoold tot acteur bij LAMDA, nadat hij theater had gestudeerd in New York City.

Choppa
Rapper

Darwin Turner, beter bekend onder zijn artiestennaam Choppa, is een Amerikaanse rapper en songwriter.

Darwin Barney
Honkballer

Darwin James Kunane Barney is een Amerikaanse voormalige professionele honkbal-infielder en huidige coach. Hij speelde in de Major League Baseball voor de Chicago Cubs, Los Angeles Dodgers en Toronto Blue Jays.

Boeken met de naam Darwin

De bril van Darwin
Auteur: Mark Nelissen

Hét standaardwerk over darwinisme op veler verzoek opnieuw beschikbaar Waar komt het verschil tussen man en vrouw vandaan? Waarom plegen mensen overspel? En waarom zijn ze vaak zo agressief? Hoe is onze taal ontstaan? En wat is lichaamstaal? Waar komt homoseksualiteit vandaan? Hebben alleen mensen een bewustzijn? Ons gedrag is niet zo vanzelfsprekend als men lange tijd gedacht heeft. Gedrag is een bijzonder complex gegeven. Sinds Darwin weten we dat de wortels ervan te vinden zijn in een ver en grijs verleden. Onze kennis hierover is de laatste decennia zo duizelingwekkend snel geëvolueerd dat het nog moeilijk volgen is. Bovendien liggen alle inzichten beschreven in grotendeels ontoegankelijke vakliteratuur. Dit boek ontsluit deze kennis voor ieder van ons en neemt ons mee op een fascinerende zoektocht naar de wortels van het menselijke gedrag.

Muziek met de naam Darwin

Darwin Deez
Artiest: Band

Darwin Deez is een Amerikaanse indieband uit New York City, getekend bij muzieklabel Lucky Number Music. De frontman van de groep, Darwin Deez, groeide op in Chapel Hill, North Carolina, studeerde aan de Wesleyan University en was gitarist bij Creaky Boards. Darwin Smith woont in Brooklyn, New York.

Films met de naam Darwin

The Darwin Awards (2006)

Als je jezelf op onvoorstelbaar stompzinnige wijze de dood injaagt (of onvruchtbaar maakt), kom je in aanmerking voor een eervolle vermelding bij The Darwin Awards (een website en boekenserie). Denk aan het ontsteken van een raket in je auto, of jongleren met handgranaten. Onafhankelijk filmmaker Taylor kreeg allerlei filmsterren voor de camera die diverse gedocumenteerde gevallen naspelen, met Joseph Fiennes en Winona Ryder in het kaderverhaal als verzekeringsagenten. De sterf/ongevalstukjes zijn solide gespeeld, net als de romcom plagerijtjes tussen Fiennes en Ryder.

Geografie met de naam Darwin

Eiland: Darwin

Darwin (ook Culpepper Island genoemd) is een van de Galapagoseilanden en behoort tot Ecuador. Het eiland is 0,98 km² groot, het hoogste punt is 165 meter. Het wordt eigenlijk alleen door duikcruises bezocht. Aan land gaan is voor toeristen verboden. Dit eiland is in het verre noordwesten van de Galapagoseilanden gelegen en wordt daardoor niet vaak bezocht. Pas in 1964 kreeg het voor het eerst bezoek. Ten zuidoosten van het eiland bevindt zich Darwin's Arch. Darwin's Arch stortte op 17 mei 2021 door erosie in waardoor slechts de twee pilaren overeind bleven.[

Stad: Darwin

Darwin is de hoofdstad van het Noordelijk Territorium van Australië. De stad heeft 132.045 inwoners en is de noordelijkst gelegen stad van het land.

Hoe spel ik de naam Darwin?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • W Washington
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • A Ali
 • R Ruben
 • W Wendy
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • A Alfa
 • R Romeo
 • W Whiskey
 • I India
 • N November

Zo spel je Darwin met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter w
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Darwin in braille

d
a
r
w
i
n

Zo sein je Darwin in morsecode

— · ·
· —
· — ·
· — —
· ·
— ·

Zo sein je Darwin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter w
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Darwin bekijken?

Top 10 jongensnamen met een D

Top 10 jongensnamen met 6 letters