Emmanuel Geboortekaartje naam Emmanuel j2

Betekenis Emmanuel

God is met ons (van Hebreeuwse naam עִמָּנוּאֵל,)
Meer informatie

Geslacht

Emmanuel wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Emmanuel is Frans en Hebreeuws.

Naamsopbouw

Emmanuel is een lange naam en bestaat uit 8 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 4 klinkers (e, a, u, e) en 4 medeklinkers (m, m, n, l).

Populariteit van de naam Emmanuel

Emmanuel is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Emmanuel in 2023. De naam Emmanuel is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Emmanuel is 17x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Emmanuel

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Emmanuel is een mooie en klassieke naam. De naam Emmanuel is een mannelijke naam van Hebreeuwse oorsprong. Het is een spellingsvariant van Immanuel, en dus vertaalt deze naam zich naar "God is met ons", een prachtige manier om baby kennis te laten maken met je geloof. Immanuel is een naam die zijn oorsprong vindt in de bijbelse Hebreeuwse naam עִמָּנוּאֵל, wat "God met ons" betekent. Nog specifieker: Immanuel, ook wel Emmanuel, Emanuel of Imanu'el (Hebreeuws: עִמָּנוּאֵל, "God [is] met ons") is een in de Hebreeuwse Bijbel voorkomende (jongens)naam, in Jesaja 7:14 en 8:8. In het christelijke Nieuwe Testament wordt in Matteüs 1:23 de tekst uit Jesaja 7:14 geciteerd, geïnterpreteerd als voorspelling van de komst van de Messias, in het bijzonder in de persoon van Jezus. In het jodendom worden de passages in het boek Jesaja letterlijk begrepen als verwijzing naar een kind, geboren in de regeerperiode van koning Achaz. Een verband met profetieën van de Messias wordt niet gelegd. Gedacht wordt aan Achaz' zoon en opvolger koning Hizkia of aan een zoon van Jesaja zelf. Soms wordt de naam afgekort tot Manu of Manuel. In vrijwel alle Nederlandse Bijbelvertalingen wordt de schrijfwijze Immanuel gehanteerd. In oudere vertalingen is el voorzien van een trema: Immanuël. Enkele vrouwelijke vormen van deze naam zijn Emmanuelle, Emanuelle en Emanuela. De naam komt dus voor in de Hebreeuwse Bijbel en het Christelijke Oude Testament en werd gezien als een teken dat God het Huis van David zal beschermen. Als je dit belangrijke deel van je leven met je baby wilt delen - en ervoor wilt zorgen dat ze zich veilig en geborgen voelen - zal Emmanuel een geweldige indruk achterlaten. In Nederland en België kennen we ook de spellingsvarianten Emmanuël , Emmanuèl , Emmanuél en Emmanuêl. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Franse president Emmanuel Macron en . In België kennen wij natuurlijk de prins Emmanuel van België, en is Manu Keirse een bekende psycholoog. In Nederland is uitgever Emanuel Querido een bekende naam.

Beroemdheden met de naam Emmanuel

Manu Keirse
Wetenschapper

Emmanue͏̈l Antoine Gerard Cornelius (Manu) Keirse (Brugge, 5 februari 1946) is een Vlaams klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen. Hij werkte op het kabinet van het ministerie van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, was directeur van de Patiëntenbegeleiding van de Universitaire Ziekenhuizen KU Leuven en directeur-bestuurder van het Regionaal Ziekenhuis in Leuven. Keirse geeft les aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Benelux-universiteit in Eindhoven. Door zijn doctoraat-studie werd hij expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg. Sinds 2012 is hij secretaris voor gezinspolitiek bij de Gezinsbond.

Emmanuel van België
Prins

Emmanuel Léopold Guillaume François Marie (Anderlecht, 4 oktober 2005), Prins van België, is het derde kind van koning Filip van België en koningin Mathilde en derde in lijn voor de troonopvolging. Hij is geboren op 4 oktober 2005 om 13:06 uur in het Erasmus Ziekenhuis in Anderlecht. Prins Emmanuel werd gedoopt op zaterdag 10 december 2005 in de kapel van het kasteel van Ciergnon, het Ardense buitenverblijf van koning Albert. Als dooppeter kreeg hij erfgroothertog Willem van Luxemburg; zijn doopmeter is zijn tante Elisabeth gravin d'Udekem d'Acoz.

Emmanuel Petit
Voetballer

Emmanuel ("Manu") Laurent Petit (Dieppe, 22 september 1970) is een Frans voormalig profvoetballer. De middenvelder begon als prof in 1988 bij AS Monaco. In 1997 werd Petit gecontracteerd door Arsenal. In zijn eerste seizoen bij de club uit Londen werd Petit direct landskampioen. Datzelfde jaar volgde op het wereldkampioenschap voetbal 1998 de wereldtitel met Frankrijk. Petit bepaalde in de finale tegen Brazilië de eindstand op 3-0, nadat spelmaker Zinédine Zidane de eerste twee Franse treffers voor zijn rekening had genomen. Petit won met Frankrijk ook de Europese titel op Euro 2000.

Emmanuel Macron
President

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron (Amiens, 21 december 1977) is een Frans politicus. Sinds 14 mei 2017 is hij president van Frankrijk. Hij wordt door de meeste waarnemers als sociaal-liberaal beschouwd.[1] Van 26 augustus 2014 tot 30 augustus 2016 was hij minister van Economie, Industrie en Digitale Economie in een regering geleid door premier Manuel Valls (PS). Op 7 mei 2017 won hij de Franse presidentsverkiezingen, tegen Marine Le Pen van het Front National, met een score van 66,1% van de stemmen. Bij zijn aantreden was hij 39 jaar oud en daarmee de jongste Franse president ooit. Op 24 april 2022 won hij de presidentsverkiezing met 58,55 procent van de stemmen.[2] De tegenstander was nogmaals Marine Le Pen. Uit hoofde van zijn functie is Macron ook co-vorst van Andorra.

Boeken met de naam Emmanuel

Immanuel
Auteur: Renske Huisman, Nina Dulleck

Immanuel, God-met-ons. Dit kerstprentenboekje vertelt over de bijzondere geschiedenis van het kerstfeest. God wilde dichtbij de mensen komen. Om hen weer hoop te geven. Hoop die ze lang geleden verloren hadden... In eenvoudige woorden en korte zinnen beschrijft Renske Huisman de link tussen de schepping en het kerstverhaal. De illustraties van Nina Dulleck geven een bijzondere sfeer aan dit boek en haar oog voor detail zal kinderen zeker niet ontgaan. Een kerstboek waar kinderen lang van zullen genieten! Bijzonder geschikt als geschenk voor (zondags)scholen en clubs vanwege de aantrekkelijk lage prijs. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Hoe spel ik de naam Emmanuel?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • M Madagaskar
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • N New York
 • U Uppsala
 • E Edison
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • M Mila
 • M Mila
 • A Ali
 • N Naomi
 • U Ursula
 • E Eva
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • M Mike
 • M Mike
 • A Alfa
 • N November
 • U Uniform
 • E Echo
 • L Lima

Zo spel je Emmanuel met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter u
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Emmanuel in braille

e
m
m
a
n
u
e
l

Zo sein je Emmanuel in morsecode

·
— —
— —
· —
— ·
· · —
·
· — · ·

Zo sein je Emmanuel met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter u
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Emmanuel bekijken?

Top 10 jongensnamen met een E