Ella Geboortekaartje naam Ella m2

Betekenis Ella

God Is Degene Bij Wie Ik Zweer, God Is Mijn Eed, God Heeft Gezworen, Dageraad, Licht
Meer informatie

Geslacht

Ella wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ella is Grieks en Hebreeuws.

Ella is afgeleid van de naam Elisabeth

Naamsopbouw

Ella is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, a) en 2 medeklinkers (l, l).

Populariteit van de naam Ella

Ella is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ella tussen 1999 en 2023. De naam Ella is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Ella is 325x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Ella maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ella

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Meest waarschijnlijk is de naam Ella een afgeleide van Elisabeth, zoals zoveel namen. Maar er zijn meer versies over de oorsprong van de naam Ella. Volgens één versie wordt de naam Ella uit het Grieks vertaald als "dageraad", "licht". De naam Ella is wijdverbreid in veel Engelssprekende landen. Volgens een andere versie heeft de naam Ella Normandische wortels en is het een verkorte versie van de Germaanse naam Alia, die een integraal onderdeel is van sommige Germaanse namen, wat 'andere' betekent. Er is ook een vertaling uit het Duits - "alles", "volledig". Ella is nog steeds een populaire naam in de Verenigde Staten en UK. Ook in Nederland en België wordt de naam vaak door ouders gegeven.

Beroemdheden met de naam Ella

Ella Peddemors
Voetbalster

Ella Peddemors (Enschede, 6 augustus 2002) is een Nederlands voetbalspeelster. Ze komt voor FC Twente uit in de Vrouwen Eredivisie. In 2021 scheurde haar kruisband in een training, en speelde ze dat jaar bijna geen wedstrijden meer. Sinds het eind van het jaar staat ze weer in de basis van FC Twente.

Ella Kalsbeek
Politica

Neeltje Adriana (Ella) Kalsbeek-Jasperse (Middelburg, 5 januari 1955) is een Nederlands politicus. Namens de Partij van de Arbeid was ze lid van de Tweede Kamer en korte tijd staatssecretaris van Justitie. Sinds 1 augustus 2014 is zij voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Ella Fitzgerald
Zangeres

Ella Fitzgerald (Newport News (Virginia), 25 april 1917 – Beverly Hills (Californië), 15 juni 1996) was een Amerikaanse jazzzangeres die als een van de grootste jazzvocalisten ooit wordt beschouwd.

Boeken met de naam Ella

Het boek van Ella
Auteur: Imme Dros

Ella krijgt nieuwe schoenen en ze mag ze zelf uitkiezen. Er staat een paar rode schoenen in de winkel, en Ella weet het meteen zeker. `Ik wil die! zegt ze, en ze beweert dat ze passen. Als Ella bijna jarig is ziet ze per ongeluk welk cadeau haar ouders voor haar gekocht hebben. Wat moet ze doen nu ze het geheim heeft ontdekt? De boeken van imme Dros werden bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, de Woutertje Pieterse Prijs (o.a. voor Annetje Lie in het holst van de nacht) en een record aantal Zilveren Griffels. In deze voorleesbundel staan vijf Ella-verhalen. Drie ervan werden bekroond met een Zilveren Griffel en een met de Woutertje Pieterse Prijs voor tekst en illustraties.

Namen die lijken op Ella

  -   Ela   -   Eli   -   Elle   -   Ellen   -   Elles   -   Ellie   -   Ellis   -   Elly   -   Els   -   Illi   -   Illy   -   Uli   -   Ulla

Hoe spel ik de naam Ella?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Ella met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Ella in braille

e
l
l
a

Zo sein je Ella in morsecode

·
· — · ·
· — · ·
· —

Zo sein je Ella met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ella bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 4 letters