Marlon Geboortekaartje naam Marlon u2

Betekenis Marlon

Machtig, adelaar, valk
Meer informatie

Geslacht

Marlon wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Marlon is Frans

Naamsopbouw

Marlon is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 4 medeklinkers (m, r, l, n).

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Marlon

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Marlon is een mooie jongens en meisjesnaam. In bijna alle landen geven ouders de naam Marlon vaker aan een jongen dan aan een meisje. In Nederland en België geven ouders de naam 7 van de 10 keer aan een jongen. De naam is ook erg populair bij ouders in Brazilië, de VS, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De betekenis is zoiets als 'kleine oorlogszuchtige'; Kleine havik en kan ook worden teruggevoerd op het Oudfrans waar het "kleine havik" betekent. Spelling varianten van de naam die echt bestaan zijn onder meer Márlon, Marlón, Mârlon en Marlõn. Marlon is in de VS een halve eeuw lang verbonden geweest met Marlon Brando, die de Franstalige naam van zijn vader heeft geërfd, en is vooral goed gebruikt door Afro-Amerikanen, waaronder de families Jackson en Wayans. Hoewel het nu veel minder wordt gehoord dan in de jaren zeventig, kan dit veranderen als ouders naar de namen van oude Hollywood-sterren kijken. De naam is ook populair voor kindjes van BA-ers (Bekende Amerikanen) Keith Richards, Dennis Miller en (meer recentelijk) Monet Mazur hebben allemaal zonen genaamd Marlon. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer de al genoemde Marlon Brando en de Britse voetballer Marlon Harewood. De bekende acteur Jamie Foxx draagt de naam Marlon als tweede naam. De naam Marlon doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Marlon Sebastian Dingle is een personage in de Britse serie 'Emmerdale' en Marlon is een koninkrijk in de boeken van Evillious Chronicles. Marlon, gesticht als het Koninkrijk van Marlon of het Blauwe Land, was een staat in de Evillious-regio van Bolganio. In de loop van zijn geschiedenis groeide het uit tot een van de grootste imperiale machten in de regio en werd het eeuwen later onderdeel van de Union State of Evillious.

Beroemdheden met de naam Marlon

Marlon Harewood
Voetballer

Marlon Harewood (Hampstead, 25 augustus 1979) is een Engels voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij speelde onder meer voor Nottingham Forrest.

Marlon Wayans
Acteur

Marlon Wayans (New York, 23 juli 1972) is een Amerikaans komisch acteur en regisseur. Hij komt uit een gezin van tien kinderen, van wie er buiten hem nog vier bekend zijn, Keenen Ivory, Shawn, Damon en Kim.

Marlon Moore
American Football speler

Marlon Moore is een voormalig American football wide receiver. Moore werd in 2010 ondertekend door de Miami Dolphins als een undrafted free agent. Moore speelde ook voor de San Francisco 49ers. Hij speelde universiteitsvoetbal in de staat Fresno.

Marlon Brando
Acteur

Marlon Brando Jr. (Omaha (Nebraska), 3 april 1924 – Los Angeles (Californië), 1 juli 2004[1]) was een Amerikaans film- en theateracteur. Brando wordt beschouwd als een van de belangrijkste method actors, die de acteertechniek in Hollywood in de jaren vijftig onder de aandacht bracht met rollen in A Streetcar Named Desire en On the Waterfront, beide geregisseerd door Elia Kazan. Latere iconische rollen zijn onder andere Vito Corleone in The Godfather en Colonel Kurtz in Apocalypse Now. Brando's acteerstijl had grote invloed op acteurs als Paul Newman, Elvis Presley, James Dean, Robert De Niro, Rutger Hauer en vele anderen. Brando was tevens een activist, die onder andere opkwam voor de rechten van de Indianen.

Jamie Foxx
Acteur

Jamie Foxx, pseudoniem van Eric Marlon Bishop Jr., is een Amerikaans acteur, zanger en komiek. Voor zijn hoofdrol in de biografische film Ray won hij onder meer een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award. Daarnaast won hij meer dan 35 andere acteerprijzen.

Marlon Barbosa
Voetballer

Marlon Santos da Silva Barbosa (Duque de Caxias, 7 september 1995) – alias Marlon – is een Braziliaans voetballer die doorgaans als centrale verdediger speelt. Hij verruilde FC Barcelona in augustus 2018 voor US Sassuolo.

Boeken met de naam Marlon

Me and Marlon
Auteur: Alice Marchak

Me and Marlon opent de deur naar een persoonlijke relatie tussen Alice Marchak en Marlon Brando. Het geeft meer dan een glimp van de wereld privé buiten het het verhaal op het scherm van Marlon Brando.

Namen die lijken op Marlon

Marline   -   Marloes

Hoe spel ik de naam Marlon?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo
 • L Lima
 • O Oscar
 • N November

Zo spel je Marlon met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Marlon in braille

m
a
r
l
o
n

Zo sein je Marlon in morsecode

— —
· —
· — ·
· — · ·
— — —
— ·

Zo sein je Marlon met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Marlon bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 6 unisex met 6 letters