Pip Geboortekaartje naam Pip u2

Betekenis Pip

Zaadje, Ontzagwekkend, Liefhebber Van Paarden
Meer informatie

Geslacht

Pip wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Pip is Engels

Naamsopbouw

Pip is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (p, p).

Populariteit van de naam Pip

Pip is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Pip tussen 2013 en 2023. De naam Pip is minder populair geworden.

 • Pip is 80x gegeven als voornaam in 2023

Palindroom

De naam Pip is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Pip' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Pip

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Pip is een mooie korte meisjes en jongensnaam. De naam Pip wordt wereldwijd het meest gegeven in Nederland, en is bij ons eigenlijk altijd een meisjesnaam (1 op de 10 keer een jongensnaam). Maar in bijvoorbeeld Engeland en Australië geven ouders 2 van de 3 keer de naam aan hun zoontje. Ook in Duitsland is het vaker een jongensnaam. De oorsprong van de naam is moeilijk te achterhalen. In de jaren negentig van de vorige eeuw was ie er opeens. In 1 verklaring is Pip een verkorte vorm van pippin, van het Midden-Engelse pipin, van het oude Franse pepin ("een zaadje") (Franse pépin). Het kan ook een verkorting zijn van de naam Pepijn. Dat is een Frankische naam met onbekende betekenis. Het betekent mogelijk "ontzagwekkend" van het Frankische slabbetje - "beven". Volgens een Engelse verklaring kan het een verkorte versie van de naam Philips zijn. En Philip, ook Phillip, is een voornaam die is afgeleid van het Griekse Φίλιππος (Philippos, lit. "paardenliefhebbende" of "dol op paarden". Varianten van deze korte naam zijn er genoeg, bijvoorbeeld Pipi, Pipp, Pippa, Pippe, Pippie, Pippin en Pippy. Bekende dragers van de naam zijn in het buitenland bijvoorbeeld Pip Torrens, een Brits acteur. En in Nederland kennen we actrice Pip Pellens Pip is ook een afkorting. Is je Latijn een beetje OK? Primus inter pares of "princeps inter pares" (Latijn) (Oudgrieks: πρῶτος μεταξὺ ἴσων; protos metaxu isoon), eerste onder zijn gelijken of leider onder zijn gelijken, betekent dat een lid van een groep dezelfde rechten heeft als alle anderen, maar toch een verhoogd aanzien heeft.

Beroemdheden met de naam Pip

Pip Torrens
Acteur

Pip Torrens (Bromley, 2 juni 1960) is een Brits acteur. Torrens begon in 1984 met acteren in de film Oxford Blues, waarna hij nog in meer dan 180 films en televisieseries speelde.

Pip Pellens
Actrice

Pip Wilhelmina Petronella Margaretha Pellens (Utrecht, 30 oktober 1993) is een Nederlandse actrice en stemactrice. Na gastrollen in de dramaseries Bitches, Intensive Care en Shouf Shouf! kreeg Pellens een bijrol in de dramaserie Keyzer & De Boer Advocaten van de KRO en de NCRV. In oktober 2015 won zij Dance Dance Dance. In het voorjaar van 2019 trad ze in verschillende theaters op met de show Pip Goes Offline.

Boeken met de naam Pip

Pip is een ster
Auteur: Vivian den Hollander

Pip is een ster is het nieuwste deel in de populaire serie Swing van Vivian den Hollander. De hoofdrol is voor het meisje Pip en haar vriendinnen van balletschool Swing. Dit nieuwe deel van deze populaire serie, mag de balletklas van Pip een uitvoering geven in de schouwburg. Op het laatste moment moet Pip invallen voor een vriendinnetje dat ziek is geworden. Maar kan ze dat wel zomaar?

Pip, Squak and Wilfred
Auteur: Bertram J. Lamb

Pip, Squeak and Wilfred zijn de namen van drie stripfiguren. Later werden het bijnamen van bepaalde oorlogsmedailles. Pip, Squeak and Wilfred zijn drie stripfiguren van de hand van scenarioschrijver Bertram J. Lamb (1887-1938) en tekenaar Austin B. Payne (1876-1956).

Organisaties met de naam Pip

Design winkel: Pip Studio

Pip Studio is een design winkel voor woonaccesoires, porselein en kleding. Anke van der Endt startte Pip Studio in 2007 aan de Nieuwe Prinsengracht in Amsterdam. Pip is de bijnaam uit Anke’s jeugd en werd al snel de naam van haar merk. In minder dan 15 jaar groeide Pip Studio uit tot een wereldmerk met meer dan 2.000 verkooppunten in ruim 40 landen.

Club: PIP Den Haag

PIP Den Haag is een Club en podium voor underground muziek, kunst en cultuur gevestigd in een oude brandweerkazerne op de industriële rafelrand van het centrum van Den Haag.

Namen die lijken op Pip

Jip   -   Pepe   -   Pia   -   Pico   -   Pien   -   Pier   -   Piet   -   Pim   -   Pipi   -   Pippa   -   Pippi   -   Pippin

Hoe spel ik de naam Pip?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • I Italia
 • P Paris

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • I Iris
 • P Patrick

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • I India
 • P Papa

Zo spel je Pip met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter i
gebarentaal letter p

Zo schrijf je Pip in braille

p
i
p

Zo sein je Pip in morsecode

· — — ·
· ·
· — — ·

Zo sein je Pip met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter i
nautische vlag letter p

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Pip bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters