Ziva Geboortekaartje naam Ziva m2

Betekenis Ziva

Leven, Licht Van God, Stralend
Meer informatie

Geslacht

Ziva wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ziva is Hebreeuws

Naamsopbouw

Ziva is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter Z en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (z, v).

Populariteit van de naam Ziva

Ziva is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ziva tussen 2013 en 2023. De naam Ziva is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Ziva is 55x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 14x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ziva

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ziva is een mooie meisjesnaam. De betekenis van de naam “Ziva” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Ziva is allereerst een Hebreeuwse meisjesnaam. Het is de vrouwelijke verlatijnste vorm van Ziv. De naam betekent dan "leven, uitstraling, glans of 'licht van God'. De Hebreeuwse naam verwijst naar de maand van de Israëlische onafhankelijkheid. De Slavische Ziva (ook gespeld als Živa en Siva) is een godin van liefde, leven en vruchtbaarheid. Varianten van de naam zijn ondere meer Zivah en Zhiva. Ouders in Nederland en België zijn behoorlijk dol op de naam. Na de VS en UK geven de meeste ouder in onze landen deze naam aan hun dochter. Best opvallend vinden wij dat de naam Ziva populair is, terwijl de naam Ziv zelden wordt gegeven. Dit terwijl de naam heel goed past in de trend naar korte namen. Ziva Ben-Porat is een bekende wetenschapper, Ziva David is een bekend personage in NCIS. Een Ziva (Hebreeuws: זיוה) is ook een heerlijk Israëlisch gerecht gemaakt van bladerdeeg belegd met sesamzaadjes en gevuld met kaas en olijven. Deze naam is afgeleid van het Oudkerkslavische "zhiv (живъ)", dat op zijn beurt is afgeleid van het Oerslavisch "*živŭ (*živъ)", wat "levend, levendig" betekent. Het woord is gekoppeld aan het Oudkerkslavisch "životŭ ‎(животъ) život ‎(живот)", wat "leven" betekent. De feestdag wordt traditioneel gevierd op 26 januari.

Beroemdheden met de naam Ziva

Ziva Rodann
Actrice

Ziva Rodann, eerst bekend als Ziva Shapir, is een Israëlisch-Amerikaanse actrice. Ze was een Hollywood-filmster en een frequente gastster in televisieseries van eind jaren vijftig tot eind jaren zestig.

Ziva David
Personage

Ziva David is een fictief personage uit de CBS-televisiereeks NCIS, gespeeld door de Chileense Amerikaanse actrice Cote de Pablo. Ziva verscheen voor het eerst in de aflevering 3 van het seizoen 3, "Kill Ari", en werd een regelmatig castlid van de aflevering "Silver War".

Ziva Ben-Porat
Wetenschapper

Ziva Ben-Porat is een literatuurtheoreticus, schrijver en redacteur die in Israël woont en professor is aan de universiteit van Tel Aviv.

Namen die lijken op Ziva

Liva   -   Riva

Hoe spel ik de naam Ziva?

Internationaal alfabet

 • Z Zürich
 • I Italia
 • V Valencia
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • Z Zeynep
 • I Iris
 • V Valentijn
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • Z Zulu
 • I India
 • V Victor
 • A Alfa

Zo spel je Ziva met gebarentaal.

gebarentaal letter z
gebarentaal letter i
gebarentaal letter v
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Ziva in braille

z
i
v
a

Zo sein je Ziva in morsecode

— · — —
· ·
· · · —
· —

Zo sein je Ziva met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter z
nautische vlag letter i
nautische vlag letter v
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ziva bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een Z

Top 10 meisjesnamen met 4 letters