Che Geboortekaartje naam Che u2

Betekenis Che

Jij, God voorziet en maakt beter
Meer informatie

Geslacht

Che wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Che is Spaans

Che is afgeleid van de naam Jozef

Naamsopbouw

Che is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 2 medeklinkers (c, h).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Che

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Che is een mooie, voorzienende jongensnaam en meisjesnaam. Che is een Spaanse unisex naam. In bijna alle landen is Che in de meerderheid de naam voor en jongen. In Nederland is de naam relatief nieuw, maar neemt snel toe in populariteit. Bij babynamen.nl zijn we dol op deze naam. De naam Che is voornamelijk een mannelijke naam van Spaanse oorsprong, die betekent dat God zal toenemen. Deze eenvoudige kleine naam is ontworpen voor degenen die met geloof in hun hart door het leven gaan. De betekenis is dezelfde betekenis als die van de naam Jozef. Che is een Spaanse afgeleide van de naam José, dus Jozef. De betekenenis is dan ook "die vergeeft" of "opgevoed", wat een mooie naam zou zijn om kleintjes met een vriendelijk en vergevingsgezind hart te vertegenwoordigen. De naam komt ook regelmatig voor in de Verenigde Staten en de UK. In Nederland en België komen ook de spellingsvarianten Ché , Chê , Chè en Chë voor. Ché is nog iets meer populair dan Che. Meest bekende drager van de naam is waarschijnlijk Che Guavarra. Ernest "Che" Guavara is een Argentijnse revolutionair (niet Cubaans!), arts, auteur, guerrillaleider, diplomaat en militair theoreticus. Een andere bekende drager is de Schotse voetballer Ché Adams. Verdere leuke weetjes over de naam Che: Ché is de naam van een populaire Rockband uit de VS. Che is de afkorting voor de Christelijke Hogeschool Ede, en voor het Centre for Human Emergence. Che is een plaats in Rusland. Che - The Argentine is een prijswinnende film over het leven van Che Guavara.

Beroemdheden met de naam Che

Ché Adams
Voetballer

Ché Zach Everton Fred Adams is een Schots-Engels voetballer die doorgaans speelt als spits. In juli 2019 verruilde hij Birmingham City voor Southampton. Adams debuteerde in 2021 voor het Schots voetbalelftal.

Che Guavarra
Politicus

Ernesto Guevara, beter bekend onder de naam Che Guevara, was een Argentijns marxistisch revolutionair en Cubaans guerrillaleider. De bijnaam Che kreeg hij gedurende zijn verblijf in Guatemala.

Boeken met de naam Che

Ché
Auteur: Tijdschrift

Ché is een voormalig Nederlandstalig Belgisch maandblad. Het blad werd opgericht in maart 2000.[2] Het werd uitgegeven door Think Media Magazines, een dochteronderneming van De Vrije Pers. Het richtte zich op mannen en bracht een mix van lifestyle en adventure.

Muziek met de naam Che

Ché
Artiest: Band

Ché is een voormalige stonerrockband opgericht door oud-Kyussdrummer Brant Bjork. De band maakte deel uit van de Palm Desert Scene. In 2000 brachten ze het album 2000: Sounds of Liberation uit. Het duurde drie dagen om het album af te krijgen. Volgens Bjork was het in één weekend gedaan.

Films met de naam Che

Che - The Argentine

Che - The Argentine is een biografische dramafilm uit 2008 over Che Guevara van regisseur Steven Soderbergh. Ze kreeg datzelfde jaar een vervolg genaamd Guerrilla. Beide films heten ook wel Che: Part One en Che: Part Two. De film vertelt het verhaal van de Argentijns marxistische revolutionair Ernesto 'Che' Guevara, die in in 1959 samen met Cubaanse rebellen onder leiding van Fidel Castro het regime van dictator Fulgencio Batista omver wierp. Soderbergh werd voor beide films samen genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, waar hoofdrolspeler Benicio Del Toro daadwerkelijk de prijs voor beste acteur kreeg (ook voor beide titels samen). Del Toro won voor zijn rol in The Argentine tevens een Goya Award, evenals productie-ontwerper Antxtón Gómez.

Geografie met de naam Che

Plaats: Che (Nadymski, Rusland)

Che (Russisch: Хэ) is een plaats (selo) in het district Nadymski van het Russische autonome district Jamalië binnen de oblast Tjoemen. Che ontstond als een handelsplaats tussen de Russen en de Komi en de Chanten en de Mansen. In 1887 werd er een Russisch-orthodoxe missie gesticht, gevolgd door een kerk in 1908. Van 1930 tot 1972 was Che het bestuurlijk centrum van een gebied dat overeenkwam met de huidige districten Nadymski, Poerovski en Tazovski van Jamalië. Daarna verloor Che haar positie als bestuurlijk centrum van het district Nadymski echter aan Nadym.

Organisaties met de naam Che

Netwerk beweging: Cente for Human Emergency

Het Center for Human Emergence (CHE) is een wereldwijde non-profit netwerkbeweging die de evolutie van het menselijk bewustzijn onderzoekt en de inzichten in (internationale) projecten in de praktijk brengt.

Scholengemeenschap: CHE

De Christelijke Hogeschool Ede is een Nederlandse hogeschool, gevestigd te Ede. De hogeschool heeft een duidelijk christelijke signatuur waarbij men stelt geïnspireerd te worden door de Bijbel. Dit gegeven is bepalend voor de onderlinge omgangsvormen en voor de manier van lesgeven.

Namen die lijken op Che

Chelsea   -   Chelsey   -   Cheryl   -   Chester   -   Cheyenne   -   Chez   -   Ko

Hoe spel ik de naam Che?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • H Havanna
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • H Hidde
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • H Hotel
 • E Echo

Zo spel je Che met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Che in braille

c
h
e

Zo sein je Che in morsecode

— · — ·
· · · ·
·

Zo sein je Che met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Che bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters