Lien Geboortekaartje naam Lien m2

Betekenis Lien

Boodschapper van een engel (van het Griekse 'angelos'), Vrije man (van Caroline), Jonge palmboom, Teder, Vriendelijk, Zacht (van Lina)
Meer informatie

Geslacht

Lien wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lien is Nederlands en Onbekend.

Naamsopbouw

Lien is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (l, n).

Populariteit van de naam Lien

Lien is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lien tussen 2019 en 2023. De naam Lien is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Lien is 30x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Lien maak je ook deze 4 babynamen:
Neil - Line - Leni - Elin

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lien

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lien is een mooie meisjesnaam. De betekenis van de naam “Lien” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Zo is de naam Lien een verkorte vorm van namen als Angeline, Caroline of Lina. De naam Angeline heeft als betekenis "Boodschapper, Boodschapper van God, Boodschapper van een engel (van het Griekse 'angelos'). Caroline is afgeleid van de Germaanse naam Karel. Deze naam betekent "man" in de betekenis "vrij maar niet van adel". De Engelse variant is Lynn (afgeleid van Linda, Carolyn of Kathlyn) wat "schild van lindehout" of "slang" betekent. Lien is ook een Vietnamese naam voor meisjes. De betekenis is dan `sterk, dapper, vrij`. De naam Lien is al langere tijd zeer populair bij ouders in België. En de laatste jaren geven ouders in Nederland de naam ook graag aan hun dochter. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Vlaanderen en Nederland. Lien van de Kelder is een bekende Vlaamse actrice, Lien Huyghebaert een bekende atlete en Lien de Greef een bekende zangeres (onder de naam Lady Linn). Lien Deyers is een Nederlandse actrice, en Lien Gisolf een atlete. De Vlaamse groep Spring heeft een nummer gemaakt met de titel Lien, en Alatáriël is de elfennaam van Lien en komt voor in het boek In de Ban van de Ring (Alatáriël is de bijnaam van Galadriel).

Beroemdheden met de naam Lien

Lien Gisolf
Atlete

Carolina Anna Gisolf was een Nederlandse atlete, die in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw als hoogspringster furore maakte. Ze werd wereldrecordhoudster op dit onderdeel en nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen, met een zilveren medaille als resultaat.

Lady Linn
Actrice

Lady Linn, artiestennaam van Lien De Greef (Sint-Amandsberg, 14 september 1981[1]), is een Belgische zangeres. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificent Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul.

Lien Deyers
Actrice

Lien Deyers, pseudoniem van Nicolina Dijjers Spanier, (Amsterdam, 5 november 1909 – overlijdensdatum onbekend)[1] was een Nederlandse filmactrice, die in de Duitse filmindustrie werkte. Ze was de eerste Nederlandse filmactrice met enige sterrenstatus in het buitenland.

Lien Huyghebaert
Atlete

Lien Huyghebaert (Roeselare, 31 augustus 1982) is een voormalige Vlaams atlete. Ze werd diverse malen Belgisch jeugdkampioene bij het verspringen, hink-stap-springen, op de 100 en de 200 m

Lien van de Kelder
Actrice

Lien Van de Kelder (Kortrijk, 30 oktober 1982) is een Vlaamse actrice en juriste. Ze werd bekend door haar rol als Sofie Bastiaens in de televisieserie Thuis. In de politiereeks Zone Stad speelde ze vier seizoenen lang de rol van inspecteur Fien Bosvoorde en in de soap Familie als Marie Devlieger.

Boeken met de naam Lien

Lien mag naar Oma
Auteur: Karel Verleyen

Lien is dolblij. Ze mag naar oma. Bij oma eet ze altijd heerlijke taratata. Tante Jo zal haar brengen met de bus. Lien zit al. De deur klapt dicht. De bus rijdt weg, en tante Jo staat nog buiten: ien wil haar roepen, maar het is te laat... Bij de witte toren stapt Lien uit. Ze loopt een straat in, en nog een. Lien wordt bang. Waar is tante Jo? En waar is het huis van oma?

Muziek met de naam Lien

Lien
Artiest: Spring

Lien is een lied van Spring Het begin van de songtekst is: Urenlang heb ik gezocht ik kon je nergens vinden Ik maakte deze lange tocht want dat doen vrienden Meisje zeg me wat er scheelt je zit daar als een wassen beeld waar is die mooie lach van jou je weet toch dat ik van je hou Lien laat eens zien wat de kleur is van je ogen je tranen moeten drogen jouw glimlach wil ik zien Lieve Lien, toe laat eens zien dat je zin hebt om te leven dat jij iets wil beleven

Films met de naam Lien

Le Lien (2007)

Natuurlijk geen directe link met de naam Lien, maar de naam zit gewoonweg wel in de film :-) Le Lien is een film van regisseur Denis Malleval. Tijdens de oorlog weet Eva op miraculeuze wijze te ontsnappen aan de klopjacht die ervoor gezorgd heeft dat haar hele familie naar Auschwitz is gedeporteerd. Daarbij zit ook haar kleindochter Sarah, die maar enkele maanden oud is. Het is nu 1959 en Eva is 55 jaar. Ze is hertrouwd met Nathan. Ze is docente Frans op een lyceum en probeert een nieuw leven op te bouwen met haar man. Op een dag ontmoet ze Meunier, de vader van Sylvie, een nieuwe leerlinge in haar klas. Eva herkent in deze man een van de mannen die haar familie heeft gedood. Ze heeft sterke vermoedens dat Sylvie in werkelijkheid Sarah is. Van wie ze altijd heeft gedacht dat ze dood was...

Organisaties met de naam Lien

Kledingmerk: Lien & Giel

Lien & Giel is een dames kledingmerk. Hét kleurrijke Nederlandse merk voor vrouwen. Colour up your life!

Namen die lijken op Lien

Fien   -   Lana   -   Lena   -   Leni   -   Leny   -   Lian   -   Lieke   -   Liene   -   Lieve   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Luèn   -   Luna   -   Lune   -   Lyna   -   Lynn   -   Mien   -   Pien   -   Sien

Hoe spel ik de naam Lien?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Lien met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Lien in braille

l
i
e
n

Zo sein je Lien in morsecode

· — · ·
· ·
·
— ·

Zo sein je Lien met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lien bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 4 letters