Sergio Geboortekaartje naam Sergio j2

Betekenis Sergio

Dienaar, helper (van Sergius /ˈsɜːrdʒiəs/ )
Meer informatie

Geslacht

Sergio wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sergio is Italiaans en Latijns-Amerika.

Naamsopbouw

Sergio is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, o) en 3 medeklinkers (s, r, g).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sergio

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sergio is een mooie, dienende jongensnaam. De naam Sergio is afgeleid van de naam Sergius. En Sergius /ˈsɜːrdʒiəs/ is een mannelijke voornaam van oude Romeinse oorsprong naar de naam van de Latijnse gens Sergia of Sergii van koninklijke en republikeinse leeftijden. Deze Latijnse naam wordt verklaard als 'wachter, dienaar'. De naam vinden we in de Romeinse geschiedenis: Lucius Sergius Catilina, in 63 voor Christus de leider van een samenzwering tegen de Romeinse staat. Vervolgens komt hij voor in het Nieuwe Testament als de naam van een Romeinse landvoogd op Cyprus, Sergius Paulus (Handelingen 13, 7 en volgende). Het is een veel voorkomende christelijke naam, ter ere van Sint Sergius, of in Rusland, van Sint Sergius van Radonezh, en is de naam van vier pausen. Het heeft geleid tot talrijke varianten, die tegenwoordig vooral in de Romaanse (Serge, Sergio, Sergi) en Slavische talen (Serhii, Sergey, Serguei) voorkomen. Het is niet gebruikelijk in het Engels, hoewel de Anglo-Franse naam Sergeant er mogelijk verband mee houdt. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Argentijnse voetballer Sergio Agüero, de Spaanse voetballer Sergio Ramos en de Braziliaanse muzikant Sérgio Santos Mendes. In Nederland is Sergio Hermans een bekende naam. Hij is chef kok en runde meerdere restaurants met Michelin sterren. En de leukste Nederlander met de naam is wellicht wel Sergio Vyent, de presentator van First Dates. Spellingsvarianten die allemaal bestaan in Nederland zijn onder andere Sérgio , Sèrgio , Sergió en Sergiò

Beroemdheden met de naam Sergio

Sergio Vyent
Presentator

Sergio Gilberto Vyent (Amsterdam, 6 juli 1970) is een Nederlands televisiepersoonlijkheid. Hij kreeg in 2017 in Nederland bekendheid als gastheer van de Nederlandse versie van het televisieprogramma First Dates en First Dates Hotel. Het theaterprogramma Sinatra - Under His Skin ging in 11 november 2021 in de Schouwburg in Amstelveen in première, waarin Vyent samen met Jim Bakkum een ode brengt aan Frank Sinatra. Omdat het theaterprogramma gelijktijdig plaats zou vinden met de opnames van het tiende seizoen van First Dates stopte hij in 2021 bij het tv-programma.

Sergio Herman
Chef kok

Sergio Herman (Oostburg, 5 mei 1970) is een Nederlandse chef-kok en horecaondernemer. Herman is eigenaar van verschillende horecabedrijven en was tot 2013 eigenaar van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant Oud Sluis. Hierdoor was hij de derde en jongste chef-kok in de Nederlandse geschiedenis met drie sterren.

Sergio Leone
Regisseur

Sergio Leone was een Italiaanse filmregisseur. Hij is vooral bekend geworden door de regie van klassiekers als The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West en Once Upon a Time in America.

Sergio Ramos
Voetballer

Sergio Ramos García is een Spaans voetballer die centrale verdediger is. Hij verruilde Sevilla FC in augustus 2005 voor Real Madrid, waar hij tot 2021 bleef spelen en sinds 2015 de aanvoerdersband droeg als opvolger van Iker Casillas. Na afloop van zijn contract tekende hij voor twee seizoenen bij Paris Saint-Germain.

Sergio Agüero
Voetballer

Sergio Leonel Agüero del Castillo – alias Kun Agüero – is een Argentijns voormalig voetballer die doorgaans in de aanval speelde. Hij kwam uit voor Independiente, Atlético Madrid, Manchester City en FC Barcelona. Agüero debuteerde in 2006 in het Argentijns voetbalelftal.

Serge Baguet
Wielrenner

Serge Baguet (18 augustus 1969 - 9 februari 2017) was een Belgische professionele wielrenner. Hij werkte vijf jaar voor Lotto en één jaar voor Vlaanderen 2002. Zijn belangrijkste overwinningen waren etappes in de Tour du Limousin en de Ronde van Groot-Brittannië. Na zes jaar profwielrennen werd hij dakdekker.

Boeken met de naam Sergio

De liefde volgens Sergio
Auteur: Sergio Vyent

Alles wat je ooit wilde weten over de liefde, met tips & tricks van de beroemdste koppelaar van Nederland Alles wat je ooit wilde weten over de liefde, met tips & tricks van de beroemdste koppelaar van Nederland De liefde volgens Sergio staat vol met persoonlijke ontboezemingen en romantische inzichten van Nederlands bekendste koppelaar. In vijfentwintig hartverwarmende verhalen vertelt Sergio over hoeveel hij houdt van zijn geliefden, zijn kinderen, zijn ouders. Maar ook doet hij in verschillende anekdotes uit de doeken hoeveel liefde hij voelt voor zijn werk, voor zijn vrienden en voor kunst. Het mooie van liefde is namelijk dat het overal te vinden is. Al snapt geen mens werkelijk hoe de liefde werkt, Sergio staat er altijd voor open om zelfs de hardst gebroken harten opnieuw te laten bonzen! In dit boek geeft hij tips en maakt hij lijstjes: de beste manieren om je relatie fijn en spannend te houden, een overzicht van leuke liefdeskoppels uit de geschiedenis en de beste muziek om een romantische sfeer te creëren. De liefde volgens Sergio is de perfecte mix van humor en romantiek voor iedereen die in de liefde gelooft! ‘Ontwapenend en eerlijk deelt Sergio zijn ervaringen en wijsheden omtrent de liefde. Dit boek leest als een mooi gesprek met een goede vriend.’ Marion Pauw

Films met de naam Sergio

Sergio (2020)

Sergio is een film uit 2020 van regisseur Greg Barker. Sérgio Vieira de Mello is Braziliaans diplomaat van de Verenigde Naties. In het jaar 2003 reist hij als Hoge Commissaris voor de Mensenrechten naar Irak om er vrede te bewerkstelligen. Niet enkel zijn werk houdt hem bezig, ook zijn partner Carolina is steeds in zijn gedachten en hij koestert de wens om meer tijd met haar door te brengen. Dan volgt tragisch nieuws.

Namen die lijken op Sergio

Serge

Hoe spel ik de naam Sergio?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • E Edison
 • R Roma
 • G Gallipoli
 • I Italia
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • E Eva
 • R Ruben
 • G Guus
 • I Iris
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • E Echo
 • R Romeo
 • G Golf
 • I India
 • O Oscar

Zo spel je Sergio met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r
gebarentaal letter g
gebarentaal letter i
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Sergio in braille

s
e
r
g
i
o

Zo sein je Sergio in morsecode

· · ·
·
· — ·
— — ·
· ·
— — —

Zo sein je Sergio met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r
nautische vlag letter g
nautische vlag letter i
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sergio bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 6 letters