Babu Geboortekaartje naam Babu j2

Betekenis Babu

Grootvader, Gerespecteerde ouderling
Meer informatie

Geslacht

Babu wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Babu is Afrikaans

Naamsopbouw

Babu is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, u) en 2 medeklinkers (b, b).

Babu wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Babu

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Babu is een mooie Indiaase jongensnaam. De titel Babu, ook wel gespeld als Baboo of Babou, wordt op het Indiase subcontinent gebruikt als teken van respect jegens mannen. In sommige culturen is de term 'babu' ook een uiting van genegenheid voor een geliefde. De eretitel "ji" wordt soms als achtervoegsel toegevoegd om de dubbele eretitel "babuji" te creëren, wat in de noordelijke en oostelijke delen van India een term is van respect voor de vader. "Babu" kan ook worden gebruikt als een term van respect voor elke gerespecteerde ouderling of man. Mogelijk voelt je kindje zich wel een beetje oud als hij de betekenis van de naam kent :-) En gelukkig kennen we de term Babu in meerdere talen. "Babu" in het Swahili is als "papu" in het Grieks. Het is verwant met "baba" in Slavische talen, en uiteindelijk met "papa" in Germaanse en Romaanse talen. In de Nepalese, Oost-Hindi/Bihari-, Bhojpuri-, Maithili-, Bengali-, Telugu- en Oriya-talen is het een manier om met liefde en genegenheid te bellen naar echtgenoten of jongere broers, zonen, kleinzonen enz. Het is terug te vinden in de stedelijke trend om roep "babu" naar vriendinnen of vriendjes, of gemeenschappelijke vrienden om diepe liefde of dierbaarheid te symboliseren. In veel Bengaalse gezinnen worden vaders en zonen gewoonlijk babu genoemd, uit intimiteit met dochters of moeders. Op het eiland Mauritius verwijst het woord Babu-ji naar de krijgersgemeenschap binnen de Indo-Mauritiaanse gemeenschap. Deze gemeenschap bestaat voornamelijk uit Bihari Mauritianen, wier voorouders tijdens de Britse koloniale overheersing van 1810-1968 op het eiland landden als Koelies of contractarbeiders in het suikerriet. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de oude heersers uit India, Babu Bhoop Singh en Babu Himmat Sah. Tegenwoordig zijn comediant en politicus Babu Mohan en DJ Baby bekende dragers van de naam. In sommige Indiase Zamindari-landgoederen werd de titel Babu of Sri door de heersers gebruikt. In veel koninkrijken gebruikten de leden van de koninklijke familie en verwanten van de koningen deze titel ook. In Bangla en Maithili wordt "babu" gebruikt als achtervoegsel voor iemands naam om respect te tonen terwijl je hem bij zijn naam noemt, bijvoorbeeld: "Mohan babu, kun je alsjeblieft hier komen?". In Bengalen wordt het woord Babu of Babushona breder gebruikt, wat baby of een klein kind of iemands kind betekent, vooral voor jongere kinderen. In de Saurashtra-taal kan babu verwijzen naar een jongere broer, man, (broer of zus). . De term 'babu' kan aan de naam van een persoon worden toegevoegd - bijvoorbeeld Rose babu om te verwijzen naar iemand die Rose heet - maar de term 'babuji' wordt altijd op zichzelf gebruikt.

Beroemdheden met de naam Babu

DJ Babu
DJ

Christopher E. Oroc, artiestennaam Melvin Babu, beter bekend als DJ Babu of DJ Babu the Dilatated Junkie, is een Filipijns-Amerikaanse DJ en producer.

Babu Mohan
Cabaretier

Pally Babu Mohan, bekend als Babu Mohan, is een Indiase acteur en politicus van de Bharatiya Janata-partij. Hij werkt prominent in Telugu-films als komiek en is voormalig minister van Arbeid in Andhra Pradesh. Hij won de Nandi Award voor Beste Mannelijke Komiek voor zijn rol in Mamagaru.

Babu Bhoop Singh
Heerser

Babu Bhoop Singh was de heerser van Kohra van Oudh van 1840 tot 1890 en behoort tot de Bandhalgoti-clan van Rajput. Hij was leider in de Indiase opstand van 1857. Hij leidde een opstand tegen de Britse troepen in 1857.

Babu Himmat Sah
Heerser

Babu Himmat Sah was de oprichter en eerste heerser van de Kohra van Oudh en behoort tot de Bandhalgotic-clan van Rajput. Hij was de jongste zoon van Raja Bikram Sah, die de Raja van Amethi was.

Namen die lijken op Babu

  -   Babou   -   Bob

Hoe spel ik de naam Babu?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • A Amsterdam
 • B Baltimore
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • A Ali
 • B Bo
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • A Alfa
 • B Bravo
 • U Uniform

Zo spel je Babu met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter a
gebarentaal letter b
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Babu in braille

b
a
b
u

Zo sein je Babu in morsecode

— · · ·
· —
— · · ·
· · —

Zo sein je Babu met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter a
nautische vlag letter b
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Babu bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 4 letters