Ruben Geboortekaartje naam Ruben j2

Betekenis Ruben

Zie, Een Zoon
Meer informatie

Geslacht

Ruben wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ruben is Hebreeuws

Naamsopbouw

Ruben is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, e) en 3 medeklinkers (r, b, n).

Populariteit van de naam Ruben

Ruben is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ruben tussen 1975 en 2023. De naam Ruben is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Ruben is 203x gegeven als voornaam in 2023

Ruben wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 17x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ruben

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ruben is een jongensnaam. De naam Ruben is een Hebreeuwse naam en betekent letterlijk 'zie een zoon'. Ruben is een oude naam, en komt al voor in de bijbel. Ruben is de oudste van de 12 zonen van de aartsvader Jakob. Ruben redde zijn broer Jozef toen de andere broers hem probeerden te vermoorden. Ruben werd door zijn vader vervloekt omdat hij sliep met Jakobs bijvrouw Bilhah. De naam is sinds de protestantse Reformatie als voornaam in Europa in gebruikt. De voornaam Ruben is ook heel populair bij Joden. De nakomelingen van Ruben groeiden uit tot een stam ten oosten van de Jordaan. De naam is zeer populair bij Belgische ouders, maar doet het ook zeer goed in Nederland. Daarbuiten komt de naam veel voor in de Verenigde Staten en Spanje. Er bestaan veel spellingsvarianten van de naam, alleen al in Nederland. Je vind onder meer Rubén , Rubèn , Rüben , Rùben , Rúben en RuBen. Varianten van de naam zijn onder andere Reuben en Reuven. De naam komt ook voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan Peter Paul Rubens. Ruben Östlund is een bekende regisseur, Ruben Nicolai is een bekende cabaratier en tv presentator. En Ruben Bemelmans een bekende tenniser. Ravi is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Zo is Ravi Ross, een personage in de Disney Channel tv-series Jessie (2011 TV-serie) en Bunk'd en Dr. Ravi Chakrabarti een personage uit iZombie. Ravi is ook een hoofdpersoon in Power Rangers Beast Morphers.

Beroemdheden met de naam Ruben

Ruben
Zanger

Ruben Markussen, mononiem bekend als Ruben, is een Noorse zanger en songwriter. Hij werd genomineerd voor de Noorse P3 Gold 2018-prijs in de categorie "Nieuwkomer" van 2018 voor het lied tijdens Spellemannprisen, en ontving een beurs. Zijn opvolger "Lay by Me" is in Noorwegen in kaart gebracht en bereikte nummer 8.

Ruben Östlund
Regisseur

Claes Olle Ruben Östlund is een Zweeds filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent. In 2017 ging Östlunds film The Square in première op het filmfestival van Cannes en won de Gouden Palm.[3] Deze film werd eveneens geselecteerd als Zweedse inzending voor de beste niet-Engelstalige film voor de 90ste Oscaruitreiking en haalde de shortlist.

Ruben Bemelmans
Tennisser

Ruben Bemelmans is een Belgische linkshandige tennisser met een dubbele backhand. Hij heeft als favoriete ondergronden hardcourt en gras. Bemelmans behaalde zijn beste enkelranking op 28 september 2015, toen hij op de 84e plaats prijkte en bereikte in de dubbel op 1 oktober 2012 de 128e plaats.

Peter Paul Rubens
Schilder

Peter Paul Rubens (1577 – 1640) was een Zuid-Nederlands schilder van Vlaamse barok, tekenaar, tapijtontwerper en diplomaat. Hij was vooral werkzaam in Antwerpen. Hij werd ook wel Pieter Paul, Pieter Pauwel of Petrus Paulus genoemd.

Ruben van der Meer
Acteur

Ruben van der Meer (Amsterdam, 2 juni 1970) is een Nederlands acteur en cabaretier. Van der Meer werd bekend als het gezicht van Hakkûhbar.

Ruben Nicolai
Cabaretier

Ruben Iskander Nicolai (Lanaken (België), 8 mei 1975) is een Nederlandse cabaretier en televisiepresentator. Hij kreeg bij het grote publiek vooral naamsbekendheid door zijn deelnamen aan het programma De Lama's.

Boeken met de naam Ruben

Ruben en de regenboog
Auteur: Jolanda Dijkmeijer

'Mama,' vraagt Ruben, 'welke kleuren heeft de regenboog?' 'Dat zal ik je laten zien', zegt mama. 'Ga maar met mij mee!' Dit is een uniek prentenboek voor peuters. Ze leren niet alleen de kleuren kennen, maar ontdekken ook wat de regenboog betekent. Het verhaal geeft bovendien een beeld van het dagelijks leven in de tijd van de Bijbel. Liza-Beth Valkema maakte vrolijke, aansprekende illustraties bij de tekst. 'Ruben en de regenboog' is het derde deel in de serie 'Bijbelse bouwstenen'. Deze prentenboeken geven kinderen de mogelijkheid om op originele manier de Bijbel te leren kennen.

Films met de naam Ruben

Ruben Brandt

Ruben Brandt is een psychotherapeut die veel dromen heeft waarin de personages uit beroemde schilderijen hem overnvallen. Omdat vier van zijn patiënten deskundige dieven zijn, bedenkt hij samen met hen een complot om elk van de 13 werken te stelen in de overtuiging dat hij daarmee zijn problemen oplost. Door het stelen van de kunstwerken uit musea en privécollecties over de hele wereld wordt hij als snel een van de meest gezochte misdadigers en krijgt hij de bijnaam "De Verzamelaar". Als er een beloning van 20 miljoen dollar uitgeloofd wordt voor zijn gevangenname krijgt hij vele dwaze premiejagers en de privédetective Mike Kowalski achter hem aan.

Namen die lijken op Ruben

Robin

Hoe spel ik de naam Ruben?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • U Uppsala
 • B Baltimore
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • U Ursula
 • B Bo
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • U Uniform
 • B Bravo
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Ruben met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter u
gebarentaal letter b
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Ruben in braille

r
u
b
e
n

Zo sein je Ruben in morsecode

· — ·
· · —
— · · ·
·
— ·

Zo sein je Ruben met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter u
nautische vlag letter b
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ruben bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 5 letters